cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1213141516171819202122...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 17 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: názor (IP zapsáno)
Datum: 11.01.2015 20:31

Věc je jednoduchá, vedení školy ví, že bude mít podporu města za všech okolností, takže si může dělat, co chce. Myslím, že se dočkáme i děsivějších příhod a zájem o řešení tady nebude.

Jen je mi líto dětí a i učitelů, není nic horšího v práci, než neschopný šéf.

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 12:35

Citace z IL z pera paní ředitelky:

...od nového kalendářního roku náš sbor posílili noví učitelé: český jazyk,výtvarná výchova, přírodopis, angličtina, matematika a první stupeň. Všichni jsou plně kvalifikovaní a ve svém oboru mají zkušenosti.

Realita:
výtvarná výchova, zcela bez praxe
matematika, praxe na učilišti a dalších středních školách, zkušenost se ZŠ žádná
1. stupeň, Waldorfská pedagogika a kurzy filcování

Nic z toho by nevadilo, každý se může zaučit na novou praxi, to je běžné, ale proč se nám lže?

Co se děje v Černošické škole?
Autor: Viktor Slavíček (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 12:46

Dobrý den,

chystáme na jaro stěhování do Černošic. Celkem mě vyděsila komunikace na tomto fóru k tématu "Začátek školního roku". Chtěli jsme dát naše dvě děti do místní školy. Prý je místní základka výborná.

Ztrácíme se však se ženou v záplavě informací bez kontextu a děsivých hlášek o tom, jak v ZŠ nic nefunguje, je ohrožena bezpečnost dětí, děcka musí chodit před přijímačkami na doučování, aby se dostala na gympl... Proč vlastně masivně odcházejí učitelé? Co se skutečně stalo?

Mohl by nám prosím někdo z moudrých a zasvěcených vysvětlit o co kolem školy vlastně jde a co se skutečně stalo? Je riziko dát děti do ZŠ Černošice?

Prosím o fakta a ne o osobní skřípance.

Děkuji moc za radu. S pozdravem V. Slavíček

Re: Začátek školního roku
Autor: školník (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 15:39

Zde se pane Slavíčku holých fakt nedočkáte. Na toto fórum přispívají převážně zhrzení pedagogové a hrstka rodičů, kteří po posledním konkurzu na ředitele školy chtějí za každou cenu všem ukázat, že bylo vybráno špatně. Jsou zde kritizovány věci, které se děly vždy, ale kritizují se až nyní. Fámy, pomluvy, lži (třeba ta o tom, že školní inspekce jde před kontrolou na kobereček ke starostovi, mě fakt pobavila). Nyní máme ve městě dva nesmiřitelné tábory - někteří rodiče nenechají na škole nit suchou, ať se stane cokoliv, řada jiných je spokojených (včetně nás). Běžte se do školy podívat, promluvte si s rodiči, které znáte a kterým důvěřujete, nic jiného Vám poradit nemohu.

Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 16:19

Já bych doporučil si přečíst celou tuto diskuzi a vzít v potaz hlavně příspěvky Michala Strejčka, což je černošický zastupitel, který se celou věci zevrubně zabývá [www.slovnik-synonym.cz] .

Re: Co se děje v Černošické škole?
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 18:28

Pane Slavíčku, na základě tohoto fóra bych děti do černošické školy nikdy nedal. Na základě návštěvy školy ano.

Re: Co se děje v Černošické škole?
Autor: Viktor Slavíček (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 19:04

Celá diskuze na tomto fóru na mě působí jako šílená, zbytečně vyhrocená a jako vyřizování si něčích osobních třenic, skřípanců a politické harašení bez věcného obsahu. Má pan Michal Strejček děti ve škole, kterým někdo ublížil či nějaké zlé osobní zkušenosti? Nechápu, moc ho prosím o vyjasnění, stejně jako MichalaT. Diskuzi jsem četl na etapy minulý týden a chyběla mi zde jedna hlavní podstatná věc:

A co DĚTI?

Našel jsem, že má škola den otevřených dveří 21.ledna od 8:30 do 13:30, tož si beru dovolenou a půjdu se osobně podívat:-) Škoda, že ho nemají i odpoledne či nejlépe navečer... i bez žáků by asi bylo co prezentovat. Nebo ne? V čem je problém - učitelé odpoledne nefungují či máte v Černošicích nějaké dálně-východní časové pásmo?

Pěkný večer přeji VS

Re: Co se děje v Černošické škole?
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2015 23:35

Pane Slavíčku, ve škole děti nemám, syn jí ukončil před třemi lety (letos maturuje). Za devět let jeho docházky jsme neměli žádnou špatnou zkušenost a na střední školu šel připraven. Z pohledu rodiče tedy mohu pouze potvrdit dobrou pověst školy, kterou zmiňujete. Hlavní obava některých rodičů, mohu-li to nějak ve zkratce shrnout je, že tomu tak zvláště v případě dosažené úrovně vzdělání, která je nutná k přijímacím zkouškám na střední školu nyní nemusí být. Svůj názor na dění ve škole jsem z pozice zřizovatele vyjádřil v článku v I.L. stejně tak, jako svůj názor vyjádřili někteří další zastupitelé. Je těžké Vám něco doporučit, protože zmapovat současnou kvalitu školy, o kterou Vám jde, je dost složité. Jedna věc je však jistá - škola je jiná než dřív už jenom proto, že odešlo 12 učitelů, kteří podobu školy v minulosti utvářeli. Zda dosáhne pod novým vedením s novými pedagogy stejné pověsti o které píšete je v tuto chvíli asi přáním všech, nikoli však jistota. Konec konců i vedení města sice stojí jednoznačně za novou paní ředitelkou, ale zároveň žádá rodiče o strpení možná dva tři roky, aby se mohly naplno projevit změny, které nová paní ředitelka z pohledu vedení města přináší. Chápu, že je pro Vás problém se nějak rozhodnout, protože nemáte na rozdíl od většiny z místních žádnou osobní zkušenost, která v takových chvílích hraje důležitou roli. Zkuste ten den otevřených dveří, tím bych asi začal.
S pozdravem M.S.
P.S.: prosím berte v úvahu, že se jedná o názor jednoho rodiče, potažmo jednoho zastupitele, který má sice názor, ale ne patent na pravdu, protože jak známo, Pravda je jenom v Bolletě:-)

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2015 00:31

pane Slavíčku,
je nutné respektovat černošické časové pásmo; zeměpisná délka 14.32281°
Tato diskuse nevypovídá o situaci ve škole. Město není rozděleno na ty proti a ty pro (nové vedení školy).

Diskuse nastiňuje, jak se tady řeší problémy a jak se naslouchá a dává informace o odchodu učitelů aj. Ano, existují dva vyhraněné názory na aktuální dění ve škole, ale jinak se zde žije běžný život.

Vedení města vlastně pořád obhajuje svůj krok, a kritici jej vytrvale kritizují. V současném stavu není možné objektivně posoudit, zda se jedná o dobrou či špatnou volbu, protože - jak trefně uvedl "názor" ve 20:31 - vedení školy má podporu, a to bez dalšího, takže nelze zjistit, jaké vlastně je.

Nyní se to trochu uklidnilo a věřím, že se dostaneme do stavu, kdy budeme schopni odhlédnout od konkurzu (zda konkurz a volba byly správně či špatně nebo neutrálně )... a posoudíme to, o co v reálu jde - jak nám škola funguje. Myslím, že zejména ti, kteří tahají za delší konec provazu, by měli polevit. Ale mám pořád obavy, že vedení města bude konkurz obhajovat ať se děje, co se děje… což v důsledku snižuje důvěryhodnost vedení školy…

Opravdu mě pobavila hláška v posledním IL, kdy někteří koaliční zastupitelé reagovali na příspěvek zastupitele Strejčka (který zastává kritický postoj vůči novinkám ve škole – což, dlužno podotknout, je pro diskusi přínosné, protože ho reprezentuje vlastně sám a tím zprostředkovává zpětnou vazbu… ), tím, že jeho příspěvek označili za neodpovědný a sloužící k politickému zviditelnění :-D Myslím si, že ve městě, které je, slovy starosty, na špici transparentnosti, by zastupitelé k zviditelňování sebe a názorů, které zastávají tj. k transparentnosti, měli být vyzýváni!

Jinak den otevřených dveří je dopoledne asi proto, že školou provádějí žáci – alespoň to tak bylo před dvěma lety, když jsem tam na DOD byl já - bylo to sympatické.

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2015 19:20

Je lepší čerpat informace přímo ze školy, nikoliv z tohoto fóra. Proč pít ze stoky, když se lze napít z pramene.

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 11:17

amen!

Re: Začátek školního roku
Autor: pramen (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2015 12:23

Presne tak, zvlast kdyz ma ted ten pramen takovou silu, kdyz to tam tak pekne vre.
Tady ve foru,uz je to pak vychladle, ne-li studene.
Zeptejte se pana zastupce,pokud zrovna nebude na skole inspekce (to tam pak neni).
Prectete si dopisy rodicum od pani reditelky a pana starosty,nic jineho horsiho se nedovite,spis jen neco hezciho.
Ono stejne se ukaze jak skoro novy, z velke casti obmeneny pedagogicky sbor bude fungovat a jaci novi ucitele budou. To vam ted stejne nikdo nerekne, to chce cas. Takze je prakticky jedno,jestli jste cerstve pristehovani nebo usedlici, vsechny deti na tom budou s novym ucitelem stejne

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2015 18:14

Vše je možné, i to, že přijde další vlna odchodů, když k tomu dnes paní ředitelka učitele na poradě přímo vyzvala. Že prý, komu se ona nelíbí, tak ať jde.

Vše je možné, ale něco je jisté. Čistku dělá paní ředitelka osobně, sama a cíleně. Je to už jiná škola a bude ještě jinší, ale jaká, to nikdo neví, ani ona!

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí II. (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2015 13:01

Výzva = čistka. Hmm, dobrá logika. I kdyby byla doslovně pravda, co se píše v předchozím příspěvku, tak se ředitelce nedivím. Mít pod sebou lidi, kteří vše hned zatepla vrhnou na fórum - to je fakt na deratizátora.

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2015 06:25

No, já si myslím, že je naprosto zbytečné užívat zlá slůvka typu deratizace. Jinak ale co do obsahu souhlasím s kolemjdoucím II. Nelze řídit loď, kterou někteří z posádky navrtávají. A řešením opravdu není odchod kapitána.

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič 2 (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2015 09:23

Máme děti v 5. třídě a 6. třídě. Nechtěli jsme je dávat na víceletá gymnázia, nechtěli jsme, aby musely dojíždět do Prahy a byly v ještě v nezralém věku vystaveny "radostem velkoměsta". Je to i jeden z důvodů, proč žijeme v relativně klidných Černošicích. Současný stav černošické školy nás nutí, aby byly děti ze školy co nejdříve pryč. To mladší může na gymnázium již letos, starší to musí ještě rok vydržet. Myslím, že právě snaha o snížení počtu dětí je jedním z důvodů, proč vedení města tak nekriticky podporuje paní ředitelku. Další důvod je čistě živočišný - moc chutná sladce a opíjet se mocí je tak nádherné, byť na úkor nevinných dětí a jejich rodičů. Ve stavu opilosti neexistuje sebereflexe, chybí statečnost přiznat chybu. Problém černošické školy není problémem mezi novým vedením a "starými učiteli", tak je jen vedením města prezentován. Paní ředitelka není manažerka, neumí pracovat s lidskými zdroji, organizační schopnosti žádné. Neupírám jí její pedagogické dovednosti, ale jen ty na funkci ředitele velké školy nestačí. A vedení města opito svým znovuzvolením a pocitem moci odmítá přiznat chybu. Máme nakročeno k černošické totalitě?

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič 3 (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2015 09:38

re normální rodič 2:

Chudáčku, chudáčku, ty jsi tak zahleděný do své pravdy a "nekritické nepodpory" vedení města, že až nevím, jestli se mám smát nebo plakat. Situace ve škole není ideální, ale svalovat vinu na "opíjení mocí vedení města" a "černošickou totalitu", to už je je teda fakt úlet.

Pokud někomu chybí statečnost přiznat chybu, tak rozhodně učitelkám rebelkám, které celou tuto nechutnou válku rozpoutaly.

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí II. (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2015 11:07

Přesně tak. Viděli jste někdy nějaký normální podnik, kde by zaměstnanci veřejně vystupovali proti novému šéfovi ještě před tím než nastoupí? A pak v tom pokračovali kvůli věcem, které se občas stanou každému? Já se divím, že ta škola vůbec funguje pod takovou palbou - včetně té hromady kontrol, které jsou tam posílány. To naopak svědčí o poměrně dobrých manažerských schopnostech. Mě pěkně naštval ten rozvrh hodin v září, ale teď mě štve daleko víc, jak některé učitelky svým příkladem ukazují dětem, jak se nechovat v zaměstnání. A to mají připravovat žáky pro život! To neznamená, že by měly mlčet a šoupat nohama, ale mají si to vyřešit v práci.

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2015 18:21

Vše je možné, i to, že po pololetních prázdninách přijdou naše děti do školy na staveniště. Obec ani vedení školy se neobtěžovalo nás rodiče informovat, jaká omezení v organizaci kolem školy a ve škole to přinese. Dítko mi dnes přineslo jakési velmi kusé informace o tom, že nesmějí chodit za zábrany. Koukám do žákovské, do emailu a nikde nic! Asi to nepovažují za důležité.

Re: Začátek školního roku
Autor: normální rodič (IP zapsáno)
Datum: 28.01.2015 23:12

Vše je možné? No, já si myslím, že například není možné postavit sportovní halu o prázdninách :-). Takže holt asi naše děti po nějakou dobu uvidí staveniště. Ó, jaká hrůza...

Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 29.01.2015 07:53

Možný je fakt všechno...
Až budou TS např. opravovat dešťovou kanalizaci u vašeho domu, tak budete požadovat potvrzení na mail/do datové schránky, že se nesmí chodit za pásku? Dítě půjde na týdenní internátní školení o bezpečnosti pohybu na ulici, kde se něco opravuje?
Já jsem školní docházku dokončil před 49 lety. problémy podobného rázu se tehdá řešily nejprve hlášením školního rozhlasu, pro výtečníky specialisty (např. já) důrazná ústní informací o případné dvojce z chování a v případě odchycení na zakázaném místě následoval ještě fyzický trest v ředitelně. Rodiče do toho nikdo netahal. Kupodivu jsem toto "nelidské zacházení" v pohodě přežil (a ostatní také), dvojku z chování měl jen jednou a dokonce vystudoval později vysokou školu a následně bez problémů přečkal vojenskou službu.
Dnešní opečovávání a oprašování děťátek-holátek je cestou do pekla, v případě nezvyklé situace se buď zhroutí, nebo jednají zcela hystericky.

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 29.01.2015 15:05

Jak říkal Pan Učitel Michek: "Blbost lidská jest nezměrná".
A jestli někdo potřebuje vysvětlovat, že zábrana je od toho, aby se za ní nechodilo, tak je prostě blbej jak troky (a je bohužel velká pravděpodobnost, že tuto vlastnost získají i jaho potomci).

Neměli by náhodou, pane či paní "vše je možné", pedagogové vašemu potomstvu utírat řitě?

Re: Začátek školního roku
Autor: PV (IP zapsáno)
Datum: 29.01.2015 22:59

Před pár dny jsem někde na internetu četl rozhovor nebo vyprávění nějaké starší paní učitelky, které končilo tvrzením, že dnešní děti jsou udavači a v jednom kuse na sebe žalují. To se mi zrovna nezdálo, aspoň jsem tedy neměl ten pocit, ale je fakt, že s dětmi nepracuji.
Protože můj syn chodí do naší základní školy, došla mi dnes pošta od paní ředitelky, jejíž přílohou je Příkaz ředitelky školy k zajištění bezpečnosti žáků a zaměstnanců školy po dobu stavebních prací. V příkazu se píše, jak se musí učitelé, žáci a dokonce i návštěvy školy chovat. Část sem přepíši: „V případě návštěvy školy ze strany rodičů či jiných osob, které nejsou zaměstnanci školy, je nutné tyto osoby předem seznámit se zněním tohoto příkazu a dohlédnout na jejich bezpečný pohyb a pobyt v prostorách školy. Pokud zjistí zaměstnanec školy jakékoli porušení tohoto příkazu ze strany žáků, cizích osob a ostatních zaměstnanců školy, je povinen na toto pochybení neprodleně upozornit vedení školy (ředitelku, zástupce ředitelky). Všichni zaměstnanci a žáci školy jsou povinni tento příkaz ředitele dodržovat. Nedodržení tohoto příkazu je považováno za hrubé porušení pracovní kázně.“
Takže, pokud jsem zaměstnanec školy a zjistím, že se u stavby někdo pohybuje, musím běžet za svým nadřízeným. Je tam žák? Okamžitě to musím hlásit! Je tam můj kolega? Hlásit! Je tam někdo, koho neznám? Okamžitě hlásit! V zásadě souhlasím s předřečníky, že snad by měl stačit zdravý rozum a vydání nějaké směrnice, jak se chovat na stavbě, slouží spíš k ochraně odpovědné osoby. Ale je tohle normální? Pokud neudáte kolegu nebo žáka, je to hrubé porušení pracovní kázně? Dokonce i tehdy, pokud by učitel žákovi domluvil, hrubě poruší kázeň tím, že žákův delikt nenahlásil řediteli školy. Pomíjím fakt, že u soudu by tvrzení, že takové jednání je výpovědním důvodem, nikdy neobstálo, stejně jako nechci přemýšlet o tom, jestli kvalifikovaný a příčetný vedoucí pracovník může vůbec takovou pitomost vypustit z úst. Mně prostě vadí, že se dětem jako vyžadovaný vzorec chování předvádí udavačství. Ironií je, že heslo tohoto roku ve škole je FAIR PLAY. Takže žalovat a udávat je fér?
Jsem zaměstnanec a na některé věci jsem asi citlivější než ti, kteří mají vlastní firmu. Stejně tak mi vadí všeobecná tendence zakazovat, přikazovat a omezovat. Pěkným příkladem je představa autora příkazu, že ředitel školy může zavázat osoby, které mu nijak nepodléhají – nic jiného totiž nejde z formulace o porušení příkazu ze strany cizích osob dovodit. A protože nedodržení příkazu je považováno za hrubé porušení pracovní kázně, asi pracovní kázeň hrubě poruší i ten, kdo předem neseznámí rodiče nebo jiné osoby než zaměstnance školy se zněním příkazu. Ještě, že nejsem zaměstnanec školy, protože bych asi nedokázal odhadnout, kdo by asi tak mohl chtít navštívit školu a běžet za ním, abych ho v předstihu seznámil s příkazem, protože kdybych to neudělal, mohl bych přijít o práci. Jestli se nemýlím, ve škole vznikly odbory. Konečně chápu, proč asi.
Tak jak končit aspoň trochu optimisticky? Asi takhle. Na stavbě budou pracovat cizí osoby. Doufám, že učitelé budou riskovat vyhazov a budou během vyučování učit místo toho, aby pořád běhali za paní ředitelkou, že po stavbě chodí někdo s trubkou. Protože podle tohohle skvělého dokumentu jsou povinni to i opakovaně dělat.
A nepište mi, že taková interpretace je absurdní. Je totiž přesná. Absurdní je ten příkaz ředitele školy. A myslím si, že je i vysoce nemravný.

Re: Začátek školního roku
Autor: Hradec (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 06:47

Pracuji pár let v oblasti BOZP. Každý zaměstnavatel, majitel budovy či pozemku se snaží ,,krýt si záda", předpisy, vyhlášky přebírané z EU a zdokonalené našimi zákonodárci jsou mnohdy neuvěřitelné až absurdní, většinou chybí zdravý ,,selský" rozum (děkuji Honzak-ovi). Potom vznikají taková přiblblá nařízení, která nejdou dodržet a ještě nám ničí charaktery :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 08:46

Chudáci děti! Už jen pohled na fyzickou práci by jim mohl ublížit, nehledě na psychické následky, když už v deseti letech zjistí, že existují i jiná povolání, než Senior SAP konzultant nebo Bussines development manager.
P.S. Není náhodou ohraničení prostoru páskou a zákaz vstupu do něj omezování osobní svodody či rovnou henta dyzgryminácije?

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 09:19

je to opravdu povedený dokument, nechám se překvapit realitou. Přesto, jako příklad poslouží tato část příkazu:
Čl. VI Návštěvy školy
"V případě návštěvy školy ze strany rodičů či jiných osob, které nejsou zaměstnanci školy, je nutné tyto osoby předem seznámit se zněním tohoto příkazu a dohlédnout na jejich bezpečný pohyb a pobyt v prostorách školy.
Návštěvy školy se nepohybují v okolí stavby.
Pokud zjistí zaměstnanec školy jakékoli porušení tohoto příkazu ze strany žáků, cizích osob a ostatních zaměstnanců školy, je povinen na toto pochybení neprodleně upozornit vedení školy (ředitelku, zástupce ředitelky)."

"je nutné" - a kdo to tedy zajistí? Asi webové stránky školy (viz další článek příkazu [www.zscernosice.cz]) - tady bych si dovolil upozornit, že nápad použít web školy jako úřední desku je lichý.

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 11:29

Krása. Když nařízení není, je to špatně. A když nařízení - naprosto debilní, ale v naší realitě zcela "normální" - vznikne (asi jste ještě neviděli brožurku, jak se správně a bezpečně pohybovat po budově ředitelství Nestlé s.r.o), je to ještě hůř smiling smiley. Tramtarará.

Inu, po století páry a století dvou světových válek tu máme století idiotů.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 11:55

ono debilní není, jen neúplné a někde vágní. Schází mi, jak konkrétně bude občan poučen, do je odpovědný za co a hlavně POV (plán organizace výstavby) tj. obrázek s vyznačenými trasami, staveništěm, deponií atp....trochu lidsky a prakticky :-) co bych si tedy měl ještě zjistit, jestli se bude stavět bez časového omezení nebo jen v pracovní dny a v jaké časy- otázkou je, co je lepší.

Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 13:00

Ve větších firmách se tyto a podobné kokotiny nazývají ISO 9XXX a všichni zaměstnanci musí být se všemi ISO kokotinami PROKAZATELNĚ SEZNÁMENI! Jen tak dosáhneme světové kvality a věhlasu. Můj bývalý zaměstnavatel měl v tomto systému i 3. REVIZI SMĚRNICE PRO ORGANIZOVÁNÍ REKREAČNÍCH POBYTŮ :-))). Myslím, že škola ( v souladu s celou euroatlantickou civilizací) se k tomuto piedestalu blíží mílovými kroky, jsouc podporována některými rodiči...
Těm, kteří ještě neztratili schopnost používat selský rozum doporučuji film BÁJEČNÍ MUŽI NA LÉTAJÍCÍCH STROJÍCH, jmenovitě toho pruského oficíra. Už tenkrát (je to 50 let starý film) si autoři z předpisové obsese německy hovořících národů dělali srandu, nemajíce tušení kam až to eurohujeři za 50 let dovedou.

Re: Začátek školního roku
Autor: Názor (IP zapsáno)
Datum: 30.01.2015 14:37

Mně se příkaz jeví jako spíchnutý rychlou jehlou, přitom už se dávno ví, že se má stavět hala a přestavovat škola. Tak proč najednou posílá paní ředitelka směrnici rodičům ve večerních hodinách a na poslední chvíli před započetím stavby, proč to nebylo dříve? Nikdo nevíme, kde je budova A,B,D, proč tam opravdu není plánek školy, neměl by takovou směrnici dělat nějaký specialista BOZP ve spolupráci se stavební firmou od města? Nevím. Když to čtu a vidím, tak přemýšlím o učitelích, pokud dostávají všechny příkazy takto chaoticky a na poslední chvíli, navíc pod hrozbou hrubého porušení pracovní kázně, tak mě to moc podnětné prostředí pro práci s dětmi nepřipadá a začínám asi chápat to, že mnozí se rozhodli odejít jinam.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1213141516171819202122...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 17 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.