cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...678910111213141516...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 11 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 11:52

nechápu?

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 12:06


Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 12:13

a proč jako?

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 12:23

Chytrému napověz, hloupého trkni.Když je něčeho (či někoho moc) tak se říká že vyskočí i z konzervy.Tak řešte školu, zadluženost, tunely, přejezdy, podjezdy a věci v obci jako opoziční poslanec.Názor si ale uděláme sami.Děkuji.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 12:30

tohle pořekadlo neznám a díky za poučení. Moc, ok, lepší než málo, když se tedy mám starat, ne :-) A neberete tohle fórum moc vážně? Je to diskusní fórum a četnost mých příspěvků není o moc větší než například vašich. Možná vás irituje, že tu jsem pod jménem, což chápu, trochu to hází stín na sdělení. Ano, názor si udělejte sám, s ničím jiným se ani nedá počítat - naštěstí. Pěkný den.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 13:44

Pane Špetlák když jak píšete znáte všechny výhrady tak je rovnou naformulujte a zveřejněte. Nevím na co čekáte?

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 14:27

např. zde:
[www.petice24.com]
školská rada připravuje zápis ze setkání ŠR, rodičů a pedagogů a ten bude brzy k dispozici.
Nic dalšího snad nebude potřeba, a jestli ano, tak se to bude řešit.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 09:50

Tak jsem si přečetl požadavky které jsou pod peticí. Zdá se mi, že jde o trochu zbytečnou histerii. Většina připomínek se týká špatných podmínek ve škole způsobených nedostatečnou kapacitou, kterou mělo řešit předchozí vedení školy. Současné vedení je tam jen několik mesíců a asi těžko mohlo v této věci něco udělat (alespoň vyměnilo ty plesnivé skříně za nové). Tyto námitky pravděpodobně zůstanou do doby než se navýší kapacity a je úplně jedno zda ředitelkou bude paní Kahounová, Bočková nebo Lisnerová. Strašení typu "v současné době nebude ani dostatečně zabezpečeno personální obsazení kvalitními a zkušenými pedagogy" považuji za nekorektní, protože zatím tato situace nenastala a nové vedení slíbilo, že za odcházející zajistí adekvátní náhradu. Volání po lepším rozvrhu chápu, ale nikdo nenapsal jak by se dal současný rozvrh lépe upravit, aby to vyhovovalo kapacitním požadavkům školy. Co se týče hodnocení tak na prvním stupni, kde je moje dcera jsem žádnou změnu oproti minulému roku nezaznamenal. Tak o čem ta petice je?

Re: Začátek školního roku
Autor: Kathy (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 10:52

Chápu, že rodiče dětí na prvním stupni jsou v klidu. Jich se problémy více méně netýkají. Moje děti chodí na druhý stupeň a v klidu rozhodně nejsem. Házení viny na předchozí vedení školy a odcházející pedagogy je jen nepochopení problému a vytvoření problému zástupného. Paní ředitelka by jistě byla naprosto vhodná pro malou vesnickou školu, nejlépe jednotřídku. Bohužel její organizační, manažerské i profesní schopnosti a vytížení jinou prací jí neumožňují efektivně řídit větší školu. Děti na druhém stupni se již mají postupně připravovat na studium na střední škole. V současné době se obávám, že se kvalita výuku zhorší natolik, že přijetí na státní školu (jinak vzdělání je možné dnes zaplatit každému blbci) bude pro naše děti velmi problematické.
Ještě by mě zajímalo, kdy přesně se nás rodičů někdo z kompetentních zeptal, zda chceme, aby se naše děti učily podle různých experimentálních metod? Nejsme v Praze, aby v případě, že škola začne s experimenty, jsme mohli děti vzít a přihlásit je do škola o 3 zastávky dál autobusem.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 11:47

Paní Kathy děkuji za informaci. Nevím jak probíhá výuka ve druhém stupni v prvním se dle mého názoru nic nezměnilo vyjma dle mého názoru poměrně neškodného sebehodnocení dětí a dobrovolných třístraných schůzek. Ve svém příspěvku jsem reagoval na petiční body, z kterých většina nemá se současným vedením nic společného, protože se týká nedostatečné kapacity školy. Ta se měla začít řešit již dávno, o tom, že je tady populační exploze se už nějaký ten rok ví. Staré vedení školy mělo od města požadovat rozšíření kapacity školy již před několika lety. Obávám se, že teď potrvá několik let než žáci budou mít vyhovující rozvrhy a budou se učit v normálních podmínkách.

Re: Začátek školního roku
Autor: školák (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 11:48

Je zajímavé, jak rodiče, kteří ředitelku viděli párkrát v životě (nebo někteří vůbec, ale znají někoho, kdo jí viděl), dokáží poměrně detailně zhodnotit její kvalifikaci, zkušenosti a dokonce jí doporučit možnost jejího ideálního budoucího uplatnění. Bravo.

Na věcnou námitku od FFF, že např. ředitelka těžko za tři měsíce sama postaví novou budovu školy, reagují tak, že to je nepřípustné "házení viny na předchozí vedení". OK, děkujeme za příspěvek. Nicméně fakta zůstávají - školu za tři měsíce nepostavíme.

Pokud je mi známo, a to mám také potomka na druhém stupni, tak žádné "experimentální metody" zaváděny nejsou. Pokud máte na mysli třeba rodičovské schůzky ve styly učitel-rodič-žák, mě to přijde výborný nápad (i přes organizační průšvih s rezervací časů, to si časem sedne). Děti pořád učí učitelé, nikoliv ředitelka, a nemám žádný důvod si myslet, že ředitelka jim do toho nějak negativně zasahuje.

Ale samozřejmě chápu, že hysterie je nakažlivá a je jednoduché ukázat na třídního nepřítele a nejlépe ho nějak exemplárně potrestat. Tak jo. Nezapomeňte všichni podepsat tu výbornou petici ve stylu "nechceme, aby se žáci střídali ve třídách" a "žádáme zjednání okamžité nápravy". Dobrý, to by se mi taky líbilo, ale JAK to má ředitelka zařídit (bez té nové budovy), to už nikdo nenavrhuje. Ale hlavně, ať je vzpoura! Tím si opravdu pro své děti pomůžete. Ach jo, no nic, odpověď je asi zde: [zpravy.idnes.cz] (aniž by si to měl kdokoliv brát osobně)

Re: Začátek školního roku
Autor: Petra (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 12:18

Petici jsem si se zájmem přečetla a obsahuje podle mého řadu nereálných požadavků. Překvapilo mě, že nenavrhuje žádná řešení. Jak si autorky představují zajistit, aby se družina nekonala v místech, kde probíhá dopoledne výuka? Navrhují zrušit družinu pro některé třídy? Chtějí upravovat rozvrhy v době, kdy už mají děti rozběhnuté kroužky nebo to platí až pro příští rok? V textu se píše totiž o "okamžité nápravě". A je tam pár dalších nejasných bodů. Požadavek na kvalitní pedagogy je ok, ale je to asi jako vyžadovat peticí, aby se všichni úředníci usmívali. Co se týče požadavku na informovanost, tak tolik mailů od vedení školy a třídních učitelů, jako letos, jsem ještě nikdy nedostala.


Podpořila bych požadavek za jednodušší přihlašování na třídní schůzky na 2. st.(ale s celým bodem 6 v petici se úplně neztotožňuju, schůzky ve třech vítám) nebo za výměnu pana zástupce za někoho z původních učitelů, ale současná petice mi připadá zbytečná.


Podobně jako FFF jsem si žádné změny v hodnocení nevšimla, až na to, že děti občas donesou 2+, což loni byla spíše 1-

Re: Začátek školního roku
Autor: Kathy (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 16:00

Argument o nedostatku informací o pí. ředitelce neberu. V dnešní době je velmi jednoduché informace získat, chce to jen trochu ovládat výpočetní techniku a hned máte přehled o životopisu, pracovní "úspěšnosti" atd. Nicméně tento argumentační styl a celková nechuť přijmout a zamyslet se i nad nepříjemnými informacemi mi něco připomíná. Kde jen se dnes člověk setká s neochotou k diskuzi, s nadřazenosti nad těmi, kteří mají jiný názor, se zesměšňováním oponenta, s hysterií, když není po jejich, demokracie jen pro vyvolené? Už vím Pražská kavárna!! Hodně příspěvků je zde v tomto duchu. Kavárna rozhodla, ředitelka a její experimenty jsou to nejlepší pro Černošice a další diskuze není nutná. Ach, jo!

Re: Začátek školního roku
Autor: gg (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 16:39

Mate naprostou pravdu.Schazi tu pokora, porozumeni a umeni naslouchat.
Kde je nase demokracie?

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2014 17:14

Pane FFF, pokud si přečtete výroční zprávy školy, které jsou zveřejněny na stránkách školy, dočtete se, kolik nových učeben bylo za minulého vedení školy vybudováno, cituji z výroční zprávy 2012-2013: "Celá škola má nově 39 učeben z toho je 7 v budově Komenského" Zároveň se dočtete upozornění, že kapacitně je škola na hranici svých možností. Předpokládám, že zřizovatel výroční zprávu četl a tudíž tuto informaci měl. Přesto proběhla akce velký třesk, která směřovala investice především do asfaltu. Připadá mi trochu nefér nyní říkat, že "Staré vedení školy mělo od města požadovat rozšíření kapacity školy již před několika lety" a zároveň souhlasím že "teď potrvá několik let než žáci budou mít vyhovující rozvrhy a budou se učit v normálních podmínkách"
Též dodávám, že i v těchto podmínkách, které jsou prostorově skutečně obtížné, minulé vedení dokázalo organizovat chod školy tak, aby v průběhu výuky nedocházelo, nebo alespoň v minimálním rozsahu k problémům, na který dnes upozorňují rodiče.
S pozdravem M.S.



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (25.11.2014 17:16)

Re: Začátek školního roku
Autor: logik (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 00:02

Ano, sestaveni rozvrhu pro 800 zaku neni uplne trivialni vec, ktera by se dala stihnout pres vikend..
Vlastne by to slo, nejsnazsi a nejjednodissi je nechat vygenerovat rozvrh pocitacem, on to nejak udela,aby to nejak dopadlo!
Zkuseny rozvrhar by se mel vyborne orientovat v prostredi skoly (a znat specifika specialnich uceben, kmenovych trid aj.), tak by mel mit minimalne prumerne znalosti v ovladani softwaru, ktery mu pomaha (evidence uvazku, zaku, trid atd.)
Potom se z nejak vygenerovaneho rozvrhu rucnimi zasahy "dopresouva" to, co automatika nemuze lidsky chapat nebo se do ni neda nastavit. Takto se rozvrhy upravi/zoptimalizuji ke spokojenosti jak zaku, tak i ucitelu, ale toto je nasledny iterativni proces, ktery si zada urcity cas a praci navic!

bohuzel clovek je tvor liny, chlapy maji sve ego a jsou jesitni, takze pripustit si, ze hudebni vychova+telocvik, mozna s mesicni znalosti pomeru a lokality, bez predchozi zkusenosti s danym softwarem, vykouzli aspon prumerne rozvrhy mi prijde prinejmensim usmevna..

add. FFF cituji: "Obávám se, že teď potrvá několik let než žáci budou mít vyhovující rozvrhy a budou se učit v normálních podmínkách."
...obavam se, ze se obavate spravne, funkcni obdobi reditele je 6 let.. za tu dobu budete mit dite jiz na druhem stupni a pokud by se nic nezmenilo a vse zustalo jako ted, zacnete chapat, co ted mozna nechapete/nevidite/nebo nechcete videt..

Re: Začátek školního roku
Autor: logik (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 00:46

..a pokud chce nekdo nove vedeni obhajovat, ze to meli po nastupu slozite, pak by me zajimalo, co delala skoro pul roku nove zvolena (v breznu) pi. reditelka?
Zvoleni zastupcu bylo plne v jeji kompetenci a at uz bylo za konkurznim rizenim cokoliv a ona nechtela/neznala nikoho ze soucasnych ucutelu, tak mela prijmout aspon nekoho schopneho a verim, ze za dva mesice prazdnin se dalo s dostatecnym nasazenim a nadsenim poznavani neznameho stihnout vice.
"pozde bycha honit", minulost se zmenit neda, muzeme se z ni leda poucit, abychom stejne chyby neopakovali..
doufam ze se vyhrocena situace bude resit a nezamete se pod koberec, ze si vlivni dokazou priznat chybu a jak jsem zaslechl na setkani SR a rodicu nebude se jen strkat hlava do pisku..

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 03:15

Když ty stary ty nové ausgerecht nechtěji přijmout.

Chtěji to svoje na co byly zvykli 20 let.
a zblbnou pul Černošic.že jejich děti budou na vždy blbý.

není xx jako xx
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 08:01

Opět se nějaký oslík vloudil pod můj nick.Nesouhlasím s uvedeným názorem xxausgerecht a navíc ani jeho gramatikou.
Proto nechci být spojován.Lidé už nemají fantazii.
Pravé xx.

Re: Začátek školního roku
Autor: mm (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 08:18

Aha,takže půlka lidí z Černošic nemá svůj vlastní názor.Je pouze zblbnutá od učitelů.
To jsem netušil.Proboha,kde to žiju.

Re: Začátek školního roku
Autor: školák (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 09:16

Michale Strejčku, vy tak nějak soudíte nové vedení - v minulosti to klapalo, teď to neklape, takže to asi teď ředitelka dělá blbě... Srovnáváte ale srovnatelné? Nenavýšil se náhodou z roku na rok počet žáků i počet tříd?? Není náhodou celkově více dělených hodin na více cizích jazyků (což předpokládám podporujeme všichni)?? Já mám za to, že ano... Dost možná by tedy měla úplně stejný problém i bývalá ředitelka. Trochu bych čekal, že si tato základní fakta ověříte (obzvláště jako zastupitel), než budete hodnotit...

Paní Kathy - nebuďte opět emočně napnutá a podívejte se, v klidu, na fakta, která píšete a obhajujete. V petici se napadá, že "děti nesmyslně přecházejí mezi třídami", že "nemají soukromí", "že se ve třídě střídají s družinou", atd... To jsou věci dané prostorovým uspořádáním školy a z toho plynoucím rozvrhem. Je sice hezké, že petice žádá "OKAMŽITOU NÁPRAVU", ale to bez nových prostor jde realizovat jen těžko. To je asi jako dělat petici na to, že chci od ledna novou tělocvičnu. I když to jednomyslně podepíšou celé Černošice a k tomu přemluví i půlku Středočeského kraje, tak prostě tělocvična v lednu nebude. A stejně tak to je i s touto naší peticí. Proč to tam tedy je napsané? To jsou iniciátoři opravdu tak hloupí (omlouvám se), že to nevidí? Anebo smyslem petice není řešení problémů, ale cílené vyvolávání panické hrůzy, že se škola řítí do záhuby? Ať je to jedno nebo druhé, je mi z toho smutno.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 09:42

Pane Strejček reagoval jsem na některé body petice, které mi přijdou k současnému vedení školy neférové. Zkrátka kapacita školy se měla řešit v minulosti a pokud komunikace školy s městem vázla tak se mohli najít jiné formy informování o problému. Ty jiné formy se ale začali používat v momentě kdy bylo jasné že nastoupí nové vedení. Určitě si pamatujete, že články do IL o problémech školy se objevili až poté co tehdejší vedení neuspělo v konkursu. Byl někdo z minulého vedení školy na jednání zastupitelů a upozorňoval na problém? Nebo oslovilo předchozí vedení školy např. Vás aby jste na problém upozornil?

Co se týče lepších rozvrhů tak se domnívám, že by bylo lepší předložit lepší variantu, abychom věděli že to jde a že to skutečně současné vedení školy zfušovalo. Nejsem odborník a proto nedokážu posoudit zda bylo možné udělat rozvrh lepší, ale odmítám lacinou kritiku, že rozvrh je špatně bez předložení nějaké lepší alternativy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 10:21

FFF - komunikace mezi školou a zřizovatelem probíhá na úrovni ředitel - starosta, nikoliv mezi ředitelem školy a zastupiteli. Následně starosta informuje radu města, případně pokud to uzná za vhodné, nebo je to z nějakého důvodu potřeba i zastupitele. Tak je to nastaveno a neumím si moc představit, že by ředitel školy volal třeba mně, abych o čemkoliv informoval starostu. Že se o to nyní zajímám je moje iniciativa abych se v problému orientoval. Nicméně poznámka je to správná, zjistím, zda o kapacitním problému starosta věděl.
Rozvrhy těžko může předkládat někdo jiný, než vedení školy minimálně proto, že je k tomu potřeba přístup do systému Bakalář, který má k dispozici vedení školy jako jeden z řídících nástrojů. Nikdo jiný není řízením školy pověřen.
Petice je pro mě sumarizace problémů, které vidí rodiče. V podstatě se shoduje s vyjádřením rodičů na jednání ŠR. Takže je potřeba brát ji vážně. A nepřipadá mi nijak nefér, ano, požadavek "okamžitého řešení" a pod. je trochu ultimativní, ale to není to podstatné. Podstatné je, že rodiče upozorňují na problém.
M.S.
P.S.: Mimochodem, když se před třemi lety schvaloval velký třesk, upozorňoval jsem na to, že bych s úvěrem neměl až takový problém, kdyby šel např. do školy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kathy (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 13:26

Jedna úvaha k rozvrhům. To, že je nedostatek učeben, je pravda, ale že dvě třídy jsou vypsány ve stejnou hodinu do stejné učebny, je normální šlendrián. Někdo si po sobě nezkontroloval svoji práci. A právě v této situaci mohla pí.ředitelka nasbírat kladné body. Mohla přiznat chybu, zaujmout vstřícný postoj k rodičům, omluvit se za chybu, která vznikla nedokonalou prací, nikoliv nedostatkem učeben, pokusit se tuto chybu napravit. Pak by měla pí. ředitelka moji podporu a úctu, že je schopna přiznat chybu, staví se k ní čelem a snaží se ji řešit a tím dává správným příklad svým žákům. A skutečnost? Svalení veškeré viny na bývalé vedení, styl " já nic, já muzikant", omluva rodičům a dětem se nekonala. Starší děti tento postoj dobře vnímají a jejich chápání morálky může být pokřiveno. Vůbec už delší dobu čekám, kdy pí.ředitelka a vedení školy najdou v sobě odvahu a morální sílu a předstoupí před rodiče, aby došlo k vyjasnění problémů, které za poslední 3 měsíce vznikly. Možná by to přispělo k vzájemnému porozumění. Ale nato je zapotřebí mít tzv"koule".

Re: Začátek školního roku
Autor: školák (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 14:13

Kathy, Kathy... Jedna věc je, že nastal problém s jednou konkrétní učebnou (nevím o co šlo přesně, ale předpokládám, že se to již vyřešilo). Souhlasím s Vámi, že za to nějaká omluva padnout mohla. Zcela jiná věc je petice, kterou tady propagujete a která je úplně o něčem jiném ("okamžitá náprava" malé kapacity, atd., viz výše). Abych použil Vaše slova, tak "pokud máte koule", tak přiznáte, že tahle petice je úplná ptákovina.

M.Strejček: Předpokládám, že když jste mojí poznámku o navýšení počtu žáků, tříd a dělených hodin přešel mlčením, souhlasíte s tím, že hodnotit ředitelku srovnáváním s "bezproblémovým" chodem loni, nedává smysl. díky

Re: Začátek školního roku
Autor: rozvrh (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 14:43

školáku, školáku, kdybyste se raději někdy do té školy podíval a trochu se informoval. zeptejte se kdy měli být rozvrhy v přípravném týdnu prezentovány (alespon první, výchozí verze), zjistěte si od pověřených, kdy se na rozvrhu vůbec začalo dělat a jak probíhala práce s Bakaláři.
asi byste se nestačil divit
pokud vím, že jsem s daným programem ještě níkdy neměl tu čest, nenechám to na poslední chvíli a budu studovat, snažit se načíst manuály, zkušenosti nebo si najít zavčas nějaké školení, nechám si poradit od těch zkušených...

Jak mohl někdo schválit navýšení kapacity školy? To je naprosto nekompetetní a absurdní, jestli nějaký úředník toto schváli od stolu jenom protože na něj někdo tlačí nebo udělá krásné oči. Pokud škola nemá dostatečné prostory pro navýšení kapacity, pak by se snad navyšovat neměla, že?

O problémech muselo město vědět dostatečně dopředu, demografie je každý rok aktualizovaná a neříkejte mi, že od narození dítěte k věku školou povinnému je to tak krátká doba, že na to město opravdu reagovat nemohlo - vždyt je to přinejmenším 6 let než to novorozeně jde do první třídy!!

Takže odjezdové/příjezdové komunikace mají rodiče krásné, nové a pohodlné, aby cesta do školy byla příjemná, to že to pak budou mít děti ve škole v daleko menší pohodě nikoho nezajímalo? ...a provalí se to až když už je skoro pozdě? a ještě si ze sebe budou dělat obětního beránka?

Re: Začátek školního roku
Autor: Kathy (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 15:51

Pro školáka - kde přesně ve svých příspěvcích propaguji petici nebo se o ní třeba jen zmiňuji? Jsou 3 a lehce dohledatelné. Mám jen jiný názor než vy, a proto hned musím stát za peticí, ale, ale! S demagogem vašeho formátu je diskuze nemožná. Patrně také člen Pražské kavárny s jediným správným názorem a svatým právem jinak smýšlející neomezeně ironizovat, že? A nebo jen nenávist k ženám? "Mužské" příspěvky totiž neironizujete. A teď jsem si zahrála na demagoga také, ale já si to na rozdíl od vás uvědomuji a udělala jsem to záměrně. Myslím, že by bylo načase, přestat s osobními invektivami a snažit se řešit problém, pokud jste tedy na diskuzi kvůli němu.

Re: Začátek školního roku
Autor: kavarna (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 16:03

A nebylo by trefnější spíše "černošické uctívárny" potažmo (přímo se nabízí) "kořínkárny"?

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 16:51

Zdravím z konzervy.
petici prostě autorky se sepsaly za tím účelem, aby se věci v ní popsané řešily, prostě aby byla odpověď. Na tom nic nezmění ani, když někdo řekne, že je to ptákovina. Spíš bych ocenil odpovědi. A nemyslím si, že by ji tu někdo propagoval. Celým tímto vláknem se táhne otázka co se tedy ve škole děje a jaké jsou konkrétní výhrady.

1. Petice je částečnou odpovědí, odpovědí za některé nespokojené rodiče.

Teď čekáme na 2. zápis školské rady ze setkání ŠR s rodiči a učiteli.

Také bych ocenil nějaký 3. sumář konkrétních výhrad učitelů

a 4. výhrady paní ředitelky. Vše veřejně.

Souhlasím, že tyto věci není často úplně vhodné řešit veřejně, ale situace si to žádá. Mluví o tom celé město.

Dost by mě zajímala odpověď na otázku, zda odchod 25% učitelů byl součástí plánu anebo jestli se s tím alespoň počítalo jako s cenou za změnu a jaké bylo plánováno řešení.

Na konkurz bychom už ale měli zapomenout - svou funkci naplnil a skončil výběrem ředitelky. Z konkurzu žádné záruky nevyplývají.

Pořád se tu říká, že jde především o děti - to asi ve škole jde - spíš si ale myslím, že v této kauze jde spíš o učitele. O děti jde až v důsledku. Usmívající se učitel=spokojené dítě a to se podle nejnovějších poznatků snadněji učí :-)

Řešení bez toho, aby se vše (důležité) jasně pojmenovalo, nenajdeme – to bude jen taková finladizace školy :-)
Jo, a velmi mě zajímá, zda dva a půl úvazku paní ředitelky je fáma nebo pravda.

Re: Začátek školního roku
Autor: kapacita školy (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 17:10

Opakovaně tu různí diskutující tvrdí, že "muselo být všem jasné", že je kapacita nedostatečná.

Rád bych upozornil na tyto dokumenty zveřejněné na webu města: koncepce rozvoje ZŠ Černošice pro účely konkurzu paní Kahounové a paní Bočkové. Ke stažení zde: [www.mestocernosice.cz]

V koncepcích se hovoří o tom, že je třeba:
- rozšířit nedostatečnou kapacitu jídelny,
- postavit centrální šatny
- vybudovat tělocvičnu

Není tam ani slovo o tom, že by kapacita školy jako takové, tj. učeben, byla nedostatečná!!! Bývalé vedení školy toto evidentně až do jara 2014 nepovažovalo za problém!!

Zároveň jsou zajímavé citace z tohoto dopisu zde (odpověď na otázky paní Capkové): [www.mestocernosice.cz]

Dr. Z. Moucha (z roku 2012) - "S vědomím očekávaného statistického poklesu obyvatel, což se nutně odrazí v počtu žáků, znovu uvážit a usilovat o zřízení třídy osmiletého gymnázia, čímž využijeme prostory a zvýšíme výrazně konkurenceschopnost v budoucnosti.“

Tj. vedení školy očekávalo pokles žáků, nikoliv opak.

Ono není asi tak jednoduché to naplánovat - vždy záleží na počtu žáků, kteří odejdou na víceletá gymnázia a to se každý rok asi liší

Nedělejte tady ale ze starosty ignoranta, který neposlouchá požadavky na přístavbu školy a místo toho leje peníze do asfaltu. Ty požadavky na rozšíření školy nikdy nepřišly, problém se ukázal až letos. Ale varování, že je problém, bývalé vedení školy nikdy nevzneslo.

Howgh.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...678910111213141516...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 11 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.