cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1415161718192021222324...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 19 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Karel Bod (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2015 02:12

Navrhuji umístit na hruď Sochy pana Petráčka z rubaniny velkoplošnou obrazovku, na které by se střídavě objevovaly klíčové okamžiky ze života pana Petráčka. V mezičase by se mohly zobrazovat důležité informace o rozličných nebezpečích, které žákům, potažmo všem ostatním, hrozí.
K panu SASLÍKOVI: Ať klikám jak klikám, socha /nákres/ se nehýbe. Dělám nějakou chybu?

Re: Začátek školního roku
Autor: Saslík (IP zapsáno)
Datum: 16.02.2015 09:02

pane Brode,

jak máte velký monitor ? (změřte mi metrem prosim rozměr z pravého horního roku monitoru do levého spodního rohu... abych předešel dalšímu dotazu tak rovnou odpovím ANO můžete změřit i rozměr z levého horního roku do pravého spodního rohu..) prostě změřte stěnovou uhlopříčku.. zkusíme se dopátrat proč se socha pana Petráčka na vašem monitoru nepohybuje...
ty klíčové okamžiky ze života pana Petráčka jsou nějaké ve filmové podobě ? nebo by se v případě nedostatku materiálu počítalo s animací ? v případě animovaných výjevů ze života pana Petráčka bych oslovil sousedovic Alici zda by se v totmo projektu nechtěla i nadále angažovat... mohl by tak vzniknout i seriál na pokračování neboť si myslím, že výjevy promítané v časové smyčce by mohly po čase pusobit poněkud nudně... (nudně třeba jako reklama na léky v čekárně u doktora...).
nemáte informaci k těm zmíněným klíčovým okamžikům ze života pana Petráčka ? o co by se mělo přesně jednat ?
také jsem slyšel, že pan Petráček měl nějaké své pivo, které prodával na pěší zóně ke hradu Karlštejn... to bych v tom dokumentu také zmínil - pan Petráček je i průkopník podnikání.

Saslík

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:04

Vše je možné, i to, že sportovní halu staví nechvalně známá firma Chládek a Tintěra, kterým spadly dva mosty.... Pravda hala není most, ale až ty soudní pře prohrají, budou platit škodu i odškodné a zkrachují, ale co, při vymahatelnosti práva v naší zemi to hned tak nebude tak snad to zatím tady dostaví a snad to tady neošidí. Každý musí dostat další šanci, především, když je z pochopitelných důvodů nejlevnější!

Re: Začátek školního roku
Autor: nic není nemožné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:13

Město hospodaří s veřejnými penězi a MUSÍ podle zákona vybrat nejlepší nabídku. I kdyby jí náhodou nechtělo vybrat kvůli těm mostům (což je tedy podle mého kravina, to byla chyba jiných firem, pokud vím), tak stejně nemůže - pokud firma splní kvalifikační předpoklady a dá nejmenší cenu, musí zakázku dostat, zcela bez možnosti jakékoliv diskuze. Případné stížnosti adresujte našim poslancům :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:23

A zamýšlet se nad tím smím?

Re: Začátek školního roku
Autor: trrrrrrrr (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:29

Kvalifikačním předpokladem se myslí soudní pře kvůli dvěma spadlým mostům??
Ať žije demagogie.

Re: Začátek školního roku
Autor: nic není nemožné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:40

Zamýšlet se můžete jak chcete, ale pořád musíte postupovat podle zákona. A ten říká výběr nejlevnější nabídky.

Probíhající soudní pře ještě neznamená, že za to mohou. Pořád platí presumpce neviny, ať se nám to líbí nebo ne. Automaticky vyloučit někoho z výběrového řízení jen proto, že tohoto uchazeče někdo třetí dal k soudu (těžko předem říct, jestli oprávněně nebo neoprávněně), nedává moc smysl a zákon to v každém případě nedovoluje.

Pokud by město Chládka vyloučilo kvůli tomu, že ho někdo soudí, skončilo by město u soudu a nejspíše by to prohrálo...

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:42

A navíc vítězná firma se nezbavuje odpovědnosti v případě subdodavatelských prací. No přesouvání odpovědnosti je český sport. Jsme v něm fakt dobří.

Re: Začátek školního roku
Autor: nic není nemožné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 10:45

"Vítězná firma se NEZBAVUJE odpovědnosti" - to znamená, že se odpovědnost NEPŘESOUVÁ... nikoliv naopak. Přečtěte si to příště po sobě. Nebo se alespoň zamyslete, jak jste se výše tázal, jestli smíte smiling smiley

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 11:08

Dobrá, tedy přesněji. Pokud firma xy staví mrakodrap a on spadne, ukáže se, že za to může firma cz, protože ošidila základy, firma xy ponese odpovědnost i nadále, protože si měla svého subdodavatele cz pohlídat a nebo jeho odpovědnost v subdodavatelských pracích smluvně ošetřit. Soudní spory a šetření o mostní pády jeví právě v těchto oblastech zajištění dozoru a nebo smluvní dohody o odpovědnosti značné rezervy. Proto se potáhnou ještě dlouho a viníci budou těžit z protrahování.

Presumpce neviny je určitě silný argument. Přiznávám, že nevím jak toto ošetřit. Na druhou stranu si myslím, že člověk rozhodující o čemkoliv by neměl ustrnout u mávání rukou nad tím, že něco nejde a apriorní přesouvání odpovědnosti kamsi výše, či níže, neurčitě atp. s tím, že nemáme jinou možnost. Jste si jistí, že nebyla jiná možnost, např u kritérií konkurzu? Možná že ne. Nevím.

Bude nás to s tímto vědomím méně trápit, pokud se nedej Bože něco stane? A když ta firma, jejíž ohrožení je reálné zkrachuje v průběhu stavby haly? Nebyla by to první stavba, která se ve výsledku zatraceně prodraží.

A co menší firmy, např. poskytující nějaké služby. Jak funguje, pověstná ruka trhu tam? Zcela nesmlouvavě, krachují i na základě pomluvy, natož na základě relevantní informace o pravděpodobném pochybení.

Re: Začátek školního roku
Autor: nic není nemožné (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 11:40

Ve své profesi se veřejnými zakázkami zabývám a troufám si tvrdit, že vyloučit někoho ze soutěže čistě na základě toho, že vede s někým jiným soudní spor, je protiprávní. Nebo i proto, že jsem jako zákazník měl s danou firmou subjektivně špatnou zkušenost. Taky to nejde (město by mohlo vyprávět o té stavební firmě, co zpackala Slunečnou - když se přihlásí znovu, nebo stejní vlastníci pod jinou značkou, nemůže jí vyhodit).

Bohužel. Soukromá firma si může dělat co chce a vybírat podle čeho chce. Město nemůže. Musí postupovat podle zákona a když nebude, vyřazená firma jí dá k soudu. Což se u veřejných zakázek děje jak na běžícím páse. Takže pokud zadavatelé chtějí někdy začít stavět, musí se naprosto striktně držet zákona, jinak sami skončí u soudu.

Je to v mnoha situacích nesmyslně komplikovaný a formalistický systém. Ale bohužel pořád platí a neví v silách (našeho nebo jiného) města na tom něco změnit.

Re: Začátek školního roku
Autor: Hradec (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 12:54

Měl jsem za to, že mosty spadly firmě Bögl a Krýsl, aspoň pokud se jedná o mosty ve Studénce a na Vysočině ve Vilémově. Nebo ještě spadly jiné mosty?

Vždy něco najdeme...
Autor: Jindřichův (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 13:48

"Jeden sedí na Pankráci, druhý je na Ruzyni. Jsme s nimi v kontaktu přes právníky, o jejich rodiny se postaráme. Třetího zadrženého z naší firmy, náměstka Martina Havelku, policie po výslechu pustila," uvedl v pondělí Ondřej Chládek, který doslova za pochodu řeší následky policejní razie.
Zdroj: [pardubice.idnes.cz]

Re: Vždy něco najdeme...
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 20.02.2015 18:35

"Je to v mnoha situacích nesmyslně komplikovaný a formalistický systém. Ale bohužel pořád platí a není v silách (našeho nebo jiného) města na tom něco změnit."

Co chcete od duševních titánů formátu "našeho Aleška"? Ve Sněmovní je to jeden praktik vedle druhého, nejlepší je Mareček Bendů se Semlbábou... A tak se normální člověk musí potýkat s jejich výdobytky. A bude hůř, noví bojovníci už vstali a budou se snažit dostat se do parlamentu. Třeba mladý Stropnický, to je taky praktik...

Re: Vždy něco najdeme...
Autor: Neznámý (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2015 20:22

Když jsme u těch odborníků, tak i volba zástupkyně zástupkyně pro 1. stupeň, která je absolventkou vysoké školy UJAK, kde si (stejně jako poslanec Benda na právech v Plzni) zaplatila studium bez jakékoliv odbornosti. Tuto soukromou vysokou školu chtějí nyní zrušit, neboť akreditační komise pochopila, že nejde o vzdělání, ale o placené tituly, které jsou tak potřebné. Pro naši školu také dobrá volba, z vděčnosti bude poslouchat a konat, co jí přikážou. Tak se to dělá!!!

A co dělají ti tři zástupci ředitelky? Nic. Jen vymýšlejí, jak si usnadnit práci.
A ředitelka? Ta jen kontaktuje inspekci, aby nepsala pravdu, která by jí srazila vaz.
A co starosta? Je spokojen – vše je , jak má být.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 27.02.2015 23:38

Už si to štěbetají vrabci, že normálně je inspekční zpráva do tří týdnů a tady si pan inspektor dává rande s paní ředitelkou měsíc po inspekci a téměř dva měsíce po inspekci žádná zpráva, která má být veřejná, není!

Co je zástupce zástupce? Tomu termínu nerozumím? To má škola tedy 5 zástupců, ne tři? Je nějaký problém, aby vedení jednalo přímo? To je dost divný...

Re: Začátek školního roku
Autor: Nádraží (IP zapsáno)
Datum: 28.02.2015 10:30

Ano, podle mých informací z černošického nádraží má škola nové vedení s 5 lidmi, dva učitelé byli vybráni a ti dál pracují pro organizaci školy. Prý se vydají pokyny a samotnou realizaci dělají tito učitelé, ti tedy asi navíc ještě učí. Podle vyprávění usuzuji, že zástupci ředitele a ředitelka jen nařídí práci a pak jen kontrolují, co sami dělají je záhada.
Nechápu však jak je možné, že v loňském roce to dělaly 2 ženské a ty zvládaly organizaci i vedení bez problémů.
Ještě se na nádraží hovořilo o tom, že rodiče viděli odpoledne sanitku, která nemohla před školu zajet kvůli plotu a že zpráva z inspekce nebude příliš objektivní z důvodů již zmíněných.
Jeden pán přidal názor, že vedení školy umí výborně zametat problémy pod koberec, a proto jeho děti ze školy odejdou.
Jedno desetiminutové zpoždění vlaku a víte vše.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2015 14:52

To je fascinující pakárna!


Vážení rodiče,

blíží se námi slibovaný adaptační kurz „ Kurz Předškolák.“ Tento kurz začíná 8.4.2015 v budově Komenského od 15:15 - do 16:00. Kurz obsahuje 6 setkání, při kterých se děti seznámí se svými budoucími spolužáky a učiteli. Zahrají si zajímavé hry, soutěže, naučí se nové písničky, tanečky, jazykolamy a mnoho dalších věcí.

Prosíme, dejte dětem s sebou přezůvky. Kurz skončí 13.5.2015.

Při první hodině obdržíte číslo účtu i s variabilním symbolem, na který zaplatíte částku 300,- Kč

V době trvání kurzu ( 15:15- 16:00) bude pro rodiče v jídelně budovy Komenského připravena „Ředitelská kavárna“, kde vám ředitelka školy Romana Lisnerová a zástupkyně pro 1. stupeň Renáta Sakmarová rády zodpoví veškeré vaše dotazy.

Re: Začátek školního roku
Autor: abc (IP zapsáno)
Datum: 02.03.2015 18:23

Prosím pěkně, kurzy jsou povinné? A pokud jsou "dobrovolné" a dítě se nezúčastní, bude mít kádrový škraloup? A "ředitelská kavárna" je obdoba "pražské kavárny"? Tedy PŠM - politické školení mužstva?

Re: Začátek školního roku
Autor: vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2015 07:57

Tak děti se jednou za čtrnáct dnů, budou tři čtvrtě hodiny adaptovat na děti, které pak ani nemusí být s nimi ve třídě a na budovu, ve které pak většina z nich nebude. Dělat tam budou přesně to, co dělají denně ve školkách. Zajímalo by mne, co by jim na to řekl dětský psycholog. Ale je to takové líbivé.

Paní ředitelce by vyhovovalo být ředitelkou "Komendy" v osmdesátých letech. To to byla samostatná budova, tak akorát rozměrů, které svede uchopit. Navíc i taková ta totalitní hurá rádoby pospolitost by jí sedla.

Mezitím jsou však děti devátých ročníků vydány na pospas rozkládajícímu se druhému stupni. A tak zaslechnete na poště, před úřadem, u vlaku nadávající rodiče deváťáků, že matika a čeština jsou v háji a vyměňující si informace a telefonní čísla s komentářem: "Evža prej doučovat nechce a co Ráblová? Ta je daleko. Nemáte někdo doučování z matiky? Tomu novému nikdo nerozumí.... Zálešáková je nemocná, taky nedoučuje. Eště, že je to poslední dítě, se.. na to, zaplatím kurzy, ale štve mě to u starších dětí to stačilo jen tak vošolichat."

Náladu si trochu spraví veselou historkou o dcerce radního, vykřikující sprosťárny z okna na dělníky před školou.

Re: Začátek školního roku
Autor: chudáččci (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2015 09:39

Vy jste všichni tak ubozí chudáčci, až je mi smutno z toho, co tady s námi žije ve městě... Nadávat, nenávidět, pomlouvat, všechno shazovat a zesměšňovat.

Utápějte se dál ve vašich negativních náladách, založte si klub "Nenávidíme ředitelku", případně "Nenávidíme ředitelku a starostu", tam se dle libosti (ale anonymně se škraboškama!) scházejte a svorně nadávejte na poměry, když vám to tak dělá dobře.

Zkuste pro změnu sami něco vytvořit, navrhnout, vymyslet... a nechat se zkritizovat jiným anonymem na tomto fóru. To by pro vás bylo jistě velmi poučné.

Re: Začátek školního roku
Autor: abc (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2015 09:54

Výstupy ze školy velmi připomínají doby budování socialismu - bezobsažné zprávičky a vyjádření plná frází a zapáleného "svazáckého" nadšení spoléhající na tupost stáda (rodičů), až z toho mrazí.
Druhý stupeň je lahůdka, noví vyučující jsou odborníky na svém místě. Rodiče oceňují např.učitele, jehož výklad je sice nesrozumitelný, ale za to velmi srozumitelné jsou jeho poznámky na žáky s jistou odlišností nebo učitele,jehož odborným předpokladem pro výuku je vystudovaný obor parazitologie. Co dítě, to parazit?!
Černošice jsou toho plné, dokonce se říká, že paní ředitelka chtěla odejít, ale byla přemluvena panem starostou zůstat. To,aby si pan starosta zachoval tvář.
Ptáte se po zdrojích? Nádraží, obchody, čekárny u lékařů, kadeřnictví, a hlavně děti. Oficiální zdroje neexistují, vedení města mlčí a ze školy padají jenom budovatelské fráze.

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 03.03.2015 09:58

Cituji Chudáčci : Nadávat, nenávidět, pomlouvat, všechno shazovat a zesměšňovat

Nadávka tam není ani jedna, pomluva taky ne, jsou to autentické zážitky, shazovat, když je to pitomost to nejde, jen konstatovat a zesměšňuje to každý, kdo nadává anonymnně na anonymy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 05.03.2015 22:55

Inspekční zpráva:
[www.zscernosice.cz]
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kronikář (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 08:37

Staré vedení školy nám nechalo nesprávně ukotvené branky v nafukovací hale, odstranilo se na místě hned.
Nové vedení školy nám zde angažovalo/ponechalo nestabilní a zčásti nekvalifikovaný pedagogický sbor, což se odstraní v průběhu dalších 15-20 let.
Takže je vlastně vše v pořádku.
Důležité ale je, co nám na to řekne Doc. PhDr. Karel Müller PhD. .

Re: Začátek školního roku
Autor: Cod. DrPr. Kája Mlynářová, DpH. (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 09:20

Všechno je to prachsprosté politikum ke zviditelnění opozice! Já bych všechny tyhlety internety zakázala!

Re: Začátek školního roku
Autor: Optimista (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 09:22

Celkem vzato zpráva popsala nebo reflektovala většinu toho, o čem se i tady na fóru mluvilo. Prezentovala to však v obecně věcné, nepříliš vyhrocené podobě. Může to být proto, že inspekce se během své práce setkává i s mnohem horšími školami anebo že jsou naše měřítka na základě minulých zkušeností se školou vyšší. Každopádně nás všechny může těšit, že vzorně funguje spolupráce mezi vedením školy a jejím zřizovatelem ....

Re: Začátek školního roku
Autor: Cod. DrPr. Kája Mlynářová, DpH. (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 09:30

Stejně bych všecky tyhlety internety zakázala!!! Co se má kdo s kým domlouvat? A navíc ještě veřejně a nekontrolovaně!

Re: Začátek školního roku
Autor: Cod. DrPr. Kája Mlynářová, DpH (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 10:24

A navíc. Tu chuť prostě mülluju!

Re: Začátek školního roku
Autor: Vše je možné (IP zapsáno)
Datum: 06.03.2015 21:04

Zábavné jsou pochvalné zmínky o digitálních učebních materiálech, které se dle info učitelů dokončily v roce 13, o školním časopisu, který letos ještě nevyšel, o přijímání na střední školy, které letos ještě neproběhlo o loňském sportovním žebříčku škol....

Ještě zábavnější je ale číst článek paní učitelky Formanové v IL o metodě Clil. Mohl by mi někdo vysvětlit jak funguje tato metoda v Hard verzi v ČJ? To jako česká mluvnice v angličtině, český sloh v angličtině, česká komunikace v angličtině, česká literatura přednes v angličtině.... Pak také cituji:" V současné době připravujeme pokračování metody CLIL částečně vlastními pedagogy, kteří jsou již se způsobem této výuky seznámeni, částečně rodilým mluvčím." Ví někdo co je částečně rodilý mluvčí?

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...1415161718192021222324...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 19 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.