cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 3 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Watson (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 22:47

Já se nestačím divit, kam se nám ta diskuze ubírá. Všichni tady volali po podstatě problému - podstata problému je, že učitelka naší školy, sama nebo s manželem, se systematicky snaží ublížit novému vedení školy. Paní Kalousková měla tolik odvahy, že tady jako jedna z mála pod svým jménem (!) napsala svojí velmi racionální úvahu a ona je nakonec ta špatná?! Zdá se mi to jenom nebo to myslíte vážně? A úvahy o tom, jestli to ví 100% nebo na 99% nebo na kolik % jsou taky tedy slušné... To je jak v tom otřepaném vtipu "Upad mi na kudlu a pak ještě patnáctkrát..." - na kolik % ho ten cikán zabil úmyslně a na kolik % to byla nešťastná náhoda? Tak asi tak to máme s naším Otcem, 100% to asi není, ale o moc méně také ne. Dejte si schválně do googlu slovo "jest-li" - to je něco tak jedinečného, že nářkům paní Capkové, případně jejího manžela, s Otcem opravdu věřit nemohu. Z jejich komunikace bylo evidentní, že jim nejde o řešení problémů, ale o ublížení škole. Kdyby chtěli něco faktického změnit, možná by se zastavili nejprve za ředitelkou místo dopisů na ministerstvo (příběh o neohlášené osobní návštěvě a nezastihnutí nikoho z vedení, což mělo být důvodem dopisu na ministerstvo, je k smíchu). Není náhodou takto zákeřné a negativní jednání ta podstata problému, o které bychom měli diskutovat? Faktické problémy školy (rozvrhy atd.), určitě jich je hodně, se ale řeší jinak a jinde, ne na ministerstvu.

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 23:07

Milý Watsone,

Vašimi větami si sám vystavujete vysvědčení (řečeno školskou terminologií, když jsme v tomto vlákně). Všichni společně jsme odpovědní za to, v jakém prostředí my i naše děti žijeme. Patrně tedy považujete za nejvhodnější model chování, abychom jeden druhého bez důkazů osočovali z podlého jednání, neboť to sám činíte. Podstata problému tedy podle mého názoru je, zda je takové chování v naší společnosti přijatelné, nebo nikoliv.

Re: Začátek školního roku
Autor: Hana (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 23:17

Prosím, paní Capková? Říkáte, že paní učitelky ve škole by byly schopné mstít se dítěti za to, co dělá jeho rodič? Tímto diskreditujete všechny rodiče, kteří zde diskutují nikoli anonymně, ale pod svým jménem, navíc máte výborné mínění o svých kolegyních. Zřejmě podle přísloví podle sebe soudím Tebe- bohužel máme ještě v příliš dobré paměti to, jak jste komentovala při svých hodinách před našimi dětmi konkurz na ředitele koncem minulého školního roku a jak jste dětem zrušila slavnost, na kterou se těšily.

Re: Začátek školního roku
Autor: Watson (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 23:30

JS: Není to bez důkazů. Zřejmě jste pozorně nečetl můj příspěvek. Navíc o jakém "osočování" to mluvíte? Otec sám sebe vykresluje jako mírumilovného občana, kterému nejde o nic jiného, než o blaho našich děti (stejně jako to dělá paní Capková pod svým vlastním jménem), takže vyřknutí domněnky, že paní Capková a Otec mají něco společného, přeci není osočováním.

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 23:46

Hano, nikdy jsem neřekla, že by se učitelky byly schopné mstít dětem.

K údajným komentářům ke konkurzu jsem již řekla dříve vše.

Žádnou slavnost jsem nezrušila. Případnou akci měly na starosti jiné osoby.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 23:51

Podstatou nikoli předmětem této diskuse je, že ve vztahu ke škole někdo schvaluje a věří kroku vedení města, někdo je neutrální a čeká, ne nutně nečinně, a někdo s tím nadále silně nesouhlasí. Škola je v tom jaksi za rukojmí obou pólů. Občas se zde vyskytnou věci, které v jejich obecné či konkrétní rovině vyvolají zájem a případně reakce :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (16.09.2014 08:54)

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 15.09.2014 23:52

Milý Watsone,

důkaz a domněnky nejsou jedno a to samé. Důkazy chybí, proto se jedná o osočování. Myslím si, že je hrubě neslušné obvinit kohokoli z neloajálního jednání vůči svému zaměstnavateli, aniž bychom si byli jisti tím, že máme pravdu.Bylo by Vám milé, pokud by o Vás někdo veřejně šířil lži s odůvodněním, že je o jejich pravdivosti přesvědčen?

Re: Začátek školního roku
Autor: petr hrala (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 09:05

Nikoliv překvapivě se nám téma školy vrátilo po prázdninách opět mezi diskusní témata. Já sám se už mohu cítit nezúčastněným, protože moje děti už tuto ZŠ opustily před několika lety. Ale zajímalo by mne, "jest-li" si do diskuse zapojení zastánci nového vedení školy uvědomují, že jimi používaná argumentace a nastolovaná agenda k tématu spíše může přesvědčit nezúčastněné čtenáře, že ve skutečnosti pravděpodobně není vše zcela v pořádku - podobným způsobem, jako tomu bylo v případě diskuse k výsledku konkursu, kde podle mého osobního názoru byla zpočátku argumentace zástupců vedení města podobně velmi málo přesvědčivá.

Re: Začátek školního roku
Autor: Watson (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 10:34

JS: Důkazy jsou různé (http://cs.wikipedia.org/wiki/Nep%C5%99%C3%ADm%C3%BD_d%C5%AFkaz_v_kriminalistice_a_soudn%C3%ADm_dokazov%C3%A1n%C3%AD) a ne vždy důkazy dávají 100% jistotu. Najde někdo "jest-li" v jakékoliv běžném textu? (google nachází jen různé jazykovědné poučky)

Petr Hrala: Ve škole není všechno v pořádku a nejsem zastáncem nového vedení. Jen se mi hnusí metody partyzánské války používané Otcem (záškodnické dopisy na ministerstvo beze snahy problémy řešit).

Re: Začátek školního roku
Autor: Spetlak nebo Capkova? (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 11:30

Musim říct že obrat diskuse tímto směrem jsem nečekal. Domnívám se, že by se jednou pro vždy mělo přestat řešit, zda se někdo pod své příspěvky podepisuje pravým jménem či nikoliv. To přece nelze od toho fóra čekat. Kdo dává záruku, že Jakub Špetlák je skutečně Jakub Špetlák nebo paní Capková je skutečně paní Capková. A co když se někdo jmenuje Jan Novák? O kterého Nováka jde, z Vráže nebo Mokropes? Zkrátka neexistuje možnost to ověřit. Proto je jakákoliv kritika anonymů a výzvy k odtajnění úplně zbytečná a pokud se to někomu nelíbí měl by místo zasílání výzev k odtajnění hledat jiné fórum, na kterém si lze ověřit identitu diskutujících. Podstatou tohoto fóra je diskuse o problémech a ty lze napsat jak pod svým jménem tak pod anonymním (jest-li se nemýlím smiling smiley.

Jinak fandím novému vedení, jeho záměry se mi líbí a je jasné že vše potřebuje čas. Paní Kalouskovou si vážím, myslím, že udělala pro město hodně a proto jí prosím, aby si nekazila dobrou reputaci pátráním po anonymech.


P.s.
Vyhrožování pí. Kalouskové právníkem je směšné, žádnou konkrétní osobu nejmenovala a z ničeho jí neobviňovala. Pouze napsala, že zná identitu a důvody přispívatele.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 14:55

Konečně! Jediná věc, která se mi na tomto příspěvku nelíbí a která je i důvodem, že se ozývám, je jeho název.
Myslím, že tento příspěvek nás posunul od vymezování se vůči lidem k vymezování se vůči některým postojům a konkrétním věcem - bez tohoto zdánlivě malého rozdílu se nikam neposuneme, to bude pořád přetlačovaná a kdo s kým a kdo proti – což dobře ilustruje tato diskuse.
A trocha předvolebního patosu neuškodí "Držme palce Černošicím!" :-)



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil jakub špetlák (16.09.2014 14:59)

Re: Začátek školního roku
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 19:49

Lingvisté mají "jest-li"
My technici máme IP adresu :-)))

Re: Začátek školního roku
Autor: Další anonymní otec (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 20:26

Proč se vedení města bojí školní inspekce? Proč paní Kalouskové leží paní Capková tak v žaludku? Není paní Kalousková Watson?
7. třídy-Proč jsou rozvrhy žáků tak šílené (dle mého soudu)? Proč musí mít děti vyučování už od sedmi hodin? Proč mají děti tolik pauz mezi jednotlivými předměty?
P.S. Jako rodič nesouhlasím s tím,aby mé dítě mělo blokovou výuku Českého jazyka- Po-2 hodiny, Út,St,Pa- 0 hodin, Čt-3 hodiny. Bohužel jsem nebyl vyslyšen jen poučen, že je to moderní výuková metoda!

Re: Začátek školního roku
Autor: Otec (IP zapsáno)
Datum: 16.09.2014 22:39

Děkuji dalšímu anonymnímu otci.
To je podstata problému!
A prosím ostatní anonymní rodiče ať též jasně položí svoje dotazy.
Nejenom do této diskuze, ale též písemně na vedení školy a vedení města Černošice.
Děkuji, otec z Černošic.

Re: Začátek školního roku
Autor: Mirda (IP zapsáno)
Datum: 17.09.2014 08:52

No myslim, že by bylo vhodné poskytnout paní Lisnerové alespoň 100 dní hájení a pak hodnotit.Zejména když uvážíme jak staré vedení sabotovalo předávání školy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Otec (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2014 10:44

100 dní hájení již za deset dnů vyprší.
A to nepočítám období května a června. Totiž na veřejném setkání s paní ředitelkou, bylo řečeno, že do školy nastoupí již mnohem dříve než v červenci a bude vše pozorovat a připravovat se.
Vy tedy chcete poskytnout 100 hájení paní ředitelce a jí ustavenému vedení.
Já jsem spíš pro to, poskytnout hájení žákům, našim dětem!
Aby nemusely zevlovat kolem školy anebo se nudit uvnitř v budově školy a čekat až budou moci mít poslední odpolední hodinu pracovky.

V IL Černošice z dubna 2014 se píše: "Dobrá a ještě lepší. Samotné konkurzní pohovory, kde jsme diskutovali s řadou odborníků z oblasti školství, jasně deklarovalo, že naše škola je v řadě ohledů kvalitní a moderně fungující. Jsme přesvědčeni, že pod vedením paní PhDr. Lisnerové bude vše kvalitní a dobré v naši škole zachováno, a navíc se časem dočkáme i dalšího zlepšení v různých oblastech. Klíčové je nyní vrátit jistotu pedagogickému sboru, zvládnout nával rekordního počtu žáků (od září budeme mít rekordních 36 tříd), zajistit splnění zákonných požadavků minimální kvalifikace pedagogů. Jistě se nechystají žádné rychlé převratné změny. Věříme, že spokojení s naši školou budou pod novým vedením i nadále jak učitelé, tak rodiče dětí"
Konec citátu.
Vedení města jasně deklarovalo, že škola fungovala do konkurzu kvalitně a moderně. Takže Mirdo není dobré špinit minulé vedení. Termíny předávání školy stanovila radnice.
Ale rychlé a převratné změny, které být neměly, jsou zde!
Způsob vedení rodičovského sdružení. S vyloučením možnosti setkání pouze učitel a rodič. Rozvrh jako ementál. Nepřezouvání se u vstupu do budovy. Vláčení všech věcí celý den ze třídy do třídy. O rekordním počtu tříd všichni věděli, tak bylo potřeba horečně hledat řešení.
Na veřejném setkání s paní ředitelkou slibovalo vedení města manažerský způsob vedení ZŠ. To znamená výborná organizace.
Vybourat šatní skříňky a poté zjistit, že termín dodání nových je enormně dlouhý a zasahuje významně do školního roku?
Školácká chyba.
Jest-li je toto dobré manažerské vedení, tak nás čekaj věci...
Vždyť v květnu se má začít rekonstruovat půda. To nám bylo sděleno na rodičovských schůzkách. Jak to bude v té době organizačně fungovat, když pouhá výměna šatních skříněk činí tak velké problémy?!
Sliby z dubna nejsou plněny!
Je potřeba jednat a ne omlouvat, nebo obhajovat. Město Černošice je zřizovatel ZŠ. Organizační problémy je potřeba odstranit.

Děkuji, otec z Černošic.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2014 11:12

nechme už toho. Víme, že výměna vedení neproběhla dobře, i jsme mnozí vyjádřili svůj názor na to proč a je škoda, že ani jedna strana sporu nepřizná svůj podíl na této situaci, to by opravdu ufouklo hodně tlaku.
Přimlouvám se za minimálně rok hájení, což ale neznamená, že se účty budou skládat až po roce - ty by se měly skládat průběžně, ale s trochou shovívavosti. A zrovnatak výhrady by měly být adresovány hned. Paní ředitelka prostě zdejší prostředí nezná a bude to chvíli trvat. Taky bych se přimluvil, aby se trochu přibrzdilo v plánech atp.

Re: Začátek školního roku
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2014 12:17

ježíšmarjá otče, pane C., vy jste tedy případ

Re: Začátek školního roku
Autor: . (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2014 12:20

"Jest-li" je toto dobré manažerské vedení, tak nás čekaj věci...

no comment smiling smiley

Re: Začátek školního roku
Autor: dedecek (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2014 22:35

Jsem již starší člověk, ale mám rodinu a žiji velmi dlouho v Černošicích, takže mě zajímá celkové dění v obci, zvláště v době blížících se voleb.
Dlouho jsem vcelku nezávisle sledoval, a to ve vztahu s mou rodinou vše, co se dělo kolem zmanipulovaného konkurzu na ředitelku ZŠ v Černošicích. Zmanipulovaného proto, neboť většina členů konkurzní komise byla složena buď přímo se zástupců radnice nebo jejich příznivců, kteří si nepřáli, aby stávající vedení pokračovalo vcelku v dobré práci. Tak pod heslem „dobré a ještě lepší“ se radnici podařilo staré vedení „vyštvat“. Starosta se rozplýval, jak nyní bude vše nové, moderní a jak se naše děti budou mít skvěle. Zorganizoval setkání občanů-rodičů žáků s novou paní ředitelkou, sliboval konečně peníze pro školu a vše vypadalo nadějně.
Bohužel tomu tak není. Ředitelka školy se totiž projevila jako organizačně neschopná a nezvládající chod školy. Co mě nutí k tomuto silnému úsudku? Posuďte, paní ředitelka nechá vyhodit staré „údajně plesnivé“ šatní skříně, aniž by měla připravené a k dispozici nově. To prostě neudělá ani malé dítě, které neodloží starou hračku, pokud nemá novou. Pokud se dopouští ředitelka školy takovéto elementární chyby v organizaci a řízení, jak pak může vypadat její organizace a řízení ve složitějších problémech. Vůbec se proto nedivím diletantsky zpracovanému rozvrhu hodin se spoustou volných hodin nebo blokových hodin jen v určité dny. To je ta slibovaná nová, moderní výuka? Plně se proto ztotožňuji se „zoufalstvím“ dopisovatele „Otec“ , který se obrátil na nadřízené instituce s přáním uskutečnit ve škole kontrolu. To totiž není žádné udávání, jak píše paní Kalousková (mimochodem předsedkyně či vedoucí školské komise na radnici a též kandidátka za Věci černošické v budoucích volbách), nýbrž přání rodiče dětí na provedení kontroly. Jestli pak Vy, paní Kalousková, z pozice své funkce jste se přesvědčila, zdali má pravdu dopisovatel „Otec“, a jak jste se snažila vedení ZŠ pomoci při překonávání problémů. Pátráním po identitě „Otce“, včetně osočování z autorství často kritizující paní učitelku Capkovou či jejího manžela je ubohé. Je to skutečně „Bingo“ a ukazuje na to, že Vám nejde o kritiku, ale o autora kritiky, kterého se snažíte nějak i nepravdivě očernit. Takto Vy chcete pomoci něco, co nefunguje, vyřešit? Pane „Otče“, myslíte si, že od radnice s tímto přístupem a v tomto složení se nápravy dočkáte? Já myslím, že rozhodně ne! To není jen „shovívavý přístup radnice k novému vedení školy“, to je jen křečovité hájení chyby v nezvládnutí a nepřiznání si vlastní chybné volby nové ředitelky. Souhlasím s Vámi, že zůstáváte v anonymitě, zvláště pak s ohledem na Vaše děti, a i já se k Vám připojuji, protože si nejsem 100% jistý, že paní Kalousková a jí podobní lidé nezneužijí svá postavení k nedemokratickému pronásledování kritika a celé jeho rodiny. Nicméně věřím panu Michalu Strejčkovi, že zachová anonymní autorství v utajení - jak o tom ve svém příspěvku píše.
Nedávno jsem v poštovní schránce obdržel volební leták nezávislého sdružení Věci černošické, kde opět kandiduje nynější vedení radnice. Před čtyřmi léty jsem toto sdružení též volil, především pro otevřené, kritické a věcné názory opoziční kandidátky paní Göttelové. Pana Kořínka jsem neznal, proto jsem byl překvapen, že se stal starostou.
Nyní se paní Göttelová na kandidátce již neobjevila, že by se kriticky projevila a vymezila vůči názorům pana starosty Kořínka, a ten se pak „demokraticky“ projevil? V každém případě je to velmi, velmi podivné! Nyní k uvedenému volebnímu letáku, kde se třeba k ZŠ píše, že se zateplí fasáda a vymění okna, ale už se nepíše, že to bude na staré budově, kde jsou již plastová okna vyměněna a stará budova zateplení nepotřebuje, neboť je v ní tepelné klima nejpřijatelnější na rozdíl od novějších budov, kde třeba dodnes není dodělaná klimatizace. Nebo bude navýšena kapacita o pět nových učeben v podkroví. Budovat třídy v podkroví staré školní budovy rozhodně není nejlepší řešení, ale vždy pouze rozměrově kompromisní a finančně nejdražší. K takovému kroku se přistupuje pouze v tom případě, když neexistuje možnost jiných jednoduchých a levnějších řešení, což není náš případ. Radnice má k dispozici kolem školy pozemky.
Takové úkoly mně připomínají např. opravu ul. Dr. Janského, kde došlo nyní k obroušení a položení celého nového asfaltového povrchu celkem slušné vozovky, namísto jednoduchého zalití případných prasklin tekutým asfaltem.
Sportovní hala je předražena a je projektována pro gymnastická cvičení (tribuna, speciální podlaha apod.) a pokud si pamatuji, tak sportovní gymnastická tradice v minulosti ani v současnosti v Černošicích nebyla a není. Jak bylo panem starostou sděleno na předraženou sportovní halu peníze radnice má, přesto si bere údajně velmi výhodnou další půjčku.
Přitom, jak je v letáku uvedeno, ročně město splácí 16 mil. Kč. To vše za situace, kdy obyvatelé Černošic platí nejvyšší daně a poplatky v ČR.
Ani v oblasti investiční akce „Rekonstrukce železniční trati“ není radnice nestranná, když údajně hájí zájmy města. Starosta přece sám inicioval petici starostů obcí podél žel. tratě za zachování vysokých limitních hodnot hlučnosti tzv.“staré zátěže“, aby se nemusela činit protihluková opatření, a to ještě v době, kdy nebyla známa nová trasa žel. tratě a výsledky měření hlučnosti. Kde se tedy poděla nestrannost radnice a jaké a čí zájmy starosta hájí – města – tedy radnice, SŽDC a nebo obyvatel Černošic, bydlících podél žel. tratě, na které doléhá zdravotně závadná hlučnost a bude doléhat po rekonstrukci ve zvýšené míře s ohledem na vyšší rychlost a zvýšenou četnost vlaků.
Takto bych mohl pokračovat dál. V jednom mám, ale zcela jasno, radnice pod vedením starosty pana Kořínka jedná nepromyšleně a neprofesionálně – provádí a vybírá investiční projekty předražené, mnohdy málo účelové a smysluplné, město zadlužuje, vybírá od obyvatel maximální daně a poplatky, nenaslouchá kritickým názorům, nepřiznává jakákoliv pochybení, staví do vedoucích míst osoby, které na to nestačí, a dokonce se snaží vyhledávat autory oponentních názorů. Dále znovu připomínám, že finanční prostředky, které město dostává, jsou nás všech obyvatel Černošic, včetně zelených či evropských dotací (ČR platí svůj podíl EU), takže pokud se s nimi nakládá nehospodárně, bolí nás to všechny.
V závěru sděluji panu starostovi Kořínkovi, neodpovídejte na můj příspěvek. Vaše odpovědi na jakýkoliv kritický názor v IL Černošic, včetně článků samochvály, jsou všem, a tedy i mně, dobře známé. Nechte názorově svobodně myslící občany rozhodnout ve volbách.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 18.09.2014 23:15

faktická poznámka - Železobetonová deska pro tribunu haly je dávno hotová a byl by nesmysl tribunu nedělat. Buď by se deska musela bourat (nákladně a včetně vyřešení návaznost na budovu školy) nebo by vznikl hluchý prostor nad šikminou. O tom, že tribuna udělá z haly prostor, kde třeba černošičtí dědečkové důstojně usednou při představení svých vnoučat ani nemluvím.... Jestli se má hala stavět, tak pořádná.

Re: Začátek školního roku
Autor: Pul (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2014 09:40

Jen pár poznámek.

1. Vyhodit plesnivé šatní skříně nelze hodnotit jako manažerské selhání, ale spíš jako prevenci proti případným nemocem a dalšímu poškozování majetku školy. Je vůbec možné, že předchozí vedení školy dopustilo, aby si děti dávali věci do takových skříněk!!!!! (Těšim se na další zapálený příspěvek otce, syna, matky, báby nebo tak podobně).

2. Kdyby paní Göttelová chtěla tak asi kandiduje. Založit vlastní stranu na komunální úrovni není přece velký problém.

3. K údajnému zmanipulovanému konkurzu - pokud skutečně máte informace o manipulaci neváhejte a navštivte nejbližší služebnu policie, která takovéto záležitosti řeší. Jinak je to sprostá pomluva!

4. Také mi není jasné proč vedení města v poslední době tak usilovně pátrá po identitě zde přispívajících!

Re: Začátek školního roku
Autor: Filip Korinek (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2014 21:36

Diky za body 1 až 3. K bodu 4 - takto bych to neřekl, spíš tu dva lidé napsali, co si myslí.

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2014 22:52

Pane Pul,

také Vám napíšu několik poznámek - pouze k bodům 1 a 3. Zřejmě jste se zastal pana starosty a tak se zastanu pana dědečka.

Především pisatel dědeček hovořil o "údajně plesnivých skříních" (tedy podle tvrzení někoho - snad nového vedení školy? - plesnivých), nikoliv o tom, že skutečně byly plesnivé (jestli skutečně plesnivé byly, nebo ne, však nevím a nemohu to tedy posoudit). Za podstatné však považuji tu skutečnost, že podle dostupných zpráv nemělo předchozí vedení školy ani za starosty Rádla, ani za současného vedení města k dispozici finanční prostředky, které by na zvelebení školy potřebovalo. Stěží tedy mohlo šatní skříňky bez náhrady vyhodit, pokud vedení města potřebné finanční prostředky neuvolnilo - jinak by například děti ani v zimě neměly, kam odložit kabáty a zimní boty. Píšu to tu proto, že mi vadí, jak je předchozí vedení školy napadáno, aniž by mělo možnost se bránit. Navíc se mi zdá, že pro vedení našeho města se jedná o vzorec, jak se vypořádat s jakýmkoli problémem.

Co se týká bodu 3, pan dědeček napsal, že zmanipulováním konkurzu rozumí skutečnost, že většina členů konkurzní komise byla složena buď přímo ze zástupců radnice, nebo jejich příznivců, kteří si nepřáli, aby předchozí vedení školy mohlo pokračovat ve své dobré práci. Myslím si, že pisatel měl na mysli, že předchozí vedení školy za takové situace nemohlo v konkursu uspět. Slovo "zmanipulovaný" tedy asi opravdu není přesné, spíše by se dalo hovořit o nespravedlivém či neobjektivním konkursu.

Píšu to sem jen proto, že pan starosta využil Vaší interpretace a neuvedl ji na pravou míru. Jinak nic ve zlém, nechápejte to osobně.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 19.09.2014 23:26

příčinou "plesnivosti" skříní nebývají skříně samotné, ale něco kolem.

Re: Začátek školního roku
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2014 02:05

Vážený JS
Ad 1) předchozí vedení školy o peníze na výměnu skříněk nepožádalo (možná jim nevadily); jsou k dispozici koncepce bývalého vedení, existuje výroční zpráva školy.
Ad 3) složení konkurzní komise je dané zákonem, nebylo tak příliš odlišné od roku 2012, kdy zvítězil Dr. Moucha; je zřejmé, že stejně tak mělo bývalé vedení šanci i v roce 2014.
FK

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2014 08:32

Ad 1. toto tvrzení pane starosto, se nezakládá na pravdě! Vedení o řešení problému se šatnami usilovalo posledních 7 let!

Re: Začátek školního roku
Autor: Evženie Němečková (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2014 20:42

Pane starosto,

Ad 3) složení konkurzní komise je dané zákonem, nebylo tak příliš odlišné od roku 2012, kdy zvítězil Dr. Moucha; je zřejmé, že stejně tak mělo bývalé vedení šanci i v roce 2014

NENÍ PRAVDIVÉ - ze šesti členů konkurzní komise byly čtyři osoby změněny, tj. došlo k obměně 2/3 konkurzní komise, což JE PŘÍLIŠ ODLIŠNÉ

Re: Začátek školního roku
Autor: Filip Kořínek (IP zapsáno)
Datum: 20.09.2014 23:31

Nechci se zbytečně hádat. Škola v minulých letech mluvila o potřebě centrálních šaten, to ano. A je pravda, že na ty město v minulosti peníze nemělo a tedy ani neuvolnilo. Nemá je ani dnes. Výše se ale psalo ("JS"), že dřívější vedení nemohlo vyhodit staré (zřejmě plesnivé) šatní skříně, protože město neuvolnilo peníze na nové. Nevím, co bylo na začátku údajných 7 let, ale za poslední čtyři roky, co jsem starostou a radním, požadavek na obměnu skříněk na město nepřišel.

Co se týče konkurzu, myslel jsem to tak, že složení nebylo odlišné z hlediska zastoupení rolí - jeden za školní radu, jeden za školu, jeden za kraj, jeden za inspekci, jeden za jinou školu, dva za město. Lidi za kraj, inspekci, školu, školskou radu nominují tyto organizace samy, a opravdu kromě školy jmenovaly jiné lidi než o dva roky dříve. To ale není zásadní, důležité je - a to jsem měl na mysli, že z podobného, zákonem daného složení, je zřejmá nepravdivost tvrzení "dědečka" i "JS", že "většina členů konkurzní komise byla složena buď přímo ze zástupců radnice, nebo jejich příznivců". To je lež.

Re: Začátek školního roku
Autor: pozorný čtenář (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2014 08:14

Plesnivé skříňky, plesnivé skříňky....a stále se to opakuje....zamyslel se někdo nad tím, jak vznikly ty "plesnivé skříňky"?
Do 30.6. mají děti ony skříňky zamčené svým vlastním klíčkem. Ve skříňkách se hromadí krom věcí na tělocvik a VV zbytky svačin, banánů, kelímků od jogurtů, papíry, liché ponožky či boty atd. atd. všichni své drahé dětičky známe, čeho jsou schopné. Poslední školní den se skříňky otevřou, děti popadnou jen to, co je pro ně důležité, pokud vůbec nezapomenou, a mažou na prázdniny.
Skříňky zůstávají otevřené. Celý školní rok je jejich obsah utajen prostému oku dospělého člověka. Do školy přichází nová ředitelka a zákonitě je z obsahu, který ve skříňkách zbyl, znechucena. Ano, to by byl asi každý z nás.
Nicméně dobrý vedoucí pracovník asi nejprve zhodnotí "ekonomicky a prakticky" celou situaci a poté jedná.
Nová paní ředitelka jako svůj první počin ve škole nechá skříňky vyhodit. Nebylo by lepší, praktičtější, ekonomičtější a vůbec nechat skříňky řádně vyklidit, umýt a vyčistit a zatím zachovat?
Pak se dohodnout o financování celé "akce", objednat nové a ve chvíli, kdy jsou nové skříňky na cestě - dohodnout si to s dodavatelem-nechat staré vyhodit, prostor vymalovat a nové do něho nastěhovat? Celé by to zabralo myslím víkend nebo prodloužený víkend např. budou podzimní prázdniny.

Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 3 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.