cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...56789101112131415...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 10 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Robin (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2014 18:32

Pane Liško, nevím, jak se můžete zaštiťovat citací Voltaira a přitom sem psát příspěvky, jako je ten váš z 16.11 hod. Styďte se a pokud snad nechápete, co ten citát znamená, vraťte se do školy.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2014 18:52

Liška podšitá, všemi mastmi mazaná to je!

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2014 18:54

Ano ano, toto fórum je určeno ke svobodnému vyjádření názorů. Jenom pro info diskutujících, dne 14.11. mi počítadlo na tomto vláknu ukázalo rekordních cca 460 unikátních přístupů ze den :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: Hood (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2014 18:58

Pane Liško, abych tu diskuzi trochu vyvážil: s Vaším příspěvkem naprosto souhlasím, vidím to úplně stejně! Trvalé vytváření atmosféry strachu a pocitu, že se škola řítí do záhuby, to vše obhajováno právem na vlastní názor, je už naprosto šílené...

Jsou dva druhy kritiků. První kategorii jde v prvé řadě o nápravu (v prvé řadě komunikací s vedením školy nebo školskou radou). Tam řadím i já sám sebe (ano, nejsem se vším spokojený). Druhé kategorii jde hlavně o efekt a vyřizování osobních účtů (masové emaily na všechny světové strany). Dobrý den, paní Capková.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2014 19:12

Pane Hoode, souhlasím, že jde v prvé řadě o nápravu. Zaujala mě ta závorka, protože jak jsem zde již napsal, dávám si dohromady mimo jiné výhrady vůči fungování školy zejména od rodičů. Jde to občas ztuha, protože "pocit strachu" bohužel funguje i opačným směrem. Ale tady nikomu nic nehrozí. Mohl byste tedy prosím uvést s čím nejste spokojený. Nechci se s vámi přít, chci jenom tuhle jedinou informaci. Komentář k ní mi samozřejmě přijde vhod.
Děkuji, s pozdravem M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Bronislav Němeček (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2014 00:50

Některé paní a především pánové (poděkování, předávání kytic, atd. …) se na tomto fóru zastávali mé manželky, paní učitelky Evženie Němečkové, za což jim děkuji. Ale cítil jsem se ponížený tím, že já se jí sám nezastanu. I přes její protesty jsem se nakonec rozhodl sdělit své názory.

Troufám si říct, že svou manželku znám velmi dobře, neboť jsme spolu již dlouhá léta, a za tu dobu jsme prožili mnohé dobré i zlé. Je jasné, že nebudu proto úplně objektivní, ale budu se snažit zaujmout nezaujaté postoje a sdělit neutrálně své dojmy.

Pan starosta Kořínek má pravdu, když hovoří, že problém vznikl konkurzním řízením na novou ředitelku školy. Má manželka byla za pedagogy zvolena do 7 členné konkurzní komise, a proto zastávala jejich a svůj názor, aby ředitelkou byla ustanovena některá ze stávajících zástupkyň ( paní Kahounová nebo paní Bočková). Obě znala a věděla, že škola pod jejich vedením fungovala dobře a obě pracovaly spolehlivě a obětavě. Dokonce v době, kdy ještě nebyl vyhlášen výsledek volby nové ředitelky, podepsalo 68 zaměstnanců školy petici k jejich podpoře, kterou přišlo přes 40 z nich předat radě města. Mám ten dojem, že to mohl být jasný signál, že nejen pedagogové stojí za vedením školy. Myslím, že se tak stává výjimečně, a pokud se tak stane, tak je to pro vedení školy vynikající vizitka. Připadalo jí též hodně necitlivé, aby za dobrou práci nebyly jejich výsledky oceněny. Samozřejmě, že u pedagogů vznikl pocit křivdy, že jejich názor nebyl vzat v úvahu. Nicméně rada města se rozhodla pro paní Lisnerovou, přestože stanovisko konkurzní komise je pouze doporučující, a o složení konkurzní komise se na tomto fóru již psalo hodně. Obě zástupkyně odešly a i další učitelé, a to někteří z obav ze změn a někteří, kterým se naskytlo jiné, pro ně lepší řešení.

Bylo sdělováno z radnice, že paní Lisnerová přinese mnoho nového, moderní styly výuky atd. I moje manželka si myslela, že se něco nového přiučí.

Paní Lisnerová nastoupila a udělala mnoho chyb, o kterých se na tomto fóru hovořilo a hovoří. Její styl řízení učitelů je špatný a její postupy v zavádění novinek jsou přinejmenším sporné. Nejhorší z toho je pro učitele, když jsou od ní uráženi, ponižováni. Toto vše by se sice těžce, ale snad i dalo vydržet a strpět.

Co se ale nedá vydržet a strpět je, že paní Lisnerová lže a svádí své chyby na druhé.
Moje manželka učí v Černošících 32 let a celou dobu se snaží, aby žáky co nejvíce naučila, ale také je morálně vedla a vštěpovala jim principy čestnosti, pravdomluvnosti a také odpovědnosti, aby nesváděli své prohřešky na druhé. Pokud se ředitelka chová opačně a popírá tyto základní principy, je pod její úroveň s ní spolupracovat, a proto se rozhodla podat výpověď. Své jméno chce mít čisté, které nebude spojováno s touto charakterově pokleslou osobou.

Paní Lisnerová, já být na vašem místě a někdo mě označil, že lžu, tak se snažím, pokud by to nebyla pravda, očistit své jméno a čest, ale pokud bych věděl, že jsem se takto choval, hodně bych se styděl, omluvil bych se a rezignoval. Alespoň to bych považoval za jedině možné čestné řešení.

Všichni známe ze školy, že na vysvědčení žáků je na prvním místě známka z chování. To je přece z toho důvodu, že chceme vychovávat čestné, pravdomluvné a přímé osobnosti. S tím samozřejmě souvisejí i základní principy učitelského povolání.
Kdo má rád děti a učitelské povolání, tak se těmito zásadami řídí, proto jsem skeptický, že tito zásadoví a charakterní učitelé, kterých je na škole většina, s touto ředitelkou zůstanou. Tady se totiž pohybujeme ve zcela jasných hodnotách a principech, kde není již kam uhnout.

Nemusí všichni s názory mojí manželky souhlasit a její názory podporovat. Uráží mě však slova pana Petra - válka, bojovnice, silné zbraně, záškodníci, hysterické matky atd. Pane Petře, probuďte se, tady se neválčí!

Moje manželka je morálně silná žena, takže vím, že i když ji nepochopení mrzí, určitě to překoná. Naopak, existuje hodně lidí, kteří si jí váží a chápou. Víte, nejkrásnější jsou pro ni okamžiky projevů lásky dětí. Při kontaktu s jejími bývalými žáky cítím jejich vřelost a radost ze setkání – je to upřímné . Sama je šťastná, kolik skvělých lidí „prošlo jejíma rukama“.
Děkuji, že jste dočetli.
Bronislav Němeček

Re: Začátek školního roku
Autor: Petr Hrala (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2014 09:31

Rád bych v této souvislosti (a bez ohledu na podstatu sporu) rovněž vyjádřil svoji podporu a zároveň poděkoval paní učitelce Němečkové, která učila obě moje dcery a vždy jsme si vážili jejího přístupu i postojů. A doufám, že ji skutečně ojedinělá negativní vyjádření vůči její osobě neodradí od pokračování v pedagogické činnosti jinde. I když mám informace o podstatě sporu pouze zprostředkované tímto fórem, nepřipadá mi normálmí, aby kvůli tomu školu opouštěl někdo, kdo ji věnoval více než 30 let svého aktivního života.
P.S.: Předpokládám, že je zřejmé, že nemám nic společného se svým jmenovcem výše v tomto vláknu.

Re: Začátek školního roku
Autor: BB (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2014 11:15

Vychází mi to, že 25% učitelů z mokropeské školy od letošního června odešlo nebo je na odchodu ke konci prosince, což mi přijde jako dost šílené číslo. Nechápu, že si pořád spousta lidí myslí, že je vše v pořádku a má se dál nechat v této " práci" pani ředitelku pokračovat .

Re: Začátek školního roku
Autor: E.Š. (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2014 12:39

Pane Němečku, klobouk dolů!!!!!
Je vidět, že si své ženy vážíte a máte jí rád. To je pro váš vztah úžasná deviza a předpokládám, že jste spolu již mnoho let.
Kdyby nic jiného ona musí být šťastná, že vztah, který jste si mezi sebou vybudovali, je takhle pevný a pěkný.
Nelze než vám oběma popřát mnoho dalších spokojených let ve dvou, hodně zdraví a štěstí.

A k vašemu vyjádření - nepodstatné v porovnání s odstavcem nahoře - to ponížení znám na vlastní kůži, také se mě ho dostalo. Naštěstí jsem brzy zjistila, že nechci a nebudu s touto osobou spolupracovat a odešla. Nicméně moje přítomnost na škole a přítomnost Evži se skutečně srovnat nedá!!!!
Opatrujte se oba.
Eva Štiková

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 19:14

Tak vážení, po včerejším zasedání nemám slov...Musíme to začít řešit!!!!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: hh (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 19:32

Bylo by mozne napsat alespon strucne info o vcerejsi schuzi pro ty z nas co tsm nebyli? Bude mit vcerejsek nejaky vliv na nalezeni reseni?

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 20:04

ŠR slíbila do týdne zveřejnit zápis ze včerejšího jednání s pedagogy a rodiči. Chápu netrpělivost, ale počkal bych na ten zápis.
S pozdravem M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 20:34

Máme takovou super ředitelku, která se ani neobtěžovala přijít! Nemluvně o vedení našeho města, které za paní ředitelkou tak stojí!!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: hh (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 20:55

Dekuji pane Strejcku za info. Rikam si, ze jeste ze tady tuhle moznost volne diskuse o Cernosicich mame. Ne kazda obec to ma a jsem za to moc vdecna. Jeste dotaz k vystupu od skolske rady,ten bude nekde publikovan nebo zasilan mailem vsem rodicum?

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 21:59

Zápisy ze ŠR jsou zveřejňovány na webu školy.

Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 21.11.2014 22:30

Pro hh - škoda, že jste se neobtěžovali přijít, když vás zajímá, co se tam dělo. Pokud by vám o to tak šlo, našel byste si čas. Vzhledem k tomu, že jsme neustale označování za hysterické rušiče "klidu na práci" by příště bylo více než záhodno, aby se rodiče (ať mají jakýkoli názor) sešli v počtu co nejhojnějším. Počkejte si na závěry školské rady.
Pro Karolínu - nemyslím si, že byla ředitelka a vedení města pozvané. Možná to tak bylo dokonce lepší. Najděte si zákon o škole, kde je role školské rady vymezena. Jediné, co by mohla rada pro rodiče příště udělat je, že by na svoji schůzi ředitelku či zástupce pozvala a ti by museli přijít. Vůči starostovi či vedení města takovou pravomoc nemají.
Já myslím a doufám, že školská rada a pan Strejček posunou věci kupředu.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2014 00:05

Pokud chcete odpovědi od vedení města, protože pravomoci ŠR jsou skutečně nastaveny směrem k vedení školy, nikoliv směrem k vedení města, pak se 3. prosince v Clubu Kino koná zasedání zastupitelstva města. Berte to prosím jako prostou informaci a ne jako výzvu k "revoluci". Nejsem ten typ :-)
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2014 01:22

No možná tak můj příspěvek vyzněl, ale ani já jsem k revoluci nevyzýval.
Jen si myslím, že pokud má někdo zájem o dění škole, měl by ho přijít projevit alespoň manifestačně, svou prostou přítomností. A třeba si udělat vlastní úsudek o celé záležitosti hnedle toho 3.12.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 22.11.2014 01:47

S tím souhlasím, nebyla to narážka na vás, jenom obava, aby někdo moje info špatně nepochopil a já ho pak nezklamal :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: CV (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 15:29

Pozvala paní ředitelku ŠR?

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 16:33

ŠR pozvala pedagogy. Paní ředitelku nepozvala, ale výstup z jednání s pedagogy a rodiči bude paní ředitelce prostřednictvím ŠR předložen.
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 19:18

Zaslechla jsem, že nebude 3.12 umožněn vstup na zasedání zastupivatelstva!To přece nemůžou nebo snad ano???

Re: Začátek školního roku
Autor: hh (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 19:24

Pro ty co jim deni ve skole neni lhostejne :
www.petice24.com/zajitni_zakladnich_podminek_pro_vyuku_dti_z_ernoice

Re: Začátek školního roku
Autor: oj (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 19:33

Michal Strejcek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ŠR pozvala pedagogy. Paní ředitelku nepozvala,
> ale výstup z jednání s pedagogy a rodiči bude
> paní ředitelce prostřednictvím ŠR
> předložen.
> M.S.
,
No já že se tady na diskus někdo diví že ředitelka nepřišla.
Takhle pak vzniká nedorozumění a u nekterých hysterie.

Re: Začátek školního roku
Autor: df (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 19:35

MichalT napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pro hh - škoda, že jste se neobtěžovali
> přijít, když vás zajímá, co se tam dělo.
> Pokud by vám o to tak šlo, našel byste si čas.
> Vzhledem k tomu, že jsme neustale označování
> za hysterické rušiče "klidu na práci" by
> příště bylo více než záhodno, aby se
> rodiče (ať mají jakýkoli názor) sešli v
> počtu co nejhojnějším. Počkejte si na
> závěry školské rady.
> Pro Karolínu - nemyslím si, že byla ředitelka
> a vedení města pozvané. Možná to tak bylo
> dokonce lepší. Najděte si zákon o škole, kde
> je role školské rady vymezena. Jediné, co by
> mohla rada pro rodiče příště udělat je, že
> by na svoji schůzi ředitelku či zástupce
> pozvala a ti by museli přijít. Vůči starostovi
> či vedení města takovou pravomoc nemají.
> Já myslím a doufám, že školská rada a pan
> Strejček posunou věci kupředu.


ŠR je veřejná? To asi ne.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 21:25

Karolíno, buďte v klidu. Každé zasedání zastupitelstva je ze zákona veřejné. Přijít může kdokoliv. Věřte tomu, že nikdo ze zastupitelstva nikomu v účasti bránit nechce a nebude :-)
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: PS (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2014 23:30

Jen na doplnění chci říct, že paní ředitelka byla pozvána a též přišla na předcházející zasedání školské rady, kde řekla svůj názor na celou situaci mnohem dříve než učitelé. Zastupovala tam celé vedení. Proto ŠR požádala členy vedení, aby se na tomto zasedání již neúčastnili, protože jejich názor byl již vyslechnut.
Paní ředitelka byla potom ještě pozvána na rozhovor se zastupiteli města.

Takže na prozatím poslední zasedání školské rady byly pozváni pedagogové, protože si všichni členové ŠR chtěli vyslechnout i názor učitelů. Ti se zúčastnili v hojném počtu a vyjádřili každý svůj názor na situaci a sdělili též fakta o dění ve škole.

My rodiče jsme na toto zasedání nebyli pozváni. Sděleno nám to bylo dopisem paní Bergmanové a dalších(paní Jasková, Dvořáková a páni Muller a Hopfinger), který rozesílala všem rodičům přímo paní ředitelka. Byl také v mé mailové schránce.

cituji:"Naším cílem je přispět ke stabilizaci celé situace ve škole a napomoci komunikaci mezi vedením školy a učiteli. Jednání Školské rady je neveřejné a, aby bylo efektivní, musí proběhnout v užším kruhu zúčastněných. Na závěr svého zasedání zveřejní Školská rada projednávaná témata a zaujme svůj společný postoj k nim. Přímé komunikaci s rodiči se však bude věnovat až po skončení samotné schůze.
Pokud máte zájem se dostavit se svými otázkami a podněty, budeme Vás očekávat ve čtvrtek 20. 11. 2014 18,30 hodin v učebně č. 1.
Děkujeme za pochopení,
Andrea Bergmanová – předsedkyně ŠR, Michaela Dvořáková, Karel Müller, Jana Jasková, Petr Hopfinger – členové ŠR"

Takže rodiče byly až na následně informování členy ŠR o tom co zjistili na zasedání s pedagogy a pí ředitelkou předtím. Rodiče jsou zastupováni v ŠR svými zástupci: paní Andreou Bergmanovou, paní Janou Jaskovou a paní Michaelou Dvořákovou. Jestli má někdo nějaký dotaz k jednání ŠR klidně ho může směřovat tímto směrem. Jsou to naše zástupkyně v ŠR. Pánové Hopfinger a Muller jsou zástupci města v ŠR. (paní Gottelová se své funkce vzdala)

Prosím "oj", aby sem zase nevracel nepatřičné pojmy jako hysterie.
Situace je skutečně vážná a všichni odpovědní ji musí začít konstruktivně řešit.
Po tom co jsme se od ŠR a ostatních rodičů dověděli skutečně není na místě opět nasazovat učitelům "Psí hlavu".
Odpovědnost za vzniklou situaci je na lidech, kteří paní Lisnerovou v konkurzu vybrali (a nezjistili si jak moc je vytížená jinými aktivitami, než je naše ZŠ) a konec konců na paní ředitelce Lisnerové samotné.

Re: Začátek školního roku
Autor: ll (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 08:02

určitě je dobré směřovat také otázky na paní Lenku Kalouskovou,
která je kompetentní osobou,nebot je to předsedkyně komise pro školství.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 11:12

tu psí hlavu bych nenasazoval nikomu. Spíš bych se zaměřil na věcné hodnocení školy pod vedením nové ředitelky, ještě určit nějaké ty parametry pro toto hodnocení. Konkurz už bych nechal být. To, že byl v konkurzu někdo nějak vybrán, předem nezaručuje, že obstojí, ani že selže.

Nejsem si jistý, zda adresování všeho třem dámám ze školské rady je to optimálním řešením i v případě, že jim pomůže paní Kalousková. Skoro bych se přimlouval za nastavení nějakého efektivnějšího a otevřenějšího systému - výhrady se totiž opakují.

Možná by stačilo výhrady už teď jasně formulovat. Známe je, takže nemusíme čekat na jejich sběr (kterým tedy nic nezkazíme, naopak, ale čas běží..). A úspěšnost jejich řešení promítnout do hodnocení školy.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2014 11:51

Mám chuť na tuňáka v konzervě, Jakube nevyskočite ???

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...56789101112131415...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 10 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.