cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...23456789101112...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 7 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Petr (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2014 09:36

Milé dámy Němečková a Capková,

odcházíte, protože je pod Vaší úroveň pracovat pod současnou ředitelkou. To je v pořádku, máte evidentně standardy nastavené vysoko a to Vám budiž přáno.

PROFESIONÁLNÍ učitel nebo učitelka by za takové situace zašel za ředitelkou, oznámil mu svůj odchod, dohodl se na datu ukončení poměru, sbalil si svých pět švestek a odešel. To vše na začátku nebo konci školního roku, aby tím nebyly dotčené děti, které vyučuje (!!!). Vedení školy před dětmi nepomlouvá, i když s ním nesouhlasí, protože dobře ví, že by to atmosféře ve škole uškodilo.

Nyní se podívejme na přístup Vás dvou:

1. Vyhlašujete otevřenou válku novému vedení školy dávno před tím, než poprvé ředitelka vstoupí do školy. Nikdy jste jí neviděly, ale už předem víte, že je strašná (přečetly jste si přeci o ní jeden článek ze Slivence a to dokazuje vše!). To vše jen proto, že se nejmenuje Kahounová nebo Bočková, na které jste byly zvyklé.

2. Založíte odbory - pár dní před tím, než ředitelka nastoupí (!!). Odbory jsou ve válce, kterou jste vyhlásily, silná zbraň. Dokáží jakémukoliv vedení opravdu zkomplikovat život. Do zbraně!

3. Na začátku září při první příležitosti rozesíláte štvavé emaily na všechna nádraží, na která si vzpomenete. Cíleně šíříte strach a nenávist mezi rodiči dětí hromadnými emaily. S šířením vysvětlující odpovědi ředitelky si už tolik starostí neděláte. Nejde přeci o podstatu, jde o šíření dojmu, že je všechno špatně! Čím častěji a šířeji se kritika opakuje, tím snazší je jí uvěřit!

4. Posíláte do školy školní inspekci. Dobře to zapadá do strategie "všechno špatně" a "ředitelka ven". A zřejmě i s použitím anonymních podání.

5. Vymýváte mozky bezbranným dětem. Jistě, už slyším to vaše "děti se mě zeptaly a já nemohla mlčet...". Je velmi jednoduché strhnout dětské všemuvěřící hlavičky na svojí stranu. Věřte, že kdybych se neštítil používat vaše metody a měl možnost před děti na hodinu předstoupit, tak si o vás už ani kolo neopřou. Děti do tohoto sporu nepatří, ale je to pro vás zbraň, tak proč jí nevyužít.

6. Odchodem nejenom uprostřed školního roku, ale dokonce uprostřed pololetí, ukazujete, že děti jsou pro vás až na posledním místě. Nevadí, že se jim opět změní vyučující. My jsme konečně našly místo jinde, tak mizíme hned, protože to je pro nás dobré. Přestože za tento chaos můžeme my (odcházíme z vlastního rozhodnutí), dokážeme přesvědčit rodiče, že to je chyba ředitelky a daří se nám je vyštvat na protestní akce.

Kde jsou v celém tomto příběhu děti? Správě, nikde. O ty přece vůbec nejde. Jde o to celému širokému světu přes mrtvoly dokázat, že nevolba paní Kahounové nebo Bočková byla chyba a za chybu je potřeba draze zaplatit a trpět. To vůbec nesouvisí s osobou nové ředitelky, jde o to dokázat světu svojí pravdu.

Je mi prvé řadě líto dětí, které tento bezohledný boj musí snášet. Ředitelka (tato nebo jakákoliv jiná) nemá žádnou šanci na tom něco zlepšit, dokud budou v kolektivu učitelky jejímž hlavním mottem je škodit a šířit nenávist.

Re: Začátek školního roku
Autor: Eva Maťhová (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2014 09:45

Paní Valterová a Janášová,

mám dítě ve třetí a deváté třídě, takže mám odezvu z obou stupňů. Na konci osmé třídy odešla třídní učitelka, která vyučovala i češtinu, podle mých informací z důvodu lepší pracovní nabídky. Źáci dostali do deváté třídy nového třídního učitele a učitelku na češtinu paní Němečkovou, která v pololetí odchází - z důvodů uvedných jí samou v tomto příspěvku. Věřte, že mně to velice mrzí, poněvadž se jedná o poslední měsíce před přijímačkami na střední školy, a na znalostech dětí se to určitě odrazí.Navíc reference od dětí na paní učitelku Němečkovou jsou velmi kladné, mají ji rádi a vědí,že je dokáže naučit. Měla bych tedy určitě důvod bít na poplach. Přikláním se ovšem k názoru p. Petra - odvoláním paní ředitelky by se nic nevyřešilo, a hodnotit její práci bych si troufla až ke konci školního roku. Na jednání ŠR se ráda dostavím a doufám, že včichni účastníci budou schopni kultivovaného jednání.

Re: Začátek školního roku
Autor: Jana Valterová Lucie Janášová (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2014 10:48

Važená paní Maťhová,
o odvolání paní ředitelky nepadlo z našich úst ani jediné slovo.Chceme docílit
klidného prostředí pro naše děti. V současném době neznáme princip hodnocení
žáků, které je jiné.Jsou předměty, kde ve čtvrtletí nemá žák ani jednu známku. Bude se tedy hodnotit dle portfolií, nebo sebehodnocení, nebo hodnocení žáků navzájem?
Dále konzultační hodiny probíhající týden jsou pro nás i učitele neúnosne.
Nikdo nám nezaručí, že nás učitelé přijmou v jednom dni.Bohužel konzultační dny
po telefonu již neexistují. Jak budou žáci zapisovat sve rodiče na BULLETIN?
Je spousty otázek, které nás zajímají, ale dle někoho jsme jen hystericke matky.

Re: Začátek školního roku
Autor: Třídní nepřítel odhalen (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2014 22:34

V pátek 14. listopadu přišla paní učitelka do třídy ještě před zvoněním a pečlivě napsala na tabuli: VOLTAIRE - NESOUHLASÍM S TÍM CO ŘÍKÁTE, ALE AŽ DO SMRTI BUDU HÁJIT VAŠE PRÁVO TO ŘÍKAT.
Zazvonilo na vyučování. "Děti, ví někdo, jaké výročí oslavíme v pondělí 17. listopadu?", zeptala se paní učitelka. "Maminka říkala, že v pondělí to bude 25 let, co žijeme ve svobodné společnosti", ozvalo se z první lavice. "Správně", přisvědčila paní učitelka, "a dnes si řekneme něco o tom, jak dobře se nám žije dnes a jak špatně se žilo, když tu vládli komunisté. To heslo, které jsem napsala na tabuli, se tenkrát v listopadu často citovalo na důkaz, že jsme opravdoví demokraté. Před sametovou revolucí lidé u nás nebyli svobodní. Lidé tak například nesměli říkat, co si myslí, nesměli se sdružovat, aby hájili svá práva, dokonce ani zaměstnání si nemohli úplně svobodně vybrat a změnit, nesměli ..." výklad přerušilo energické zaklepání na dveře a do učebny vstoupil pan Petr.

"Dobrý den, rád bych dětem něco řekl".
"Prosím", pokynula panu Petrovi paní učitelka. Pan Petr se postavil před tabuli a usmál se na děti: "Děti, vaše paní učitelka si udělala na metody paní ředitelky názor jenom podle toho, co slyšela, a to je špatně. Paní učitelka se vlastně rozhodla ve škole zůstat, aby si případně mohla svůj názor změnit, ale nezměnila jej. A takoví učitelé přece nemůžou ve škole učit a měli by odejít! Ale, děti, víte, co se rozhodla paní učitelka udělat? Paní učitelka se rozhodla ze školy odejít! A to je špatně a vadí mi to, protože bude muset přijít nová paní učitelka a může se to odrazit na vašich znalostech. Navíc paní učitelka vstoupila do organizace, která má hájit i její práva!" A protože měl ve věcech jasno, po chvíli dodal: "A vaše maminky jsou hysterky, protože jim vadí, že bude muset přijít nová paní učitelka a to se může odrazit na vašich znalostech".

Pak se pan Petr obrátil na paní učitelku a s úsměvem řekl: "Neříkal jsem vám to? Ani kolo si teď o vás ty děti neopřou!" A než za sebou zavřel dveře, pečlivě smazal tabuli a velkými tiskacími písmeny na ni svým úhledným písmem napsal:
1. KDO SEJE VÍTR, SKLÍZÍ BOUŘI (!!)
2. REPUBLIKU SI ROZVRACET NEDÁME (!!)

Ve třídě se rozhostilo ticho.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2014 22:42

Duševní zdraví je stav harmonie a vyrovnanosti, kdy netrpíme žádnými úzkostmi, malomyslností nebo nepříjemnými psychickými jevy, jako jsou halucinace a psychické útoky. Duševní nemoc z pohledu magie se často nazývá jinak, například "posedlost".

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 12.11.2014 23:56

Vážení členové školské rady, milí kolegové!

Dnes, kdy se ledy hnuly a odpovědní lidé začali naslouchat mým kolegům, uzrálo ve mne přesvědčení, že je pravá chvíle odstoupit z funkce ve ŠR. Myslím, že nyní by již mé setrvávání v ní mohlo být kontraproduktivní.

Doufám, že ledy opět nezamrznou a veřejná diskuse bude pokračovat včetně naslouchání pedagogům, kteří zůstávají, protože to jsou lidé na svém místě.

Považujte prosím tento dopis za abdikaci na pozici člena ŠR z řad pedagogů ZŠ Černošice.

M. Capková

V Černošicích 12.11.2014

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 09:24

Právě se vracím z Hradu od prezidenta republiky. Dnes ráno jsem panu prezidentu republiky podal návrh na přijetí demise ministrů, kteří odstoupili 20. února tohoto roku. A současně jsem panu prezidentu navrhl seznam osob, kterými má býti vláda doplněna a rekonstruována. Mohu vám sdělit, že pan prezident všechny mé návrhy, přesně tak jak byly podány, přijal.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 10:24

to "xx"

Řečeno slovy, která kdysi blahé paměti na moji adresu pronesl Michal Bukovič:

"XX, Tebe žeru...." :-)))))

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 10:41

Míla Enzilo, pan Bukovič byl CHLAP jak má být.Já Vás tedy nežeru, ale mám rád (jako člověka, ať pan choť v klidu spí). V úctě xx

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 10:46

Děkuji :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 10:47

Milá mělo být.Míla byla taky fajn.

Re: Začátek školního roku
Autor: A. Seruti (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 10:49

xx, co tím mělo být sděleno, tou citací Klémy?

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 10:57

to xx:

Jojo, co takové jedno znaménko může nadělat za paseku... :-)

Jeden si nedá pozor na dlouhé či krátké I, a prů....švih je na světě :-)) A pak, babo, raď :-))))

Tedy, v této diskusi si opravdu radit netroufnu (a že radím často a ráda :-)) ), po projetí od začátku do konce (neříkám čtení, neb to už je i nad mé síly) začínám nabývat dojmu, že svět je jeden velký cvokhauz :-DDDD

Re: Začátek školního roku
Autor: A. Seruti (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 11:05

taky mi přijde :-D

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 11:35

Lokaji, ohlašte své paní, že píše Antonio Serutti!
Klému jsem citoval jako parafrázi oznámení paní Capkové.Tento web zasuploval balkón (valník či nákl.auto neb historici nejsou ve shodě),prostě teatrální sdělení pro všechny zúčastněné.Stačilo zvolit jinou formu a jiné místo, ne abdikovat na webu.Ale žijeme rychle, proč ne.
Ale tím nechci snižovat míru osobní statečnosti paní Capkové neb má koule a píše pod jménem a ne třeba jako já.
Prostě to tak naskočilo Antonio.

Re: Začátek školního roku
Autor: A. Seruti (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 11:44

má smutek, nepřijímá. Vysvětlení beru - ale trochu maskulinizační...

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 11:53

Antonio, myslím že chápete výraz koule a „koule" ve spojitosti s dámou.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 13:23

Tak bojovníci proti nové ředitelce už zase povstali. Tvrdí, že ředitelka zavádí změny i když řekla, že se první rok bude s chodem školy jen seznamovat. Rád bych zjistil o jaké změny se jedná. Zatím jsem zaznamenal pouze třístrané konzultační schůzky, které jsou ale dobrovolné, takže kdo nechce tak na ně nemusí. Další problém se týkal špatných rozvrhů. Já bych rád viděl nějaký alternativní návrh rozvrhů, který bude při daných podmínkách lepší. Pokud není tak je celá kritika jen k smíchu. Myslim, že jedinou chybu, kterou ředitelka udělala je, že se nerozloučila s Capkovou a Němečkovou na konci minulého školního roku.

Re: Začátek školního roku
Autor: A.Seruti (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 13:31

xx: máte recht,Enzila vystihla jejich potřebu.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 13:44

Antonio/Enzila : Bláznovství obchází kolem světa jako slunce. Není místa, kde by nesvítilo.
William Shakespeare
(u nás se jen na chvilku zastavilo aby dalo více paprsků)

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 14:57

to Antonio:

Šmarjááááááá, co jsem zase vystihla?? :-DD Já o ničem, prosim pěkně, nevím ... :-)

to xx:

To je krásně řečeno. A já si vždycky myslela, že šílenství/bláznovství.. je něco špatného, spíš mimořádného, a ono vlastně asi ne :-))), když může svítit :-DDD a dávat paprsky.

Hned jsem klidnější, :-))))) mrk

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 15:08

to paní Capková:

Jak říká klasik:

"Když nejde o život, jde o h...o"....

A život a svět, ač je plný bláznů, šílenství, nedorozumění a nepochopení, je přesto všechno krásný...

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 16:45

FFF, prosím, když už jste se rozhodl hodnotit kroky paní ředitelky jako bezchybné s vyjímkou "rozloučení se" s paní Capkovou a Němečkovou na konci minulého roku, mějte aspoň respekt k tomu, že obě dvě a paní Němečková zejména, odučily na Mokropeské škole několik generací našich dětí. Ať už ze školy odchází z jakéhokoliv důvodu, alespoň v zájmu zachování zbytků elementární slušnosti, když ne přímo z úcty k nim samotným, nezaslouží si, aby ze školy odcházely jakkoliv dehonestujícím způsobem. Kdybyste byl fakt formát jak se tváříte, tak jim koupíte kytku a slušně poděkujete.
Děkuji za pochopení, pokud to dokážete.
M.S.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (13.11.2014 16:46)

Re: Začátek školního roku
Autor: GGG (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:01

Pane Michale Strejčku, vy to vidíte stejně černobíle jako FFF, jen noapak. FFF by je dávno vyhodil (nic dobrého nevidí), vy byste je jen zahrnul květinami (nic špatného nevidíte).

Já osobně vidím obě strany - odučily dlouhé roky na naší škole (velmi dobře), ale tím, co rozpoutaly v posledních měsících, si u mě osobně hodně zkazily celkový dojem. Takže já sám to na kytku moc nevidím.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:11

Nezlobte se, ale dovolím si také poznámku.

Učila jsem v místní škole, ještě na ředitele Mouchy, cca 4 roky.

Od té doby vždy říkám, že "kdo neučil, neví, co je život".

Jakkoli můžeme koukat na učební proces (celkový, celorepublikový) všelijak, tak jedno platí vždy.

Učitelské povolání je jedno z nejtěžších povolání. Nejen, že je málo placené, ale je to velmi vyčerpávající psychicky. Učitel ať chce nebo ne, musí denně dávat ze své osobnosti maximum. To, že je dnes školství bez mnohých vystudovaných pedagogů, kteří to za několik let nevydrží a utečou, to není náhodné.

I když se může pojetí výuky lišit, může dojít k různým nesvárům a strkanicím, tak to neznamená, že je třeba těm, kteří zrovna prohráli, dávat na čelo cejch.

Já si dovolila odejít v pololetí. Nemohla jsem unést cosi, co přicházelo shora mimo školu (nikdo ve škole za to nemohl). Začala jsem být nemocná. Tím, že jsem odešla v pololetí, jsem způsobila řediteli jisté problémy s hledáním náhrady.

Pan ředitel Moucha mě na odchodnou objal a dal mi krásnou růži.

Dodnes jsem mu vděčná za tohle velké gesto.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:18

nedávno jsem poslouchal velmi zajímavou přednášku od Daniela Kahnemana na téma vnímání vzpomínek (tak nějak). Hovořil o tom, že pro naši vzpomínku na určitou zkušenost je důležitý její konec. Ilustroval to vcelku lapidárním příkladem - kolonoskopie - pacient A. prošel delším vyšetřením a maximální míra bolesti byla větší než u pacienta B. tzn. suma utrpení byla větší (snad 2x, jedná se o experiment...) jen s tím rozdílem, že maximální bolest proběhla kolem půlky vyšetření a postupně polevovala. Pacient B měl maximální bolest na konci. Když se jich ptali "jaké to bylo?" tak pac. A. řekl, že nic moc, ale šlo to, pac. B. byl otřesen… Dá se odvodit, že kdyby pacientovi B....ale prosím s citem a s ohleduplností! A i si myslím, že závěry experientu spíš hovoří o vnímání tak trochu pudovém než rozumovém.
Jinak kytky v takovýchto případech dává snad starosta?



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (13.11.2014 17:19)

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:32

Jakube máme to chápat tak, že situace je již neřešitelná, dá se říci v prdeli, když už zde řešíte tu kolonoskopii ??? Pravidla jsou pro ty co nevědí.Ti co vědí, nepotřebují pravidel.
(Omluva za prdel, ale znáte i horší slova z tv).

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:37

to xx:

Tak teď mi bude vrtat dost dlouhou dobu v hlavě, kdo se za dvěma x skrývá :-DDD

Tyhle asociace mně teda nespojily, jste lepší :-DDDD

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:45

PS. to xx:

...nejen z tv, ale i z rozhlasu...neřkuli z Hradu... :-)))

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 17:56

Nemám za zlé panu prezidentu pragmatické vyjádření v duchu reality doby ve které žijeme, pouze mohl jako státník lépe formulovat.Nicméně nevyřčené je domněnka.Takto víme na čem jsme.Tak i tak.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...23456789101112...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 7 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.