cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...910111213141516171819...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 14 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 08:15

Bylo to takhle:

1. verze prac. doba od 7.45 do 15.45 hod. což je naprostý nesmysl, tam se nevejdeme s rozvrhy a je to proti zákonu.

2. verze prac. doba pevná od 7.40 do 13.15 hod. a proti tomu protestoval druhý stupeň, který má ve svých rozvrzích hodně oken, které dle zákona nemusí trávit neúčelně na pracovišti, což jsou ti, kteří učí třeba od 4. vyuč., ale do 9. vyuč, h.

3. verze platí druhá verze pro všechny s úvazkem nad 0,75

4. verze platí druhá a třetí verze, ale je možné se indivindi domluvit na změně

Všechny tyto verze ale naprosto odporují zákonu, viz příspěvek výše.....

Upřímně, sama nevím, co nakonec platí, řídím se zákonem.

Re: Začátek školního roku
Autor: učitelka (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 11:19

Pane Strejčku. Čtu od rodičů připomínky, že se kvalita výuky zhoršuje a jsou obavy, aby byli žáci dobře připraveni na přijímačky. Ze se boji, že se nebudeme učit podle učebnic atd. Chtěla jsem jen říct, že změny, který ve škole jsou, učitele zavádí do svých hodin dobrovolne. Viz portfolio a CLIL. Některým učitelům se nelíbil napad s portfolii, tak je nedělají. Jak to bude do budoucna, nevím, ale nyní je to takto.není to o tom, že přišla paní ředitelka a řekla, že máme přestat učit tak, jak jsme zvykli, a učit úplne jinak.přednesla par navrhu a kdo chtěl, zapojil je do své výuky. Doufám, že to nyní vyzní tak, jak jsem to myslela i původne.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 11:32

Paní učitelko, vyznívá to pořád stejně, jako že si každý může dělat co chce (když to trochu přeženu). Takže o moc moudřejší nejsem, ale i tak děkuji za odpověď.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: ddd (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 12:31

Pane Strejček, já tomu rozumím - paní učitelka se snaží reagovat na kritické ohlasy, že je ve škole všechno špatně, atd. Jedna z těchto kritik se týkala "povinného zavádění nových metod", což paní učitelka objasňuje (že to povinné není). Tj. ano, učitelé mají určitou míru volnosti v tom, jakými metodami budou učit. Já jí osobně děkuji za tento pozitivní komentář, moje zkušenost se školou je vcelku dobrá a když poslouchám některé fámy a čtu kolující petice, tam mám občas pocit, že máme v Černošicích dvě úplně rozdílné školy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 12:43

Aha, ale když jsem se učitelů ptal, zda mají problém se zaváděním nových metod výuky, tak s tím problém neměli. Navíc ty metody nejsou pro ně až tak nové a někteří již v minulých letech absolvovali různá školení týkající se diskutovaných novinek. Doufám, že to interpretuji správně. Když tak ať mě opraví. Měli ale problém s tím, že lze těžko zavádět něco nového, když nefunguje řízení. Což si ostatně myslím, že je jádro pudla.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 13:15

No nakonec se zdá, že většina připomínek ke škole je v podstatě smyšlená (resp. lehce upravená) a mají za cíl destabilizovat situaci a zkomplikovat práci vedení školy, které nebylo vybráno dle představ části učitelů. Bylo od začátku podežřelé jak se ty výhrady tajili a místo toho se vyvolávala hysterie. Teď když se "výhrady" začínají objevovat tak vidíme, že část z nich se vedení školy vůbec netýká a část se nezakládá na pravdě. Přiznám se, že jsem tomu rád a lidé, kteří zneužili školní prostředí a obavy rodičů o vzdělání svých dětí šířením polopravd a paniky, by se měli nad sebou vážně zamyslet.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 13:25

Počkejte, to se bavíme o něčem, co mělo být součástí výstupu z ŠR, jak ŠR slíbila. Tedy o sumarizaci připomínek a výhrad pedagogů. Bohužel jsem tuto sumarizaci v zápisu nenašel, takže kdo co tají, s tím bych byl opatrný.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 13:42

FFF: neřekl bych, že to bude tak černobílé. V každém případě silná slova nikam nevedou - to je asi zatím jediný částečný výsledek této diskuse. Osobně bych se nespokojil s nějakým ukvapeným závěrem, který by vyplynul z usvědčení někoho z šíření poplašné zprávy – jestli je vše v pořádku, tak věci, které zde byly uvedeny jako kritika, nemůžou nikoho rozházet (vyjma pár věcí přes čáru). Realita bude někde mezi, asi nezbývá než počkat. Rozhodně se stav ve škole nedá považovat za konsolidovaný, takže je na závěry brzy.
Já bych opravu rád znal, podle čeho poznám, že se daří to, co bylo plánováno a kdy se tomu má stát. Jinak z plánu bude jen klasická vějička.
Plánem byla lepší škola.

Re: Začátek školního roku
Autor: Šikana (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2014 12:56

Chtěla bych tady veřejně ocenit, jak zodpovědně se tohle vedení školy zabývá šikanou. Kdo to nezažil, nepochopí...Moc se o tom nemluví, ale kvůli šikaně odcházely děti na jiné školy.Teď mám dojem, že je skutečně snaha problém řešit.

Stejně jako další rodiče z mého okolí bych byla ráda, kdyby tyhle boje kolem školy utichly a škola mohla v klidu fungovat. Většina rodičů, které znám, žádné velké výhrady nemá a někdy tady žasnu, co se dočtu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2014 22:00

Teda vážení, dneska jsem byla na zasedání města a jen jednou větou!
Pan starosta a půl zastupivatelstva by se mělo chytnout za ruku s paní Lisnerovou a jít do Pr......

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2014 22:09

jít do Pr...... do Prahy na vlak, nyní nejvyšší forma trestu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2014 22:22

upřesnění do pr.... malé p.

Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2014 23:39

No chvíli jsem si myslel, jestli za postojem města není snaha vyhnat děti rychle na gymnázia a do jiných škol, aby se vyřešil problém s chybějícím prostorem.
Ale teď to vidím tak, že Kořínek je naprosto neempatický člověk, který vůbec netuší o co ve škole jde, nemá nejmenší snahu to vyřešit a snaží se jen obhájit volbu stejně arogantní ředitelky. To, co zastupitelstvu ze strany kořínkovců směrem k učitelskému sboru zaznělo, bylo přinejmenším na pár facek.
Školská rada se také ukázala v plné parádě, když se nechala uchlácholit neúplnými dokumenty, které jim poskytli zástupci školy a nezahránil to ani pan Muller svými vatou napěchvanými, nicneříkajícími monology.
A všechno to zazdily další body, kdy za vrchol kulturnosti obce byl představen kulturní sál, asfaltové silnice, nová hala a ... 350 000Kč dotací na kulturu.
Nějak jim tam nedošlo, že kultura vzniká malou spolkovou činností, která se odehrává v komunitách, které se mohou scházet ať už v nějakých klubech nebo na veřejných prostranstvích (ale nikoli na okraji města, ale kolem přirozených center).
Ale asi je jednodušší nalajnovat obyvatelům pohodlnou asfaltovou cestu domů, aby se moc nesrocovali a byl onen pověstný "klid na práci".



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil MichalT (03.12.2014 23:52)

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 07:59

Chtěla jsem se zeptat pana Strejčka, jestli je opravdu reálné odvolat ředitelku a něco stím udělat. Včera se ukázalo , že pan starosta NEMA ZAJEM o vyřešení tohoto
problému. Sakra vždyt se jedná o naše děti, to mám opravdu děti vzít a vozit je jinam???? ( Jak si vlastně dovoluje starosta utočit na učitelé o založení odborů...kde to jsme????

Re: Začátek školního roku
Autor: dd (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 08:57

Bohužel jsme v hlubokém totalitě.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 09:01

Karolíno, odvolání paní ředitelky z funkce záleží na politické vůli zastupitelstva. Tedy konkrétně 11 zastupitelů by pro takový návrh muselo zvednout ruku. Nevím, zda jste byla na včerejším jednání, ale pokud ano, asi je vám jasné, že v tuto chvíli to reálné není. Nezbývá než opět požádat ŠR o řešení výhrad rodičů, což se vám může zdát jako marnost, ale tak to je. Pokud se vám zdá, že zástupci rodičů v ŠR nezastupují rodiče dostatečně, zkuste je převolit. Jsou to vaši zástupci. Více vám v tuto chvíli poradit neumím. Zastupitelstvo se tím jistě bude nadále zabývat. Nevím zda na příští schůzi, to je ještě daleko, ale jak včera řekla Martina Řehořová, někteří zastupitelé jsou s pedagogy v kontaktu právě proto, že chtějí věc řešit. Osobně se chystám za paní ředitelkou, abych přímo od ní slyšel, jaké navrhuje řešení. Další kroky si musím promyslet.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: zz (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 09:47

Od září 2014 je zřízena funkce školského ombudsmana (E. Zeman). Zabývá se mimo jiné právě i stížnostmi rodičů a učitelů např. na vedení škol. Stížnost je ale nutné pečlivě formulovat, petice v tomto směru nebyla příliš zdařilá. V současné době asi jediná možnost, jak dosáhnout nápravy.

Re: Začátek školního roku
Autor: SEV (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 12:59

Arogance moci!!!!!
Vedení obce i školy!!!!!
Lži....a zase LŽI....
V čem to musíme žít???

...totalita opravdu totalita, nemůžeme s tím nic dělat....kde je ta demokracie?
Zasedání? Přehlídka trapnosti umělé podporování vedení školy, přece neuznám, že jsem šlápl vedle a zmýlil jsem se i když to BY BYLO gesto....ví to každý, že omyl to je, ale šup s tím pod koberec, hlavně klid, nešiřte paniku zastupitelé !!!Pokyny zhora....
Naopak
Lidé bděte!!!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 13:46

Je již po volbách, tak na tento web již „vrchnost“ nechodí.Jako snad asi už jediné východisko je pozvat nespokojené rodiče a lidi, kterým není lhostejný osud školy před MÚ.A chodit tam tak dlouho než se ledy hnou.Pan Michal Strejček a i Jakub Špetlák jsou lidé, kteří se snaží najít konstruktivní řešení.Bohužel asi narážejí na bariéru nepochopení od ostatních členů rady. Pokud to zde čtu, tak mám dojem že školní rada se profiluje spíš jako fanklub radnice než správně hájící zájmy dětí a rodičů.
V tomto městě žijeme, je to náš problém, nikdo jiný nemá šanci pochopit v krátké době podstatu problému (viz obudsman). Řešení je na nás. Poskládat dobrý team trvá dlouhé roky, zničit a rozmetat se dá za několik měsíců.Na co čekáme?
Je velmi smutné jak rychlé bylo řešení a shoda ohledně vlajky.A školní problém se vlastně nikam neposunuje, žádné opatření, kroky,náprava.Co má se stát, aby už konečně zvítězil zdravý rozum ? Je to zde opravdu smutné čtení.

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 14:05

Samá silná slova, samá nenávist, hlavně odvolat ředitelku! Chudáčci ubozí, vy jste všichni tak omezení a zahledění do sebe, až je mi z toho špatně. Vy máte pocit, že děti zastupitelů chodí do nějaké jiné školy? VY máte pocit, že v jejich vlastním zájmu není, aby se situace uklidnila? Vy máte pocit, že zastupitelé budou obhajovat variantu, která je HORŠÍ I PRO JEJICH DĚTI z nějakých politických důvodů? Vy jste se tady všichni dočista zbláznili. Přátelím se s několika zastupiteli a můžu vás ujistit, že to jsou normální lidé, kteří chtějí situaci řešit stejně jako vy. Ale to v nenávistné atmosféře systematický živé paní Němečkovou a Capkovou moc nejde.

Vy vážně navrhujete odvolání ředitelky? A co bude pak? Máte taky plán B? Víte, jak dlouho trvá připravit, vyhlásit a realizovat nový konkurz? Jakýkoliv nový ředitel by mohl nastoupit nejdříve od příštího školního roku. Co bude do té doby? Ještě větší marast ve druhém pololetí než teď? A jaká je záruka, že si zase několik učitelek neusmyslí, že to nebyla správná volba a uspořádají další revoluci? To budeme vybírat ředitele pořád dokola, dokud se třeba na pátý pokus učitelkám nezavděčíme? Opravdu chceme vybírat ředitele PODLE VKUSU UČITELŮ, to je ten správný mechanismus?

Ředitelka má své problémy. Ale řada problémů je virtuální a je založena na čistě lživých fámách. Např. její úvazek na VŠ - někdo vypustil fámu, že ředitelka polovinu týdne není ve škole a fáma rychle kolovala po celých Černošicích. A ejhle, ona sice opravdu učí na VŠ, ale dva dny ZA SEMESTR, ne dva dny ZA TÝDEN! A takto je to s hromadou dalších věcí. Někdo cíleně vystřeluje lživé nebo pololživé pomluvy, které úspěšně vytvářejí prostředí nenávisti a zmaru. Po skutečné podstatě už nikdo nepátrá. Jak říkala včera chudák paní Mašatová - "slyšela jsem to od několika lidí, tak to asi bude pravda"... Ale toto zrovna pravda ani náhodou není.

Normální postup je řešit problémy primárně s ředitelkou samotnou, případně se školskou radou. Zastupitelstvo může ředitelku pouze odvolat, nemůže zasahovat do jejího způsobu řízení školy (a i to odvolání není tak jednoduché, musí se naplnit nějaké zákonné důvodu, nejde to "jen tak"). Já pro odvolání žádný racionální důvod nevidím. Vidím celou řadu relativně drobných problémů, které jsou snadno řešitelné (a které jsou zcela běžné i na jiných školách a byly běžné i na naší škole v minulosti - jen z toho nikdo nedělal revoluci). A vidím taky emotivně vyhrocenou atmosféru plnou lží a polopravd, davová psychoza jak z učebnice. Emotivní výkřiky, bouřlivé potlesky za jakýkoliv negativní komentář, chyběly jen mexické vlny. Snaha o řešení ze strany rodičů a učitelek revolucionářek nulová. Jediné správně řešení je podle nich vzpoura a revoluce, "my si "naší" školu rozvracet nenecháme". To je to, co mi připomíná totalitu, jak někdo psal výše.

Co mají podle vás zastupitelé dělat? Co byste dělali vy na jejich místě? Ani pan Strejček (v očích revolucionářů jediný chrabrý zastupitel) včera odvolání nenavrhl, tak co tedy? Kdyby to mělo jednoduché řešení, zastupitelé by ho nejspíše velmi rádi odhlasovali. Ale kde ho vzít?

I já jsem máma školních dětí a i já chci pro své děti to nejlepší! Ale z výstupu některých rodičů a učitelů včera, přiživených příspěvky na tomto fóru, je mi na zvracení.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 14:35

Nenavrhl, protože jak správně píšete, nikdo na takovou situaci není připraven. To musí ještě chvíli počkat. A také proto, že jsem měl připravený jiný návrh, který směřoval právě k objektivnějšímu posuzování chodu školu, než na základě toho, co kde kdo řekl. Ten ovšem přes zastupitelstvo také neprošel neprošel. No nic, zkusím ho prostrkat jinudy.
S těmi "relativně drobnými problémy, které jsou snadno řešitelné" si dovolím nesouhlasit. Po skutečné podstatě jsem poměrně poctivě pátral a dospěl jsem k závěru, který jsem také včera řekl. Nejde o střet nové koncepce se starou, ale vedení školy prostě neumí řídit tak velkou veřejnou instituci. Dokonce si myslím, že na tomto stavu má svůj značný podíl zřizovatel, který se u konkurzu na nového ředitele školy asi až příliš soustředil na "nové metody, koncepce a pod.", ale tak trochu zapomněl, že potřebujeme především někoho, kdo má schopnost řídit školu. Není v tom nic osobního, paní ředitelka má jistě jiné kvality, ale tohle je podle mne ten problém, ze kterého plynou všechny další. Když ho umocníte postojem vedení města (ve zkratce - trváme na svém), který byl pro mne včera zcela čitelný, tak máte emocí samozřejmě až po střechu.
No nic, asi je na čase zpracovat plán B.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 15:09

To je samozřejmě Váš názor a Váš pohled na věc (neschopnost manažersky vést velkou školu). Mohu vás ujistit, že existuje HODNĚ spokojených učitelů a HROMADA spokojených rodičů. Jen bohužel nepíší petice a nechodí sborově manifestovat na zastupitelstvo. A také v zájmu těchto rodičů by mělo být rozhodováno, nejenom těch nejhlasitějších.

Škola má asi 800 dětí, tzn. 1600 zainteresovaných rodičů, včera jsme slyšeli křik asi 15, tzn. 0,9% ze všech. I přes masivní emailovou kampaň organizátorů petice a některých učitelek jí nakonec na internetu podepsalo jen 68 (+ 5 podepsalo výslovný nesouhlas s peticí), to je něco přes 4% rodičů. Na to, že to dostali skoro všichni rodiče do emailu, je to hodně málo, velká většina z nich se musela vědomě rozhodnout to nepodepsat.

Stará známé pravidlo o křičící menšině a mlčící většině nikoho nepřekvapí. Pod dojmem včerejší atmosféry je snadné podlehnout dojmu, že včera prezentovaný pohled rodičů je pohled většinový. Podle mého osobního názoru jsou "revolucionáři" mezi rodiči ve výrazné menšině. Ale chápu zároveň, že dokud spokojení rodiče nevyjdou s transparenty do ulic a před městský úřad, jak tady někdo navrhoval, nebo dokud nezorganizují vlastní "petici spokojených", tak je těžké počty spokojených a nespokojených poměřovat. Ale vyhazovat ředitelku kvůli rodičům, kteří jsou ve výrazné menšině, jakkoliv hlasité, je špatné.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 15:36

Peticím přikládám především informační význam. Uvědomuji si, že je nelze brát paušálně. No a právě proto jsem včera navrhnul toto:

Návrh usnesení č.1:
Zastupitelstvo města Černošice pověřuje na základě zákona č. 561/2004 Sb. ust. § 12 odst. 5 školského zákona pana Michala Strejčka zpracováním evaluačního procesu ZŠ Černošice, který bude zřizovateli školy sloužit jako podklad pro jeho rozhodnutí.

Návrh usnesení č.2:
Zastupitelstvo města Černošice vyjadřuje podporu stávajícímu pedagogickému sboru školy a vyzývá vedení školy k součinnosti a k vzájemné a konstruktivní spolupráci.

První usnesení neprošlo vůbec, druhé prošlo jako protinávrh pana starosty (alespoň jak si to vybavuji , nemám ještě zápis) v tomto znění:

Zastupitelstvo města Černošice vyjadřuje podporu stávajícímu pedagogickému sboru a vedení školy školy a vyzývá pedagogický sbor a vedení školy k součinnosti a k vzájemné a konstruktivní spolupráci.

Šlo mi především o ten první návrh, který myslím si řešil to, na co poukazujete. Mimochodem, další návrh který směřoval k nějakému systémovému řešení navrhnul pan Špetlák. Navrhoval zřídit školský výbor, který by podléhal přímo zastupitelstvu. To neprošlo také. Jiné konstruktivní návrhy jak ze strany opounů, tak ani ze strany vedení města nepadly.

M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 16:02

Elso, nevím co na vaše články napsat...jen snad to, že mám pocit, že vůbec nic nechápete!!!!
Nevím jestli, Vám přijde scela normální a v pořádku co se v té škole děje. Paní ředitelka všechny snahy na komunikaci odmítá.
Není v pořádku, že je arogantí nejen k učitelům, ale i k žákum a rodičům. Že mi holka přijde ze školy s tím, že neměla na dvě hodiny učitele!!!!!!???? Ani nedomýšlím co se může vše stát, když nejsou pod dozorem!!! Co si na ní asi pak vezmu???
Že se v jedné třídě sejdou dvě třídy na supl, jelikož selhává organizace???
Že odcházejí skvělí zapracovaní učitele a nastupujou nezkušení učitelé, které šestáci rozbrečí??? ( nic proti nim taky bych brečela...)
A to je jen málo věcí které selhavají, ona na to prostě nemá vest školu kde je 900 dětí.
Mám pocit, že tam děti nemáte, nebo jste hluchá a slepá!!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 16:05

Elso,
já bych s tou statistikou byl opatrnější. Před volbami v roce 2010 bylo kino podobně plné jako včera a rozhodně změnu nevolili jen ti lidé přítomni v kině. Tenkrát ji volilo tak 2500 voličů.

Spíš bych připustil, že tenkrát reprezentativní vzorek odpovídal, tzn. v kině bylo tenkrát podobné rozložení, jako bylo ve městě. Takže se nabízí otázka, jestli tomu nebylo tak i včera. Proč podporovatelé nepřišli včera?

Včera se rozhodně nepodařilo příkop zasypat, naopak se prohloubil - třeba jen v kině - souhlasím s Vámi, že opírat se o "většinu" je ošemetné, často i chybné.
Jde o věc.

Myslím, že parametr výběru ředitele školy ve smyslu zkušenosti s větší školou, který by pro účely výběru zaručil, že se ředitel nebude učit řídit velkou školu až u nás, opravdu chyběl.

Koncepce je věc, která žije sama o sobě - je to jako kniha, má svého autora, ale žije svým životem - není s autorem nijak dál spjata, autor nám ji nečte. Proto není nutné o ní mluvit, myslím, že je obecně akceptovaná.

Výhrady jsou k provozním věcem a ke "vztahům".

Asi se budu muset vedení města zeptat, kdy bude tedy škola lepší a co nás po cestě ještě čeká - zatím máme překvapení, odchod 25% učitelského sboru, předpokládám, nebyl plánován nebo nebyl prezentován. Jestli se výrazně lépe řeší šikana, pak je to přínos.

Osobně mi je jedno, kdo“ vyhraje“, ani se na to tak nekoukám. Jde o kvalitní školu tady a teď v "alespoň" takové kvalitě jako tu byla. Nevidím důvod mít problém ani jedno pololetí. Sice plácnu klišé, ale škola by měla komunitu spojovat a ne rozdělovat - proto jsem navrhl ten výbor, chci lépe porozumět názorům zejména těch, kteří své úsilí zaměřili (skoro výhradně)na obhajobu paní ředitelky - myslím, že jí tím dělají medvědí službu, ale třeba se mýlím.

Něco by se ale stát mělo a to něco by mělo dát na stůl všechno.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 16:16

Elso, předpokládám že nemáte ani tolik let, jako je praxe paní učitelky Němečkové.
Zeptejte se dětí v okolí koho učila,jak je vnímána a zda naučila.Vím o čem mluvím, zeptal jsem se na „Evžu“ nejen doma.
Během krátkého sdělení jste našla viníky, sdělila nám že jsme omezení a zahledění do sebe, máte přátele zastupitele, je vám špatně a budete zvracet.
Cílem revoluce (jak říkáte) není vynucení odchodu paní ředitelky.Hlavní důraz je kladen na fungující školu.Proto se hledá konstruktivní řešení, bohužel u vedení obce mám pocit že neregistruje žádný problém a strká hlavu do písku.
Pánové M.S. J.Š. hledají řešení, ale nejsou vůdci revoluce.
Na závěr snad už jen pozor na špičky bot (až z nás budete zvracet).
Tím odcházím od tématu definitivně.

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 16:38

Máme evidentně velmi rozdílné poznatky o tom, jak škola funguje nebo nefunguje. Já se snažím všem sdělit jen to, že urputné negativistické pohledy nejsou ani zdaleka jediné pohledy na věc.

Podle Karolíny jsou hluchá a slepá, já bych mohla říci totéž o ní. Karolína kvůli problémům se suply (OK, ale ty byly vždy a vždy budou) kategoricky tvrdí, ředitelka "nemá na to", aby vedla školu. Já tvrdím, že na to úplně stejně nemělo dřívější vedení školy - jediný rozdíl byl v tom, že neměly ve škole vzpouru. Stávající ředitelka si tuto vzpouru nevysloužila svým přístupem (což bych pochopila), protože začala dávno před jejím přístupem!!

Fascinuje mě také, jak prý "zastupitelé strkají hlavu do písku" a "nechtějí problém řešit". Vy jste asi nečetly mé příspěvky výše nebo ano?

Zopakuji tedy svojí otázku ještě jednou: Co by podle Vás zastupitelé měli dělat, resp. co byste vy udělali na jejich místě???

Může se zřídit další milion výborů a komisí, do kterých budeme dva měsíce hledat členy, pak se bude výbor scházet a diskutovat a diskutovat... A co se změní? Nic. Budeme mít jen další diskuzní klub, v pořadí pátý (vedle zastupitelstva, městské rady, školské komise a školské rady). Diskuzních klubů máme už dost a další nepotřebujeme, vůbec nechápu, proč by tento pátý v pořadí měl být prospěšnější než ty předchozí čtyři.

To je asi jako s parlamentními vyšetřovacími komisemi - nikdy žádná komise nic nevyšetřila, ale když je problém, parlament jí stejně zřídí, protože to dobře vypadá jako upřímná snaha problém řešit.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 16:49

Elso, možná by stačilo ze strany zastupitelstva více naslouchat a méně vyzývat. Jinak máte pravdu, že zřizovatel má jenom dvě krajní možnosti - odvolat, nebo potvrdit. Další možnosti jsou v rukou vedení školy - zůstat, nebo odejít. Nic mezi tím. Ke každému takovému rozhodnutí ale vede dost složitá cesta. Teď jsme na té cestě a i kdyby byla lemována komisemi, výbory, peticemi, prohlášeními atd. je potřeba ji absolvovat.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 18:01

Elso vy asi neumíte opravdu číst! Ptam se teda znova a prosím o odpověd!!
Je v pořádku, že děti jsou dvě vyučující hodiny bez dozoru?? Že paní ředitelka neumí rozvrhnout učitele?? Že je arogantní...osobně jsem sní jednala i ze zástupcem??? Jestli podle Vás je to vše v pořádku tak prominte...
Nejhorší srážka je s bl...!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 18:03

Ještě jedna věc za minulé vedení se to OPRAVDU nedlo. At se Vám to zamlouvá nebo ne!

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...910111213141516171819...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 14 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.