cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...7891011121314151617...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 12 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 17:24

Pro školáka - takže, proti loňskému roku přibyly v podstatě dvě třídy. Navíc jsou 3 první, ale ze dvou pátých se utvořila jedna, protože děti ze školy odešly na osmiletá gymnázia. (3-1 = 2) To mi skutečně nepřipadá jako nějaký dramatický nárust počtu tříd, který by z rozvrhu udělal neřešitelnou tajenku. Co se týče dělení tříd na jazyky, tak to zůstalo stejné. I za minulého vedení byla němčina, francouzština a španělština jako vedlejší jazyk. Minulé vedení navíc dělilo i pracovní vyučování, kde především na druhém stupni mají chlapci jiný vzdělávací program než dívky.
S pozdravem M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: školák (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 17:41

Kathy - omlouvám se, to jste opravdu nebyla Vy, kdo tady tu petici propagoval, nějak mi ty negativní komentáře splývají. Jinak už to dále raději nekomentuji.

M. Strejček - děkuji za zjištění těchto údajů. Dle mých informací došlo i ke zvýšení dělení tříd na jazyky (větší počet tříd se zájemci o více různých jazyků - ano, i loni se vyučovaly 3 vámi zmiňované jazyky, ale letos jsou údajně vyučovány ve více třídách, což zvyšuje nároky na prostory kvůli dělení tříd). Přesná čísla ale nevím. Každopádně to ale není srovnatelná situace. I ty dvě první třídy navíc v jinak plné škole udělají dost zmatek.

kapacita školy - děkuji, zajímavé informace.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 17:56

Nesouhlasím, srovnatelná situace to je, tedy pokud výsledek +2 nebudeme považovat za dramatický nárůst. Jak moc vzrostl zájem o další jazyky ve více třídách, to jsem zatím nezkoumal. Ale zkusím se do toho ponořit :-)
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: školák (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 18:09

Dvě třídy navíc v plné škole dramatický nárůst mohou být, v poloprázdné nikoliv, to je velmi relativní :-) A ty jazyky k tomu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 26.11.2014 19:38

To jistě, jako všechno. Asi navštívím paní ředitelku, "ty jazyky k tomu" :-)
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 07:35

"Rozezlen, v konečné dimenzi
zavírám oči a pozorně hledím.
Až uplyne dalších 300 let,
kde budeš Ty a kde budu já."
Thich N. Hanh

aneb přeji všem méně rozhořčených emocí a více tolerance, neboť vždy záleží na úhlu pohledu
Klidný předvánoční čas všem.
Ema

Re: Začátek školního roku
Autor: uhel pohledu (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 09:40

Kdo nevidi, neslysi (nebo nechce), pak at i radeji mlci. Pokud uz chce mluvit, at nastrazi usi a otevre oci (a sunda ruzove a jinak barevne bryle).

A dovolim si pridat i nejaka moudra z wikipedie:
* Neobavej se nevedomosti, ale falesneho poznani. Lepsi je nevedet nic, nez pokladat za pravdu to, co pravdou neni. (Lev Nikolajevic Tolstoj)
* Kazdy dobre vidi to, co vidi, ale nikdo se nema dost na pozoru pred svou nevedomosti a snadno veri, ze to, co na veci vidi, je vse, co tam muze videt. (Claude Adrien Helvetius)

a jeste do tretice
* V buddhisticke filozofii se misto slova nevedomost ci ignorace pouziva sanskrtske slovo "avidja", jako opak sanskrtskeho slova "vidja" ("poznani"). Avidja je chapana jako zakladni pricina utrpeni a neustaleho kolobehu znovuzrozeni a jeho vysledek je potlaceni poznani skutecne povahy veci, coz vede k "maji" (iluzi).

Re: Začátek školního roku
Autor: Ema (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 11:29

Pro "ÚHEL POHLEDU"

pan Thich N. Hanh, autor citátu je velmi starý budhistický mnich a nikdo z nás chybujících nemá patent na rozum.
Jediné, co je věčné a neměnné je láska a soucit v srdci k jakékoli bytosti.
Ema

Osm veršů výcviku mysli
Geše Langri Thangpa

S přáním dosáhnout nejvyššího cíle,
cennějšího než klenot splněných přání,
kéž pro dobro všech cítících bytostí
chovám neustále každou z nich s láskou ve svém srdci.

Kdykoliv jsem ve společnosti druhých,
kéž se považuji za nejnižšího mezi všemi
a z hloubi svého srdce
pokládám ostatní za přednější.

Při všech svých činnech budu zkoumat vlastní mysl,
a jakmile se objeví rušivé myšlenky či emoce,
které jsou hrozbou pro mne i druhé,
kéž se jim pevně postavím a odvrátím je.

Když vidím bytosti s nepříjemnou povahou,
sužované silnou zlobou a utrpením,
kéž si jich cením jako vzácného klenotu,
který je těžko k nalezení!

Když mne druzí ze žárlivosti
urážejí, pomlouvají a pohrdají mnou,
kéž na sebe vezmu všechnu porážku
a jim věnuji vítězství.

Když mne těžce zraní a ublíží mi člověk,
kterému jsem pomohl
či do kterého vkládám velké naděje,
kéž ho vnímám jako svého vzácného učitele.

Zkrátka, kéž přímo i nepřímo
věnuji užitek a radost všem svým matkám
a v tichosti na sebe beru
všechno jejich trápení a bolest.

Kéž tuto praxi neposkvrním
znečištěním osmi světskými zájmy.
Kéž rozpoznám, že všechny věci jsou iluzí,
a zbaven ulpívání se vysvobodím ze zajetí.

Překlad do češtiny převzat z materiálu publikovaného při příležitosti veřejné přednášky Jeho Svatosti Dalajlamy v Praze dne 15.9.2013.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 11:43

Pane Strejček ještě k rozvrhům. Doporučuji Vám přečíst si příspěvek pí. ředitelky Lisnerové ze dne 14.9. kde jednak přesně vyčísluje rozdíly v počtu vyučovacích hodin oproti minulému roku a popisuje i problémy se sestavováním rozvrhů. Tyto čísla vycházejí asi z nějakých propočtů a nikdo je nezpochybnil a také nikdo neuvedl, jak by se dal při současných kapacitních možnostech školy rozvrh lépe upravit. Výkřik chceme lepší rozvrhy je proto asi tak relevantní jako volání po sluníčku v těchto listopadových dnech. Jinak proti petici nic nemám, ať si jí podepisuje kdo chce a jak chce. Já se chtěl jenom dozvědět, jaké jsou ty neověřené a nebezpečné metody, které se do školy zavádí a jak organizátoři petice vědí, že jejich výsledkem bude nemožnost jejich dětí dostat se na střední školu, v čem vidí nedostatečnou komunikaci školy s rodiči, proč si myslí, že učitelky dnes nejsou kvalifikované, spolehlivé a nevěnují se dětem, na základě čeho si myslí, že nebude vyučování dětí zabezpečeno kvalitními a zkušenými pedagogy atd. To jsou všechno jejich požadavky a tak bych rád zjistil jak k nim dospěli.

Re: Začátek školního roku
Autor: René (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 16:48

Školská rada již vydala zápis. Názory si každý udělejte sám.

[www.zscernosice.cz]

Re: Začátek školního roku
Autor: zapis (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 18:12

Školská rada apeluje ve shodě s pedagogickým územ na učitele, aby (je-li to jen trochu možné), podávali své výpovědi ke konci školního roku, či ke konci pololetí... a na rodice, aby se stali matkami samozivitelkami, kouricimi marihuanu a posilajicimi sve deti do Montessiorinych skol.

Re: Začátek školního roku
Autor: kvalitní příprava na přijímačky (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 18:26

Všem, kdo tady velebí dosavadní kvalitní přípravu na přijímací zkoušky, bych ráda napsala svoji zkušenost - spousta dětí, které se letos hlásily v 5. třídě na osmiletá gymnázia, navštěvovaly doučovací kurzy na školách, o které měly zájem. Podle rodičů, se kterými jsem mluvila, by děti bez těchto kurzů u přijímacích zkoušek určitě neuspěly, mj. proto, že někteří učitelé s nimi potřebnou látku probírali až po zkouškách.

Re: Začátek školního roku
Autor: Lucka (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 18:38

Zápis jsem si přečetla.Názor udělala.
Zaujala mě jedne věc, proč paní Pocová vyzvala k opuštění zasedání jen paní Němečkovou a né i paní Radovou, vždyť je taky učitelka,ne?
A proč ji tam taky nechtěli?
Jinak úvodní stránka školy mi ted přijde taková nějaká chaotická- odráží snad také situaci ve škole?

Re: Začátek školního roku
Autor: Václav (IP zapsáno)
Datum: 27.11.2014 19:46

Srovnejte si prosím, zprávu z hygienické kontroly, která byla na popud pana „Otce“ a kterou zveřejnil na tomto vlákně dne 17.10.2014 a to, co uvedla paní ředitelka ve své odpovědi v bodě 10.
Myslím, že je z toho vidět, že ředitelka nemluví pravdu a ŠR uvedla v omyl! Jak, mám pak věřit druhým odpovědím? Neměl by se zápis ŠR revokovat a napsat raději vše po pravdě? Kdo donutí paní ředitelku, aby mluvila pravdu? To naše děti, také nemluvily pravdu, když si stěžovaly, že seděly na malých židličkách?

K sestavení rozvrhu:
- navýšil se počet dvou 1.tříd, kde je rozvrh jednoduchý, protože třídu učí jedna učitelka, ale snížil se počet tříd 2.stupně o jednu třídu, kde je rozvrh složitější, protože se zde střídají učitelé a vyučující předměty.
Pak „jen ty jazyky“, kde je jistě chvályhodné, pokud jsou více děleny (méně žáků ve třídě). Tím se, ale dá říci, vyrovnává, jednoduchost rozvrhu pro 2.stupeň o jednu třídu tohoto školního roku s rokem minulým.
Hovořit o tom, že sestavení rozvrhu pro letošní školní rok bylo mnohem náročnější a tedy to nejde srovnávat je nesmysl. Paní ředitelka, která je odpovědna za celkový chod školy a samozřejmě i za sestavení optimálního rozvrhu, to nezvládla.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 02:19

Tak to bychom měli ŠR. Na konci bych sice očekával spíše podporu zaměstanancům a zejména rodičům a naopak výzvu směrem k vedení školy k součinnosti a k vzájemné a konstruktivní spolupráci, ale O.K. Aspoň mám jasno, jak uvažuje ŠR.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (28.11.2014 02:25)

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 06:12

Dle mého názoru ŠR rozhodla za daných okolností správně. Jiné řešení asi nepřicházelo do úvahy, je potřebné, aby se situace zklidnila a škola začla fungovat. Jistě lze vyčíst současnému vedení školy chyby ale dle mého názoru nejsou zase tak závažné, aby to bylo na odvolání ředitelky. To by do školy vneslo chaos a odnesli by to naše děti. Příslib vedení, že hodlá problémové situace řešit je samozřejmě potřeba monitorovat.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 09:18

Zápis ŠR jsem si přečetl několikrát. Vidím určitý nesoulad mezi tím, že zápis na jedné straně výhrady uznává (1-4, 6,7) a ve svém závěru vyzývá (jen?) rodiče a zaměstnance k vzájemné spolupráci - co si za tím mám představit? Podpora vedení je asi potřebná věc a nelze než s ní souhlasit, ale dle mého názoru se jedná o neúplné sdělení a vyznívá jako hodně ovlivněné situací. Myslím, že shrnutí by mělo být obsažnější. Uznání výhrad a návrhy opatření v zápise jsou, ale řešení v nějaké systémové rovině v zápisu nenalezneme.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFFuuukkk (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 10:25

FFF, bud lezete do patricnych mist vedeni mesta nebo jste naprosty ignorant. Skolska rada tvorena prevaznou vetsinou korinkovcu prece musi zplodit tento "krasny" zapis, tak jako vsechny "krasne" maily rodicum od vedeni mesta a skoly!
Myslite si, ze by vam psal pan starosta a pani reditelka tak casto co se deje ve skole, jak je to vsechno super a obcas primhoureni oci k "malym, zanedbatelnym" problemkum, kdyby vsechno slapalo jak melo? Predpokladam, ze ne. Jiste byste byl informovan o novinkach typu hodnoceni zaka, osobni portfolio aj.
Jo nekdy mi to pripada jak u ceskych drah.. "omluvte prosim zpozdeni vlaku" ..proc ja?? snad oni by meli mit trochu slusnosti a omluvit se za zpozdeni. Omlouva se nekdo z vedeni? Ani nahodou! A to chteji ucit deti sebereflexi, jak ji ma nekdo vyzadovat u druhych, kdyz ji neni schopen ani sam?!!

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 10:57

to FFFuuukkk A jaký závěr by jste navrhoval vy, aby nastal ve škole klid a všichni se začli soustředit na to co mají dělat?

Re: Začátek školního roku
Autor: FFFuuukkk (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 11:17

DUVERA
myslim, ze uz asi nejde tak o to co kdo udelal, neudelal, mel udelat.
Jde o duveru!
Jak znamo, duvera se dlouho vytvari, ale da se rychle ztratit. No a tady ta duvera ve vedeni skoly, mesta neni! Proc? protoze se snazi vsechno pekne zamest, zamluvit krasnymi slovy a nejsou schopni, ochotni priznat si v nekterych vecech chybu, omluvit se a jit dal, snazit se to napravit bez dalsiho pretvarovani a nalhavani si sobe i ostatnim.
Toto se bude napravovat dlouho a nebude to hned, ale kdyz ostatni uvidi stale nejake maskovani, tak tu duveru mit nebudou, pak nemohou ani normalne fungovat.
Jak mam mit duveru v dobre rozvrhy, ze to zas nekdo nekvalifikovany nezpacka? To ze bude mit skola nekoho kdo s programem Balakari umi pracovat jeste neznamena, ze rozvrhy budou ok, kdyz se jim neda dostatecna pile, prace a kombinovani.
Rozhodne pokladam za plus, ze se o situaci mluvi, ale mluvit nestaci, ciny mluvi za cloveka. Nebude to ze dne na den, ale doufejme v lepsi zitrky namisto "a bude hur"...

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 11:32

to je trefné, přemýšlel jsem o tom, jak by se mi líbil ten závěr zápisu ŠR. Napadalo mě místo "podpory", která zní příliš obraně, něco jako „potvrzení stávajícího vedení“. Ale důvěra je přesně ono - ta se dá potvrdit nebo ztratit. Pěkně. A zajisté vyjádřit důvěru i učitelům. Rodiče se zařídí sami.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFFuuukkk (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 11:39

No a hlavne ale pujde o duveru mezi vedenim skoly a pedagogickym sborem. Tam se obavam, ze to bude na dyl. Vedeni se o duveru bude muset hodne zaslouzit, aby vse zacalo fungovat ke spokojenosti vsech. Pokud se bude chovat stale stejne (co jsem zaslechl mezi rodici, tak i pekne arogantne..), tak nevim kam to povede..

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 11:44

To je přesně to, co jsem chtěl naznačit tím, aby se více nemluvilo o konkursu. Ten důvěru nezařídí. Výběr-konkurs slouží jen a jen pro výběr. Po výběru už nemá žádnou váhu. Teď se tedy osvědčit. Ale je pravda, že prostředí dost určuje možnost se osvědčit, obstát. Otázka je, jak moc si prostředí spoluvytváříme.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (28.11.2014 11:53)

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 14:48

Ano ano, podpora rodičům jakožto zákonných zástupců dětí je samozřejmě prvořadá (všech rodičů). Několikrát vyslovená podpora vedení školy ze strany pana starosty, rady města a nyní i ŠR ve mě ale budí poněkud rozpaky. Vypadá to, jakoby si výše jmenované majestáty myslely, že dobrou školu dělá jen ředitel, ale myslím si, že dobrou školu dělá především dobrý pedagogický sbor, který je řízen dobrým ředitelem. Už proto mě mrzí, že v těch výzvách chybí podpora pedagogického sboru, který je více než kdo jiný spíše nabádán k poslušnosti v extrémních případech, které jsem také slyšel z úst zodpovědných, pak až nekritické loajalitě ("když se nechtějí podřídit, tak výpověď"). Doufám jen, že to není myšleno zcela vážně a "nepodpora" pedagogického sboru je jenom nějaké opomenutí a ne záměr, protože pokud je tzv. hodíme přes palubu, tak se změny k lepšímu nedočkáme nikdy. Takže ano, pedagogický sbor si zaslouží minimálně stejnou podporu jako vedení školy. A to mi bohužel chybí i ve vyjádření ŠR.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: podpora (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 15:29

Ano mesto podporuje vedeni skoly, aby taky ne kdyz si ho de facto zvolili..
Mesto (i v ramci SR) prakticky vubec nepodporuje, a skoro to tak vypada ze prehlizi, pedagogicky sbor, jak spravne pisete, ze vam ve vyjadreni SR chybi podpora ucitelum.
Pane Spetlak, souhlasim, ze konkurs slouzi pro vyber. Nesouhlasim, ze po vyberu nema zadnou vahu. To pak mluvite o jednoduche zmanipulovatelnosti bez moznosti nest nasledky a zodpovednost za dany vyber - a myslim to vseobecne, podivejte se na ruzne verejne zakazky (site na miru) apod. v cele republice.
Jak se rozepsal i pan starosta o historii vznikle situace. Pokud vzniklo nejake podezdreni uz pri konkurzu pro zaujatost volebni komise, pak se nemuze vedeni mesta nicemu divit - podle me tam zacala ta neduvera. Ano, mela to nastupujici pani reditelka v teto situaci slozite, ale mela se k tomu postavit vstricne a otevrene. Myslim, ze si to bohuzel vzala za spatny konec a vztahla velice osobne, jako problem ja-pedag. sbor, nikoli problem pedag.sbor-mesto.
Tim pak z jejiho nastaveneho obraneho zpusobu jednani vuci skole prameni dalsi neduvera. Zastavani se vedeni skoly panem starostou a SR posiluje tuto neduveru a otevira stare veci jako prave ten konkurs. To si pak clovek rika, ze to asi az tak "ciste" nebylo..

Re: Začátek školního roku
Autor: Petr Hrala (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 16:03

Já si nemohu pomoci, ale můj osobní pocit je, že právě od diskuze kolem konkursu se celá věc odvíjí. Už tehdy více lidí upozorňovalo na to, že by rada nebo výběrová komise měly sdělit jasnější důvody pro výběr ředitelky a že nestačí pouze argument, že z osobních pohovorů vyšla pro většinu zúčastněných jako nejlepší. Kdyby jednotlivci z komise nebo rady uvedli například, že si vybrali někoho, kdo měl lepší kvalifikaci, nabízel z jejich pohledu modernější přístup k výuce nebo že chtěli někoho nezatíženého historií školy, dalo by se to uznat jako relevantní důvod, ale nic takového nikdy nezaznělo (alespoň mi o tom není nic známo). Ani jsme se nedozvěděli nic o budoucích očekáváních od nového vedení školy. Tím přetrval pocit čehosi nevyřčeného a diskuze k tématu ve vedlejším vlákně se rychle svezla k osobnímu napadání a marginálním detailům. Proto si myslím, že tak dnes sklízíme důsledky buď menší otevřenosti nebo neschopnosti postoje vedení města formulovat.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 16:13

Podpora vedení školy je srozumitelná, "když si ho zvolili". S tím bych až takový problém neměl (nehodnotím výsledky, ale pouze princip), ale proč nepodporují také pedagogický sbor, tomu nerozumím. Vždyť se jedná o stejný pedagogický sbor, který z naší školy udělal když ne nejlepší, tak jednu z nejlepších škol na Praze západ, což jsem i od vedení města četl někde v I.L. A najednou nic, z některých jsou dokonce černé ovce. S takovým postojem nesouhlasím a právě od ŠR, jakožto orgánu, který by měl nezaujatě zprostředkovat komunikaci mezi rodiči, pedagogickým sborem a vedením školy čtu nejenom hodnocení situace, ale dokonce výzvu rodičům a učitelům. Snad si to jenom neuvědomili a v dobré víře zklidnit situaci vyslali toto poselství, ale podle mě šlápli hodně vedle a bojím se, že opak bude výsledkem.
M.S.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (28.11.2014 16:14)

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 17:12

podpora a pan Hrala:
Ano, máte pravdu. Díky za možnost vysvětlit:

a) výběr věc ovlivňuje, ale nemůže nic zaručit.

b) jedni ho předkládají jako počátek všech problémů, druzí jako vykročení správnou cestou.

c) Co můžeme udělat, je ho analyzovat a zjistit, kde mohl být jiný - často slyším, že parametrem výběru měla být zkušenost s řízením velké školy a prokázání manažerských kvalit, spíš než publikační činnost.

d) ale výběr je vždy ovlivněn i jinými faktory, ať chceme nebo ne.

e) nic na něm nezměníme.

Proto bych se od diskuse nad konkursem odpoutal a věnoval se pokud možno objektivnímu posouzení toho, zda vybraný kandidát v tomto případě paní ředitelka Lisnerová, dělá svojí práci dobře, opustil bych rovinu naplňování očekávání (jak odpůrců, tak podporovatelů) - to jen zamlžuje pohled.

Moje zkušenost s výběry zhotovitelů (staveb) je taková, že je nutné oslovit jen vhodné kandidáty, pak někoho vybrat, ale to mi nic nezaručuje, ani náhodou .-) Podstatné je, jak s nimi pracuji a jaké podmínky jsem schopen nastavit a uřídit. S lidmi to je podobné, nejlepší kandidát nemusí nutně obstát a naopak, ale opravdu to nejvíc ovlivňují podmínky (za předpokladu výběru z vhodných kandidátů).

Tady je věc složitější o to, že podmínky nastavuje samo vedení školy. Osobně za podstatné považuji kvalitu (v širším smyslu) učitelského sboru - to je totiž úkol pro paní ředitelku (to je její stavba) - cílem řízení školy je právě kvalitní, spokojený a dobře fungující učitelský sbor, jídelna atp.

Proto navrhuji se od diskuse nad konkursem odpoutat – ta je nesmiřitelná (a to je velká překážka).

Re: Začátek školního roku
Autor: poselstvi (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 17:14

Pane Strejcek, cituji "Snad si to jenom neuvědomili a v dobré víře zklidnit situaci vyslali toto poselství", myslite ze si to "jenom neuvedomili"?
Prijde mi, ze techto "poselstvi" prave v dobre vire zklidnit situaci bylo jiz dvakrat vypusteno jak od pani reditelky, tak panem starostou v dopisech rodicum. Rozvirila se tim tedy i diskuze a vyustilo ve vyslechnuti nazoru skolskou radou jak ucitelu tak pedagogu od ktereho si mnozi slibovali.
Nakonec me asi podobne jako vas jejich vyjadreni nenaplnuje. Opet to vypada tak krasne a ruzove, ze se neco bude resit (doporuceni), ale v zasade, ze se vlastne nic nedeje. A to mi sakra prijde, ze se neco deje, kdyz na verejne slyseni SR prisla polovina pedag. sboru.
Opravdu je SR tak nestranna a nezaujata, jak by mela byt? Proc proti obsahu zapisu mimoradneho zasedani hlasovala polovina zastupcu sboru (pani ucitelka Nemeckova)? Proc vedeni skoly vyzvalo pani uc. Nemeckovou k opusteni jednani? To se ji boji? Nebo neco skryvaji, co by polovina pedag. sboru (v procentualnim zastoupeni ve SR) nemala vedet?
Nemohu si pomoct, ale opet mi to proste zavani necim nekalym..

Re: Začátek školního roku
Autor: posluchač (IP zapsáno)
Datum: 28.11.2014 17:45

Ježíš to je zase debata... Plný kýbl úvah na téma "oni něco skrývají", "zavání mi to něčím nekalým" a "pedagogové nejsou dopisem explicitně podporovaní"... V tomto se můžeme utápět ještě moc dlouho a evidentně to diskutující baví. Faktické problémy jsou jinde a ty de buď vyřeší a nebo nevyřeší. Ale evidentně tady někteří potřebují exhibovat filozofováním. Běžte si radši užívat víkendu a dejte si už pohov. Teď se stejně nic v blízké době nezmění, kritika zazněla, částečně byla oprávněná, teď se ukáže, jestli ředitelka něco zlepší nebo nezlepší. Pitváním zápisu ze ŠR a hloubáním nad tím, jestli tam je něco mezi řádky, se nevyřeší nic.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...7891011121314151617...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 12 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.