cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1011121314151617181920...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 15 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 18:23

Karolíno, děti bez dozoru jistě v pořádku nejsou. Vy evidentně víte všechny okolnosti a jste přesvědčená, že kvůli tomu má ředitelka na hodinu vypadnout. Já ty okolnosti neznám - stalo se to jedno nebo vícekrát? Jak to vzniklo? Dostal to nějaký učitel za úkol a vykašlal se na to nebo to byla chyba v plánování? Kdo to plánování dělal? Bylo to způsobeno náhlou změnou zdravotního stavu nějakého učitele nebo to mělo jiný důvod? To vše je docela důležité vědět, než budete někoho vyhazovat ze školy.

Jsem přesvědčená, že k podobným chybám docházelo i dříve, jen z toho nikdo nedělal takovou vědu. Vy "OPRAVDU" víte, že se to v minulosti nedělo - jak to víte? Vy máte přehled o všech třídách ve škole za poslední roky a jejich suplech? Gratuluji, já ne, ale jsem realistka a je mi jasné, že chyby jako chybějící supl se v takto obří škole prostě někdy stanou.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 18:32

Děkuju moc za odpověd. Za chod školy je odpovědná ŘEDITELKA a když se nedejbože něco stane tak mě taky nebude zajímat nic jiného. At tam sedí ten či onen!! Za minulého vedení mi moje děti s tímto nepřišly a to je hlavní.Dneska jsem vyslechla rozhovor jak paní učitelka měla na nástěnce vypsáno suplující hodiny ve dvou třídách (nic zvláštního...) jen kdyby to nebylo ve stejný čas!!! Upozornuji, že mě paní učitelka neviděla, aby jste zase nenapsala, že mi to řekla!!!
Ale koukám, že jste přesvědčena, že vedení je v pořádku!! Jak už jsem psala...
Nejhorší srážka.....Mám pocit, že paní ředitelka je vaše dobrá kamarádka!

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 18:51

Karolíno, ano, já žádné zásadní problémy nevidím. Ředitelka moje kamarádka není. Jste vy naopak kamarádkou s Evžou a spol.? V každém případě odmítám podporovat destruktivní návrhy, které školu uvrhnou do ještě většího chaosu na hodně dlouho. To, že za minulého vedení za vámi vaše děti s něčím nepřišly, je sice hezké, ale o realitě mnoho nevypovídající.

My obě máme stejný zájem - fungující školu. Neshodneme se na řešení - vy říkáte ředitelka ven (a pak co???). Já říkám ředitelka je v zásadě OK, hlavní problém je organizovaná vzpoura živená lživými fámami.

Mimochodem, vy jste učitelka? Pokud ne, tak co jste dělala na školní chodbě u nástěnek?

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 19:01

Už to řešit s Vámi nebudu. Ale jedno vím jistě.Dokud se zásadně nezmění chování paní ředitelky a organizace školy, abych věděla, že moje děti učí schopní učitelé a děti jsou v bezpečí tak vedení školy pokoj nedám!!! Učitelka nejsem a co jsem dělala u nástěnek je jen moje věc...další věc, kterou vedení nezvládá.
Pohyb po škole lidí co tam nemaj co dělat!
A kamarádka EVŽI nejsem, ale ráda bych byla!!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2014 20:37

Je zajímavé, že pohyb lidí po škole Vám nyní vadí a za dřívějšího vedení Vám nevadil? To hezky ilustruje "objektivitu" Vašeho hodnocení. Jinak souhlasím, že to je téma k diskuzi a řešení. Ale NENÍ to věc, která by se jakkoliv zhoršila s novou ředitelkou.

Pokoj určitě nedávejte, když něco bude v nepořádku, ale podle mého názoru je třeba problémy s ředitelkou řešit a ne bojovat za její odvolání. To se pak pro všechny děti na dlouho celé prostředí ještě zhorší. I pro ty vaše, za které tak bojujete. A já za své.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 00:27

Karolíno, napadlo Vás, co všechno zábavného by se mohlo stát, když děti nebudou mít dvě hodiny učitele?

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 00:27

já měl evžu jako třídní,když nastupovala a respekt měla vod začátku...
naučila,po ní už sem jenom hledal kam mi to v tý hlavě uložila...
dneska jí mám fakt rád a né jen,protože si tykáme :-)))
a třeba už se těší na důchod...

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 07:00

Ano pohyb lidí po škole byl i za minulého vedení. Ale tohle vedení se OHANI slovy bezpečnost na této škole pod našim vedením je stoprocentní a při kontrole co proběhla na škole to bylo napsáno i v zápisu!!!Dálší lež??
Když to tak není tak by se mělo mlčet .

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 10:08

Dobrý den,
velmi nerada vstupuju do této rozvířené debaty o problému, který, jak se zdá, nemá rozumného řešení.

Jen si dovolím malou poznámku.

Podíval se někdo na problém i z pohledu odcházejících učitelek?

Sama, dle vlastní zkušenosti, vím, že odejít během školního roku ze školy není vůbec jednoduché. Těžko během školního roku najít další zaměstnání. Navíc, kantor většinou velmi nerad odchází od rozdělané práce, neb si velmi dobře uvědomuje následky, které to zanechá na dětech i problémy, které to může způsobit v chodu školy. Navíc ty učitelky odejdou s jakýmsi pomyslným "cejchem" těch, které nechaly "školu ve štychu". To si jistě všechny ty ženy uvědomují.

Probírá se tady donekonečna paní E., zkušená kantorka, která naučila rodnému českému jazyku generace černošických dětí. Je odhodlaná odejít těsně před důchodem, to jistě není vůbec lehká záležitost.

Pokud je velké procento učitelek rozhodnuto odejít během školního roku, tak k tomu asi budou opravdu velmi závažné důvody.

Kantor je celou dobu "jednou nohou v kriminále". Je to velmi zodpovědné povolání, ta odpovědnost je tam tisíckrát vyšší, než u mnohých jiných zaměstnání. Proto potřebuje cítit podporu od vedení školy, popř. od zřizovatele. Právě z hlediska toho, aby se necítil naprosto osamocený v případě nějakých kolizí, které nad ním visí dnes a denně.

PS. Pro paní Elsu:
Zkušenost z mého krátkého učitelského působení v minulosti na této škole.

Co se týká bezpečnosti, tak ta byla hlídána maximálně. A věřte, že děti dokážou vymyslet takové životohrožující blbiny, které dospělého nenapadnou ani náhodou....

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 10:40

Karolíno, takže podle vás je špatně, že nová ředitelka chce bezpečnost zlepšit, ale neudělalo okamžitě ze školy bunkr? Kdyby tedy neděla ředitelka nic (ani se tím "neoháněla"), tak byste byla spokojená?? Souhlasím, že bezpečnost je třeba zlepšit, ale to nějaký čas potrvá, zřizovatel musí dát finance na vrátného nebo nevím co, ale ze dne na den to asi nebude. Já jsem ráda za to, že se to řešit bude. Minulé vedení nemělo ani tu ambici.

Opakovaně taky obviňujete ředitelku ze lži. To je závažné obvinění. Pokud to nemá být jen plácnutí do vody, tak dejte karty na stůl: co, kdy, kdo, kde a proč je to prokazatelně lež. Mne samotnou to zajímá. Obávám se ale spíše, že to bude jako s tou fámou o jejím úvazku na VŠ.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 11:10

Pro paní Elsu ještě jednou.

Neexistuje jen "vnější nepřítel" dětí ve škole (v podobě pomatené přitoulavší se psychopatky, která má v úmyslu vraždit).

Škola, to je každodenní aréna, ve které se utkávají děti, kantoři... Není to rozhodně žádná idylka. Potřebuje naprostý řád a každý musí přesně vědět, kde je jeho místo, jaké jsou jeho kompetence a co si může a nemůže dovolit.

Děti se dokážou ohrožovat navzájem i samy sebe, aniž si to uvědomují (třeba takový snězený špendlík dokáže opravdu divy - to se mi stalo přímo v hodině, neměla jsem na tom žádný podíl, přesto mi to tenkrát velmi těžce utkvělo v paměti i v duši).

Pokud kantor v těchto situacích si není jist, že se za něj vedení postaví, že ho bude hájit (samo, pokud bude v právu), tak NENÍ MOŽNÉ TOHLE POVOLÁNÍ VYKONÁVAT.

Proto musí být ředitel silný, znalý, musí přesně vědět, co se ve škole děje a jak to řešit.

Pokud se bude čekat na "spásu ze strany nově placeného vrátného" a až se na něj seženou peníze, tak se může stát za tu dobu něco, co pak bude mrzet všechny. Kdyby se stal nějaký velký úraz či něco horšího (nedejbože), tak pak těžko zpětně hledat viníky.

Pokud tyhle hádky potrvají a nebudou se urychleně KONSTRUKTIVNĚ řešit, tak těbůh!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Elsa (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 11:15

Enzilo, já s vámi naprosto souhlasím. Ve všem. Já se jen snažím vymezovat proti destruktivním aktivitám některých rodičů (i NĚKTERÝCH učitelek), které mají jediný cíl - ředitelku ze školy co nejdříve vyštvat. Bez konstruktivního zapojení všech zúčastněných to opravdu nepůjde a také se velmi bojím toho, co bude dál.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 11:26

Já musim ještě podpořit Elsu přijde mi, že se moc tlačí na pilu. I když si vedení dalo jako jednu z priorit bezpečnost, těžko lze očekávat, že to naplní ihned ani ne po půlroce svého fungování. To prece není možné očekávat hned ale v nějakém střednědobém horizontu. Váže se to mimo jiné na finanční prostředky a ty nerostou na stromě.Je to podobné jako když tady lidé podepisují petici a požadují zastavení experimentů, které zatím vůbec neexistují nebo existují na dobrovolné báze, další věc je strašení, že za odcházející učitelky nebude adekvátní náhrada aniž by vůbec někdo věděl kdo je nahradí. Výhrady bych pochopil kdyby již experimentální metody byly zavedené nebo kdyby se nepovedlo najít adekvátní náhradu za odcházející učitelky. Nic z toho zatím nenastalo tak nevidím žádný důvod proč by vedení mělo odcházet.

Re: Začátek školního roku
Autor: Jitka (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 12:02

Elsa je ředitelka.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 12:32

Dovolím si ještě dodatek.

Není to, myslím, až tak o finančních prostředcích.

Je to o vzájemné důvěře, spolupráci a podpoře.

Př.
Když má žák "konflikt" s kantorem, tj. poperou se dva kluci třeba o přestávce. Přistihne je učitel a je nucen to řešit. Za mých mladých let stačily dvě facky, to se dnes nesmí. Takže poznámka do žákovské. Účinek takovýchto poznámek je minimální. Někdy dokonce kontraproduktivní. Pokud učitel není "krytý" ředitelem, a věřte mi, že žáci přesně vědí, co si mohou ke komu dovolit právě z tohoto důvodu, tak nemá učitel vůbec šanci takové rvačky (konflikty) vyřešit.

Řeči o přirozené autoritě, které jistě mnohé napadnou, jsou hezké, ale přirozenou autoritu má jeden kantor z tisíce. Dnes je to o tom, že žáci musejí cítit, že učitelský sbor a vedení navzájem spolupracují, jsou ochotni se navzájem podpořit a že se cítí být na "stejné lodi".

A k tomu je potřebná ochota ze všech zúčastněných stran.

Jinak fakt hrozí s prominutím VELKÝ PRŮSER, a je jen otázkou času, kdy ten prů..r nastane.

Omlouvám se za ten elaborát, ale vím svoje....

Re: Začátek školního roku
Autor: zz (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 12:33

1.Zápis z jednání školní rady ZŠ Slivenec ze dne 23.5.2011. Jako host: pí.ředitelka Lisnerová
Pí Strauchová informovala o tom, že od května roku 2010 nemají školy povinnost informovat zřizovatele o úrazech ve škole, pouze na přímou výzvu (byla novelizována vyhl.č.64/2005 Sb., o evidenci úrazů dětí, žáků). Vzhledem k informacím o situaci ve škole, bylo vedení školy požádáno o informace týkající se úrazů. P. Charalambidis sdělil statistiku úrazů za poslední tři školní roky (2008/09 – 29 úrazů, z toho 8 zaviněno druhou osobou, 2009/10 – 78 úrazů z toho 29 zaviněno druhou osobou, 2010/11 – dosud 47 úrazů z toho 14 zaviněno druhou osobou) Statistické údaje nehovoří o závažnosti úrazů ani o úmyslném zavinění druhou osobou. Nárůst evidovaných úrazů lze přičíst i informacím ze školení BOZP, kde bylo doporučeno zaznamenávat veškeré úrazy. Dále byla diskuse ohledně řešení resp. prevenci kázeňských přestupků, jejichž důsledkem mohou být i úrazy a o celkové situaci ve škole. Pí Michálková vznesla dotaz na předcházení případně způsobu řešení případů nevhodného chování či šikany. Pí ředitelka a p. Charalambidis informovali o preventivních opatřeních – komunitní kruhy, školní řád, doplnění dozoru do prostoru šaten. Pí Sakmarová informovala o aktivní spolupráci s poradnou (závisí vždy na spolupráci s rodiči). Pí Strauchová zmínila poslední vážný případ, který byl již vyřešen odchodem žáka ze školy, kdy by bylo dobré informovat všechny žáky, aby věděli, že každé konání má svůj důsledek a řešení, trest. Pí Michálková zmínila potřebu řešit dobudoucna i situaci zraněného žáka. Pí Turečková vznesla dotaz, proč nejsou ze strany školy informováni rodiče dětí o tom, že v době vyučování jsou vyslýchání policií a v jaké věci. Zástupci školy namítají, že mají povinnost policii toto umožnit, zatímco povinnost informovat o tom rodiče nikoli. Z řad rodičů i zástupců zřizovatele zazněla připomínka, že neví zda je zde povinnost, ale považovali by to za velmi vhodné tyto informace rodičům sdělovat, formu ať zvolí škola dle uvážení (zápis do ŽK, mail, telefon, osobní kontakt apod.) Závěr: Vzhledem k tomu, že přes zmiňovaná preventivní opatření se ve škole situace s kázní žáků zhoršila, doporučila pí Strauchová vedení školy změnu, úpravu či doplnění těchto opatření.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 12:53

To snad není ani možný!!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: SEV (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 13:26

To jako, že ředitelka píše pod jménem Elsa?????
Jak jste na to přišla?
Možné je všechno, ale nechápu proč nepíše pod svým jménem, když se stále hájí?
To si tak nevěří?
Je to divné a nelíbí se mi to....

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 13:29

Oblíbená partička se toulá světem /okolím Prahy/ a hledá, kde by se mohla usadit a napáchat neplechu /dle příspěvku zz/

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 13:35

Zase nějaký osel píše pod nickem xx. Já jsem zde již debatu uzavřel.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 13:43

Pravé xx jsem já!

:Jitka

Jasně, Elsa je ředitelka a Karolína je Evža. Nebo Capková. Stejně je divný, že se jen tak potlouká po škole, když není učitelka.

Že si to holky spolu nevyříkají ve škole co?

Re: Začátek školního roku
Autor: skutečné xx (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 13:56

Kamarádi znají mou identitu a vědí že používám tento nick, tak jsi tak maximálně ten osel, ale ne pravé xx. Od této chvíle již nereaguji na oslíky či jiné xx, vše jsem již řekl a napsal.Skutečné pravé xx které tímto pohřbívám (či dávám všanc oslům bez fantazie).

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 14:02

Hergot xxchlapi, tak se přihlašte, schválně, kdo dřív urve "xx", jo???

Takhle mi kazíte ta moje moudra. :-DDD

Já si tady sahám na dno duše, s nostalgií vzpomínám, jak mi jeden deváťák sežral v hodině špendlík a jak jsem se týden modlila, až ho "najde" a vy se začnete hádat o "xx". To je den to je den :-)))

Ještě že jsem přihlášená a tudíž napsaná již modře, jinak bych se dozvěděla, že jsem Mikuláš či nedejbože Čert (neb dnes chodí kdekdo okolo :-) ).

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 14:48

přestřelka E a K mi přijde docela přínosná. Elsa má rozhodně pravdu, že bude účinnější spíš než střílet na ředitelku mít nároky a konkrétní výhrady. Trochu to je ale problém, protože ve škole se poznámka vnímá jako trest :-) Přitom její funkce by měla být jiná (informace, zpětná vazba).
Diskuse tady je polarizovaná a vyhrocená - to je ale funkce tohoto fóra. Venku to asi tak polarizované není a asi je mnoho názorů mezi. Jestli se má něco dohodnout, pak by asi bylo vhodné obrousit hroty, je to pak srozumitelnější. To ale neznamená vyměknout.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 05.12.2014 15:32

Trochu mimo téma, nicméně asi trochu související. Když už jsem zmínila toho Mikuláše....


[nazory.aktualne.cz]

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 06.12.2014 12:42

čertem sem rád a děti moc nestrašim...
maj ze mne srandu,ale jen do tý doby,než sou na dosah :-)))
co se tejká školy,je to škoda,že se lidi neuměj dohodnout...

Re: Začátek školního roku
Autor: ochota (IP zapsáno)
Datum: 07.12.2014 01:46

Pane Spetlak,
podle vseho se mi zda, ze snahy na necem se dohodnout tu byly. Jak to dopadlo, necht si kazdy prebere po svem, podle me vyjadrenim SR se toho zas tolik nevyresi.. a dalsi dohody? Bude je jeste nekdo brat vazne, aby se jimi ridil?

Jde tu krome jineho take o ochotu!

Vedeni skoly a mesta je opravdu ochotne se zalibit rodicum.
Ochotu vychazet s pedag. sborem tu uz tak nevidim.
To je pak problem, protoze pak nebudou mit zajem ani z te druhe strany.
A jak uz v diskusi zaznelo, deti moc dobre poznaji co si mohou dovolit a pokud vyciti nekonzistenci postoju ucitele a vedeni, vzdycky z toho vytezi maximum pro sebe (treba i za pomoci rodicu-bubu tatinek nebude neco pekneho sponzorovat mestu/skole apod.).

Takze mile vedeni mesta, tim ze jednoznacne davate najevo, ze pedag. sbor je pro vas povl/robot/otrok/podradny zamestnanec, co ma delat co se mu rekne, nemit svuj nazor a pohled na vec, tak tim take jednoznacne posilate skolu do haje!
To na cem stoji, je prave ta nejdulezitejsi prace jednotlivych pedagogu!
Prestiz skoly vam pekny usmev ani sladka slova do I.L. neudelaji.
Ucitele-zaci-rodice-ostatni obyvatele mesta-vsichni dalsi to je socialni sit!
A tam se informace siri svym zpusobem, tam se buduje a vytvari prava povest skoly!

A nejde o to jestli odvolat reditelku nebo ne. Byla vybrana. Vybrat nekoho jineho je opet na dlouho - to mestu trvalo skoro cely rok.. Takze ted hned se personalistika nezmeni.

Tak co se muze zmenit?
Chovani!

Koho?
Vsech!

Jak?
Ze k sobe budou uprimni, nebudou si lhat, budou se snazit vychazet si vstric atd. A to predevsim v profesni rovine! Nemusi byt v soukromi vsichni "kamosi", ale v praci k sobe musi najit cestu! Oboustrane vedeni-ucitel, ucitel-vedeni.

A bacha, nekdo se zachova podrazacky a jsme na zacatku.
Pak se nedivte, ze ucitele odchazi, kdyz se pomyslny pohar trpelivosti (k odlisnostem, nedostatkum,celkoveho ocekavani k novemu vedeni) preplnil.
Duveruj, ale proveruj.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 07.12.2014 11:27

pěkný rozhovor s mistrem :-)
[magazin.aktualne.cz]

Re: Začátek školního roku
Autor: rodička (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2014 13:34

Děti žádají jména svých budoucích učitelů. - Nebudeme zveřejňovat.

Rodiče žádají zveřejnění jmen. - mlčení a mlžení.

Prý bylo ze 40 vybráno 5 nejlepších, plně aprobovaných a se zkušeností.

Proč nejsou jejich jména zveřejněna?

Naše děti jsou šikovné, našly si je....ve svých rozvrzích...

Otázka na google, ach!


Michelová Radka

Drahota Jan

Reiter Jan

Šináglová Dana nebo spíš Daniela?

Hm zkušenost, možná, ale kde? Vzdělání, asiano, ale jaké?

Tohle je ta otevřenost vůči veřejnosti? Jména si naše děti hledávají pokoutně a my jim pomáháme najít, co je čeká... Je to tak nepochopitelné, že nás to zajímá?

Chudáci učitelé, nemají to asi dobře připravené, když zřejmě ve škole zatím nikoho neznají a nikdo jim nic osobně nepředá, když je kolem toho takové tajemství....

Re: Začátek školního roku
Autor: Eva (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2014 17:19

Děti v Černošicích jsou šikovné, jména si zjistily na internetu - na školních stránkách.Dokonce se trumfují, kdo dříve zjistí, který učitel bude vyučovat v jejich třídě. Ptají se vyučujících ve škole, ale ti to nevědí. Bohužel se s nimi nesetkají ani ti učitelé, co odcházejí, zjistili dnes naši kluci při své pátrací akci.

Uvidíme, co bude dál?

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1011121314151617181920...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 15 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.