cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...89101112131415161718...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 13 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 17:53

Poselsví - uvažuji podobně, jenom se snažím volit slova opatrněji. Možná dělám chybu, možná je na čase "kopnout do balónu". Ale, budu k Vám upřimný - trochu se bojím. Víte čeho? Že udělám více neplechy než užitku. A to proto, že za minulý měsíc jsem mimo jiné, jaksi mimoděk měl možnost nahlédnout i doživota lidí se kterými jsem se setkal (a nejde jenom o pedagogy) také z jiného úhlu, než jenom z čistě věcného hlediska problému "škola". A bohužel jsem viděl i beznaděj, obavy, ztrátu sebevědomí, nespravedlnost a také trochu strach. Možná to někomu přijde jako že jsem přecitlivělý a že to sem nepatří, ale ono patří. Řešení celé věci se totiž dotkne všech aktérů (včetně paní ředitelky) i v osobní rovině. Tohle mi pořád leží za krkem jako brzda, protože vůbec nejsem přesvědčen o tom, že všechno co by mohlo následovat unesu. Proto tu chvíli oddaluji a dokud budu mít alespoň malý manipulační prostor, oddalovat budu. A také doufám, že nepřijde. Pokud ano, věřte že pak neuhnu, ale cesty zpět nebude a hrát se bude o ještě více, než "jenom" o školu. Berte to klidně jako slabost, ale snad se to dá pochopit.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 18:57

vždy mě spolehlivě pobaví, když někdo napíše na diskusní fórum, že diskutovat je zbytečné :-) Já se tedy chystám celý víkend strávit čuměním do počítače a využít jakýkoli prostor pro exhibici. To je totiž ten pravý důvod, proč diskutuju, a zajisté všichni ostatní. Dobrý den.
Co je ale na těchto poznámkách přínosné, že hodně vysvětlují funkci "nick" (diskuse o anonymech) - pravý autor se špatně podezřívá z exhibice, proto nickům fandím a závidím .-)

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 19:45

Jakube, ale taky si odfrkněte.Pak zajděte s Michalem do školy a zeptejte se na férovku paní ředitelky, jak je to s těmi úvazky a arogantním zástupcem. Zde je klíč k řešení.Nedá se řídit škola o 700 žácích a +- 50 učitelích a chodit tam, jak do kroužku lepení draků.Na podzim a v úterý...

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 20:21

jo, to je řeč. Rozumím. Vypínám :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: poselstvi (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 21:40

Pane Strejcek, dekuji za nazor a dalsi aspekt (osobni). Popravde Vam nezavidim a chapu Vas.
Posluchacovi a ostatnim se omlouvam za vykriky do tmy, ktere nic nevyresi..
Myslim, ze prinosem budiz to, ze se vec resi.
Vsechny zucastnene strany dostaly podnety a nazory protistran. Nechme je tedy, at se s tim vyporadaji podle sveho nejlepsiho vedomi a svedomi a na to opravdu ted potrebuji cas a klid!
S pranim pohodoveho vikendu.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 06:25

Tak asi naposledy. Padlo tu slovo důvěra. Ano o tom to je. ŠR si vyslechla požadavky učitelů a rodičů a následně vyjádření vedení. Vedení připomínky odůvodnilo a uvedlo že část z nich již napravilo a část bude dále řešit. ŠR vyjádřila vedení důvěru že se jim problémy podaří vyřešit a požádala rodiče a učitelky aby v tomto úsilí vedení podpořilo. To neznamená, že pokud se nepovede problémy vyřešit (např. nahradit odcházející učitelé) tak může ŠR názor přehodnotit. Já se domnívám, že za dané situace je to jediné správné řešení. Pokud někdo píše, že ŠR něco zatajila nebo že jsou to agenti CIA (pardon města) tak ať napíše jaké další připomínky ŠR utajila. Jinak je to všechno jen směšný populizmus a zbytečné vyvolávání vášní.

Re: Začátek školního roku
Autor: gggggg (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 12:20

Zápis ŠR je v určitých bodech rozhodně neúplný, nepravdivý a někdy lživý, proto se budu muset rozporovat a doložit i potřebné důkazy, o tom žádná diskuze být nemusí. Pak se uvidí, co na to budete říkat a jak to budete odůvodňovat. Je fascinující, že si v dnešní době někdo vůbec dovolí lhát takto veřejně lidem do očí,ale asi je to zřejmě trendy.....a že 70 rodičům bylo na ŠR slíbeno, že v zápise budou zformulovány závěry a připomínky učitelů, a kde nic tu nic, to také o něčem svědčí.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kathy (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 13:27

Dnes zasedla rodinná rada, naše děti mají poradní hlas. Bylo rozhodnuto, že dochodí školní rok v Černošicích, příští nastoupí jinde. Děti se vyjádřily, že nechtějí čekat rok, dva, tři jestli si situace sedne. Chtějí mít klid a vědět kdo a co je bude učit, nechtějí být "hendikepované" při přijímačkách.
Chtěla bych tímto poděkovat představitelům města za 3 úžasné měsíce, kdy se vše točilo kolem školy. I za jejich postoj vůči výhradám nás prostých občanů. Zohledníme to příští volby. Díky.

Re: Začátek školního roku
Autor: Alexandra Pazderová (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 15:35

Dobrý den,

odchod dětí ze školy je pro nás rodiče až tou nejkrajnější variantou, to můžeme udělat vždy a konec školního roku je daleko. Jen se bojím, že to je to, čeho chtějí příznivci paní ředitelky dosáhnout. Nechce se mi věřit, že by vedení školy, potažmo ŠR či panu starostovi, tak lehce prošlo manipulování s informacemi, sdělování polopravd a někdy dokonce lživých tvrzení. Bylo by dobré ještě chvíli vydržet, protože my jsme alespoň shromáždily podklady, fakta a některé důkazy, které bych ráda předložila kompetentním osobám k dalšímu posouzení, a doufám, že i k vyvození patřičných a relevantních závěrů. Situace se musí řešit, protože se bohužel nelze spolehnout na to, že by vedení, zvlášť se svým přístupem, zjednalo okamžitou nápravu. Čestné slovo a ujištění jsou v tomto případě nedostačující. Pět měsíců je paní ředitelka ve své funkci, což je už po 100 dnech hájení, a i nyní je vidět, že chod a organizaci školy nezvládá. Příznivci paní ředitelky nedokázaly ani zformulovat do svých komentářů či příspěvků jediné konkrétní fakta či kroky paní ředitelky, které by hovořily o jejích pozitivních, pokrokových a záslužných činech, které by byly zároveň již implementovány v naší škole a byly by pro naše děti, potažmo učitele přínosem. To u mě hovoří za vše.

Re: Začátek školního roku
Autor: www (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 15:44

Jak je možné, že má ředitelka naší ZŠ aktivní živnostenský list (kdy úřad příslušný je dle §71 živnostenského zákona: Městský úřad Černošice), a to na provozování mimoškolních vzdělávání, pořádání kurzů a školení a dále na kulturních, kulturně vzdělávacích a zábavných zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav a výstav, veletrhů, přehlídek a dále na provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti???????
Je to vůbec v souladu se zákonem a neměla by mít k provozování této živnosti povolení svého nadřízeného orgánu, tak jako to mají všichni státní zaměstnanci??? To by byla sranda, kdyby ještě městu či škole fakturovala za některou svoji činnost????? Tyto informace lze získat z webových stránek živnostenského úřadu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 16:38

Vážená paní Pazderová, na schůzce zastupitelů s paní ředitelkou byla mimo jiné diskutována i hranice, která bude jasným signálem situaci řešit radikálně. Tou hranicí jsou odchody dětí z naší školy na školu jinou (viz. Kathy). Pokud vím, nikdo si to nepřeje, protože přihlásit dítě na jinou školu je pro rodiče opravdu tou nejkrajnější variantou. Myslím, že rodiče v tom všem zmatku postupují správně. Svoje výhrady formulovali, dostali od ŠR odpověď a jak píšete, mají nyní formulované podklady pro další jednání předpokládám se zřizovatelem. To je krok, který je logický a v hierarchii zúčastněných správný. Takže pořád je prostor pro jednání. Tedy pokud na to ještě máte sílu a nervy.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 21:20

Vážení,

ja tomu již přestávám rozumět. Dle mne tu přece nejde o to někoho na něco nachytat a neustále něco zdůvodnovat, ale o to celou situaci již začít konečně řešit. Ano problém je na druhém stupni a nejde jen zcela o kapacitu atd ale o obyčejné mezilidské vztahy ,které ted ve škole nejsou ideální. To ale nikomu nenařídíte - to je těžké ,ale dokud si to ve škole mezi sebou nevyřeší bez pachuti a nezačnou na tom obě strany jak učitelé tak vedení školy pracovat tak se moc daleko nepohnem a to i kdybychom postavili x nových tříd.Klič k řešešní celé situace leži ve škole a hlavně u jejího vedení, které to sice od začátku nemělo jednoduché,ale bohůžel si nepočínalo přiliš obezřetně. Vedení obce přeji hodně štestí při navyšování kapacity školy a zlepšovaní jejího vybavení.

Re: Začátek školního roku
Autor: Alexandra Pazderová (IP zapsáno)
Datum: 29.11.2014 21:41

Děkuji panu Strejčkovi za jeho reakci, je dobré vědět, že existuje i nějaká zpětná vazba. Samozřejmě bude dodržena posloupnost, kdy se nyní budeme snažit projednat vše se zřizovatelem. Jen doufám, že to bude mít konečně nějaký smysl a problémy se podaří napravit či vyřešit tak, aby učitelé mohli v klidu vykonávat svou práci a naše děti se zase mohli v klidu učit.

Re: Začátek školního roku
Autor: Ruda (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 11:00

Také patřím k těm, kteří si myslí, že úroveň naší školy pod předchozím vedením mohla být vyšší. Bohužel nemůžeme čekat, až se za pár let ukáže, jestli jsou prováděné změny k lepšímu, když současná situace je tristní. Přesto měl vlastně pan starosta pravdu, protože úroveň vzdělání našeho syna se zlepší už teď. Jen jsem před pár měsíci netušil, že to bude za cenu změny školy a každodenního dojíždění.

Re: Začátek školního roku
Autor: učitelka (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 15:00

Vážení diskutující,

Pravidelně čtu tuto diskuzi a ráda bych se do ní nyní zapojila. Jsem již řadu let zaměstnancem této školy(učitelka). V minulém roce jsem se podpisy účastnila petice za minulé vedení, které jsem tímto chtěla podpořit. Pracovalo se mi pod nimi perfektně a chtěla jsem s nimi pracovat dál. Nastala změna a ráda bych Vám ji popsala ze svého hlediska. Jde opravdu jen o mou zkušenost, nebudu do toho plést poznatky ostatních, které se ke mně dostaly.

Nyní mám pevně stanovou pracovní dobu (uf, mohlo to být horší), musela jsem si nechat volné pondělní odpoledne na porady (pokud je porada a musím někam jinam, lze se domluvit). Rozvrh mám nyní nejhorší, co jsem kdy měla, ale stejně tam mám být, tak mi zase tak nějaké okno mezi hodinami nevadí. Dozory jsme si rozdělovali sami (aktivně jsem se zapsala všude a pak jsem zjistila, že ne všichni tak učinili – to měli pohlídat zástupci – alespoň říct, kolik dozorů má být na jaký úvazek), takže jsem se snažila, aby mi to co nejvíce vyhovovalo (s kolegyněmi jsme se domluvily). Portfolio bylo ze začátku myšleno plošně, posléze dělají jen ti, kteří chtějí. Metodu CLIL budou opět praktikovat jen ti, kteří chtějí. Je pravda, že zezačátku byl obrovský zmatek, který mne hodně rozčiloval, a musela jsem si hlídat věci, které za minulého vedení nebyly (jestli náhodou v půlce října nemám jinou třídu než do té doby), ale z mého hlediska se toto vše již pomalu uklidňuje (suplování, třídy atd.)- můj názor.

Doposud se mi nestalo, že bych neuspěla u vedení s nějakým návrhem, který jsem chtěla zařadit do své výuky. Pokud jsem zažádala o nějaké učebnice či materiály do třídy, bylo mi vyhověno (sice to trvalo déle, než jsem byla zvyklá, ale mám to) Pokud mi nevyhovovaly nějaké dozory, hodiny, suplování, zašla jsem za vedením (alespoň jednoho jsem tam vždy zastihla) a bylo mi vyhověno (snažila jsem se rovnou přijít s řešením) Za paní ředitelkou jsem šla již několikrát bez předchozího ohlášení a pokaždé jsem byla přijatá (pokud neměla domluvené jednání).

Ráda bych to shrnula. Nemá od vedení žádný příkaz, že musím měnit svou dosavadní formu učení a mám zavádět inovace. Učím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Žádné „inovativní“ metody, které by mi nevyhovovaly, nemusím dělat. Vše je na mém rozhodnutí.

Znovu opakuji, že popisuji své osobní zkušenosti. Omlouvám se, že se nepodepíši, ale ráda bych zůstala na této škole hlavně kvůli žákům, kterým bych chtěla dále předávat to nejlepší ze sebe. Vím, že to můžu dělat i na jiné škole, ale k této škole mne toho hodně váže a nerada bych ji opouštěla z jiných důvodů, než že jsem se sama rozhodla.

přeji pěkný zbytek víkendu

Re: Začátek školního roku
Datum: 30.11.2014 17:26

Tak je opravdu GÓL – píše tady někdo, kdo se vydává za učitelku.
ALE protože nemá zcela pravdivé informace, je jasné, že to učitelka není. Asi dotyčný (nebo dotyčná) usoudil, že by bylo vhodné, aby někdo ze školy napsal něco pozitivního, ale pokud by skutečně byl pisatel učitelka, tak by musela vědět, že uvádí mylná fakta.

Škoda – kam jsme to dospěli – lži, nepravdy, výmysly …
Komu to má nahrávat!?! Je jasné!

Opravdu něco shnilého je ve „státě černošském“!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: ccc (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 17:44

Aha! Nečerpal pisatel nebo pisatelka „učitelka“ náhodou z informací od paní ředitelky Lisnerové a zapomenul nebo zapomenula, že lže.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 18:01

Poslyšte, stejně jako nikdo nemá právo napadat podobným způsobem učitele, rodiče atd. tak si myslím, že by se i vůči paní ředitelce školy mělo vystupovat korektně. Je jasné, že na anonymní fórum lze napsat cokoliv, ale není moc ku prospěchu diskuze, když zde budou padat tak kategorická obvinění bez další argumentace. Tedy pokud ještě jde o diskuzi a ne o emotivní výkřiky.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: ccc (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 19:11

Pane Stejčku, souhlasím a omlouvám se Vám i paní Lisnerové, že jsem si dovolil vyjádřit svoji domněnku. Byl jsem dost „vytočený“ tím, že někdo fiktivně píše jako „učitelka“.

Re: Začátek školního roku
Autor: ddd (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 19:40

Je zajímavé, jak někteří diskutující okamžitě a s naprostou jistotou odhalí, že učitelka není pravá učitelka (a napíše to "pravá učitelka" - také anonymně). Hmm, v tom asi čert vyznal. Může sem samozřejmě každý napsat cokoliv, ale mě osobně přijde příspěvek "učitelky" docela rozumný a spíše mě překvapují okamžité emotivní výkřiky, že to je 100% podvrh. Chápu, že se pozitivní komentáře revolucionářům nehodí do krámu, ale měli bychom nechat věcný prostor pro diskuzi oběma stranám. Pokud možno bez zbytečných emocí. Pokud pana ccc "vytáčí", že někdo píše jako "fiktivní učitelka", tak bych rád opáčil otázkou, jak to pan ccc může vědět, že je fiktivní??? Stejně tak bych já mohl být vytočený, že pan ccc fiktivně označí pravou učitelku za fiktivní, i když fiktivní vůbec není smiling smiley

Hezký večer všem

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 20:06

ccc - beru :-) mě se ale omlouvat nemusíte. Tohle je především i vaše diskuze a bylo by jí myslím celkem škoda.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 21:26

možná by k věci spíš než vysvětlení, proč je učitelka nepravá, bylo přínosnější napsat, jaké ne zcela pravdivé informace byly v příspěvku od domnělé nepravé učitelky uvedeny. Jinak toto tvrzení spíš bude medvědí službou pravým učitelkám s výhradami.

Re: Začátek školního roku
Autor: zapis (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 22:00

Presne tak. Jake ne zcela pravdive informace? Co je na vyjadreni pozitivniho? Zkuste cist mezi radky.

Jinak jestli ma reditelka Lisnerova licenci na "provozování mimoškolních vzdělávání, pořádání kurzů a školení a dále na kulturních, kulturně vzdělávacích a zábavných zařízení, pořádání kulturních produkcí, zábav a výstav, veletrhů, přehlídek a dále na provozování tělovýchovných a sportovních zařízení a organizování sportovní činnosti," pak se nabizi otazka, kdo u ni tyto sluzby, za ci penize a v jakem mnozstvi nakupuje. Jestli ma reditelka Lisnerova 2.5 pracovnich uvazku, jsou ty uvazky vsechny ve statnim sektoru? V kombinaci se stopou, kterou po sobe zanechava a folklorem ve statni sprave by se pak nabizela dalsi otazka.

Re: Začátek školního roku
Autor: učitelka (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 22:24

Je pro mne velmi zarážející, že po tom, co jsem se rozhodla napsat své zkušenosti z praxe, byla jsem hned obviněná, že ve škole nepracuji. Myslela jsem, že je tato diskuze obousměrná. Neustále čtu připomínky, že rodiče stojí o vyjádření ostatních učitelů, ne jen od paní Capkové a Němečkové. Nenapsali jste ale, že mají psát jen ti, kteří mají negativní zkušenost. Budu muset začít dělit svou výplatu mezi CCC a Pravou paní učitelku. Přijde mi totiž nefér,že vykonávají práci společně se mnou a dohlížejí na mne, a nejsou za to řádně platově ohodnoceni. Jinak si totiž nedovedu představit, že mne někdo může obvinit ze lži a ze špatných názorů. Na to má právo jen ten, kdo byl se mnou ve stejný okamžik na stejném místě. Je to ponaučení pro příště, že na dotaz ohledně školy se budu opět a zase vyjadřovat ústně při osobním setkání, jako tomu bylo doteď.

Žádám tedy o vysvětlení, v čem podávám mylné či dokonce lživé informace. Opět opakuji, popsala jsem jen to, co jsem od září zažila, ne slyšela.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 22:43

Učitelko, tahle věta mě zaujala: "Nemám od vedení žádný příkaz, že musím měnit svou dosavadní formu učení a mám zavádět inovace. Učím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Žádné „inovativní“ metody, které by mi nevyhovovaly, nemusím dělat. Vše je na mém rozhodnutí." Moc tomu nerozumím ve vztahu k proklamovaným změnám. Můžete mi to nějak přiblížit?
Děkuji
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (30.11.2014 22:43)

Re: Začátek školního roku
Datum: 30.11.2014 22:55

Text nepravé učitelky:
"Nyní mám pevně stanovou pracovní dobu (uf, mohlo to být horší), musela jsem si nechat volné pondělní odpoledne na porady (pokud je porada a musím někam jinam, lze se domluvit). Rozvrh mám nyní nejhorší, co jsem kdy měla, ale stejně tam mám být, tak mi zase tak nějaké okno mezi hodinami nevadí."

Nemáme pevně stanovenou pracovní dobu – pracovní doba se dělí na pracovní dobu přímou (povinnost vyučovat podle rozvrhu, vykonávat suplování, dohled nad žáky, účastnit se porad, třídních schůzek, konzultací) a pracovní dobu nepřímou, kterou může každý učitel vykonávat na místě svého určení – tedy kdekoliv a kdykoliv. Bylo to sice náročné, ale podařilo se nám prosadit respektování zákona.

Uvádím citaci z INFO.edu.cz
Portál o školství a vzdělávání
Pracovní doba učitelů
Vložil/a Anonym, Čt, 2012-11-22 13:18
Dobrý den, prosíme o radu. Ředitelka nám nařídila, že musíme být na pracovišti a to znamená ve škole celých 40 hodin. My ale víme, že podle zákona o pedagogických pracovnících si můžeme část pracovní doby pracovat doma třeba při opravě sešitů a přípravě na výuku. Ředitelka tvrdí, že podle zákoníku práce nám může nařídit být po celou pracovní dobu na pracovišti a že odcházet podle zákoníku práce musíme až s koncem pracovní doby. Má na to právo?
Odpověď:
Napsal uživatel Editorinfo dne So, 2012-11-24 11:46.
Tak jak situaci popisujete, by bez dalšího zřejmě paní ředitelka mohla obcházet nebo přímo porušovat platný zákon. Zákon č. 563/2004 Sb. , o pedagogických pracovnících a o změně dalších zákonů, je v případě pracovní doby učitelů speciálním zákonem, který má přednost před zákoníkem práce v tom, že pedagogickým pracovníkům výslovně dává právo "Jde-li o výkon jiné práce než podle odstavce 2, vykonává pedagogický pracovník sjednanou práci v pracovní době, kterou si sám rozvrhuje, a na místě, které si sám určí." Paušální nařízení ředitele školy, že výkon veškerých prací musí provádět pedagogický pracovník přímo na pracovišti, by bylo v rozporu s platným zákonem. V případě učitelů existuje celá řada prací, které mohou konat například doma, ve veřejné knihovně apod. Jde o situci, kdy nekonají práce u kterých zákon stanoví povinnost být na pracovišti zaměstnavatele. Rozumný a manažersky schopný ředitel školy v pozici zaměstnavatele bude respektovat platný zákon a v běžném provozu školy stanoví z pozice zaměstnavatele v předem daných pravidlech a také podle potřeby případ od případu si vyžádá přítomnost pedagoga či pedagogů na pracovišti mimo "dobu stanovenou rozvrhem jejich přímé pedagogické činnosti, dobu stanovenou rozvrhem jeho dohledu nad dětmi a žáky, dobu zastupování jiného pedagogického pracovníka " tehdy, když to povaha konkrétní práce, například porada, třídní schůzky aj. nebo konkrétní úkol vyžaduje. Paušální vynucování přítomnosti všech učitelů na pracovišti celých 40 hodin zákoníkem stanovené týdenní pracovní doby, aniž by si to provoz školy a konkrétní pracovní úkol vyžadoval, by zkrátka svědčilo spíše o tom, že ředitel školy nezná nebo si špatně vykládá platné předpisy, případně že je vědomě porušuje, ať už z důvodu svých omezených manažerských kvalit nebo z důvodů jiných. Záměr některého začínajícího nebo organizačně nepříliš zdatného ředitele školy, že "pro jistotu" bude držet všechny učitele ve škole osm a půl hodiny denně, protože "co kdyby se to někdy hodilo", v důsledku vede ke zhoršení vztahů napracovišti, k vytváření atmosféry strachu a k pádu autority ředitele. Učitelé v takovém postupu právem spatřují organizační sabost ředitele a obcházení či porušování zákona. A stav, kdy sám ředitel nectí zákony a bez vážných důvodů komplikuje učitelům život, nutně poznamená kvalitu práce učitelů a poznamená celou školu.

Metoda CLIL nebyla nabízená, ale předem určená pro vybrané třídy a domluvená s vybranými učiteli.
Jasně z tohoto plyne, že se nejedná o učitelku naší školy, neboť vše bylo projednáváno na poradách učitelů, musela by o těchto skutečnostech vědět.
Nebudu psát o všech dalších nepřesnostech.
NÁPAD S UČITELKOU byl dobrý, ale bohužel NEVYŠEL.


P.S. Něco shnilého je ve "státě černošickém"!
Správná citace mého předchozího textu - chybička se vloudila.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 30.11.2014 23:11

děkuji za vysvětlení. Dnešní diskuse mi připomíná kauzu "jest-li" :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 00:09

Jest-li je učitelka učitelka a já myslím, že je...........tak na tom pramálo záleží.

Ale......

cit.: Omlouvám se, že se nepodepíši, ale ráda bych zůstala na této škole hlavně kvůli žákům, kterým bych chtěla dále předávat to nejlepší ze sebe. Vím, že to můžu dělat i na jiné škole, ale k této škole mne toho hodně váže a nerada bych ji opouštěla z jiných důvodů, než že jsem se sama rozhodla.

Tahle věta mne dostala! Proč si má kolegyně myslí, že kdyby zveřejnila své jméno, musela by ze školy odejít dřív, než bude sama chtít? Dost si totiž odporuje s další větou:

cit.: Neustále čtu připomínky, že rodiče stojí o vyjádření ostatních učitelů, ne jen od paní Capkové a Němečkové.

Mohlo by to totiž znamenat, že ta báje o dvou hlasech, které drží školu v šachu není tak zcela pravdivá a ona osoba moc dobře ví, že se svým názorem je v menšině.
Ona osoba také moc dobře ví, že svůj názor vyjádřilo 24 z 45 učitelů na ŠR. A vzhledem k tomu, že se nejednalo o jakési hlasování nohama, je dost možné, že v tom zbytku je ještě pár lidí, kteří by si mysleli něco podobného, ale prostě jen nemohli přijít.

Upřimně chápu každého, kdo si netroufne vyjádřit svůj názor pod svým jménem, není to vůbec lehké, o tom něco vím. Ale ohánět se tím, že by bylo pak těžké ve škole zůstat... promiňte, to je nesmysl!

Re: Začátek školního roku
Autor: Pravá učitelka ZŠ Černošice??? (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 00:12

"Pravá učitelka ZŠ Černošice" asi nebude tak úplně pravá, nebo už je jednou nohou na odchodu a leccos nevnímá. Nepřiznává, že byl ředitelkou skutečně nově stanoven čas, který musí učitelé trávit na pracovišti, to dříve nebylo a ve sboru to s nadšením rozhodně nebylo přijato, ale většina už si zvykla. Jde o cca 5 hodin denně. Učitelé z druhého stupně si mohli domluvit individuální dobu, protože někteří začínají s výukou až v průběhu dopoledne a nechtěli být ve škole už v 7.40.

Třídy pro metodu CLIL byly možná vybrané, ale učitelé, kteří mají o tuto metodu do budoucna zájem, mohou chodit na školení. Je to na bázi dobrovolnosti.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.12.2014 01:31

Dámy pravé i nepravé :-) Mám v tom hokej. Tak jak to tedy je? Jestli tomu dobře rozumím, tak paní ředitelka požadovala po každém pevných 8 hodin od 7.45. do 15.45 bez ohledu na to, v kolik má první a poslední hodinu. To odporovalo zákoníku práce, protože tím zřejmě docházelo k navýšení celkového počtu hodin nad 40 týdně, takže teď máte tzv. pevných 5 hodin (pracovní doba přímá) + 3 hodiny (pracovní doba nepřímá), ovšem každá těch 5 hodin "nepevně" tedy v jiný čas, abyste se do těch celkových 40-ti hodin týdně vešly?
M.S.
P.S. pro učitelku aby nezapadla moje otázka: cituji "Nemám od vedení žádný příkaz, že musím měnit svou dosavadní formu učení a mám zavádět inovace. Učím podle svého nejlepšího vědomí a svědomí. Žádné „inovativní“ metody, které by mi nevyhovovaly, nemusím dělat. Vše je na mém rozhodnutí." Můžete mi to nějak přiblížit? Zvláště to, že co vám nevyhovuje nemusíte dělat a vše je na vašem rozhodnutí.



Upraveno 4 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (01.12.2014 01:40)

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...89101112131415161718...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 13 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.