cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 4 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2014 10:10

Můžete pane starosto prosím zveřejnit, kolik budou nové skříňky stát?

Až tato částka bude zveřejněna, bude i jasné, proč minulé vedení chtělo řešit situaci se šatnou jako celek. A to celé v kontrastu s tím, že byly škole zamítnuty jiné o hodně menší investice a obec si "stáhla" investiční fond školy s argumentem, že se jedná o její peníze a použila jej na investice se školou nesouvisející!

Re: Začátek školního roku
Autor: JS (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2014 10:46

Vážený pane Filipe Kořínku,

k mému komentáři panu Pul jste mi napsal: "předchozí vedení školy o peníze na výměnu skříněk nepožádalo (možná jim nevadily); jsou k dispozici koncepce bývalého vedení, existuje výroční zpráva školy". Když se včera dalo do deště, přinutil jsem se nahlédnout do některých dokumentů, které lze na webu města a na webu školy dohledat. V poslední výroční zprávě za rok 2012/2013 se na straně 9 v bodě 4.10 výslovně uvádí, že "Škola nutně potřebuje vybudovat centrální šatny". Paní Bočková ve své koncepci rozvoje školy v bodě Materiální podmínky a vybavení píše, že prostředkem k dosažení cíle postupně zkvalitňovat materiální podmínky ve škole a zlepšovat hygienické podmínky je mj. pokusit se zabezpečit ...vybudování šaten. Paní Kahounová ve své koncepci do bodu Oblast materiální a ekonomická zařadila cíl "Vybudovat centrální šatny pro 2. - 9. ročník, aby se mohla rozšířit jídelna". Kromě toho ze zápisu z jednání školské rady z 14. března 2013 (bod 6) lze vyčíst, že se školská rada absencí centrálních šaten zabývala a dokonce navrhla možné řešení. Dál jsem se hledat nepřinutil. Kdybych chtěl být protivný, napsal bych Vám, jestli jste vůbec výroční zprávu školy a koncepce bývalých paní zástupkyň četl, ale mávl jsem nad tím rukou. Také jsem neměl chuť se hádat. Jenom si myslím, že Vaše tvrzení "předchozí vedení školy o peníze na výměnu skříněk nepožádalo (možná jim nevadily)" mi připadá vůči minulému vedení přinejmenším velmi nekorektní.

Když jste mě však nově obvinil ze lži, musím reagovat. Za nepravdivé považujete tvrzení pana dědečka, které jsem citoval, že "většina členů konkurzní komise byla složena buď přímo ze zástupců radnice, nebo jejich příznivců". Panu Pul jsem napsal, co podle mého názoru pan dědeček rozuměl slovem zmanipulovaný, tedy že se nejednalo o nic, čím by se měla zabývat policie. Podle dostupných materiálů je skutečnost taková, že v sedmičlenné komisi jste byl mj. Vy, paní Kalousková (oba jste ve vedení města) a pan Hopfinger (ve školské radě zastupuje město a do zastupitelstva kandiduje za Nezávislé pro Černošice, kteří jsou v Radě města zastoupeni). Vztah ostatních k vedení radnice nedokážu posoudit, přinejmenším v případě zástupkyně srovnatelné školy ve výběrové komisi by bylo podivné, pokud by město nevybralo někoho sobě blízkého, s podobnými názory. Osobně bych na tom neviděl nic špatného, zastávám názor, že zřizovatel školy si může za ředitele vybrat, koho chce (pokud se nemýlím, názor výběrové komise je pro město stejně jen doporučující). Nechápu proto, proč tak emotivně reagujete na slova, týkající se složení komise s poradním hlasem.

Re: Začátek školního roku
Autor: Filip Korinek (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2014 14:46

Nejsem si jist, jestli v diskuzi výše nezanikl rozdíl mezi skříňkami a budovou.
Minulé vedení žádalo o nové centrální šatny (prostor/přístavbu), ale o výměnu skříněk (do stávajících šaten) nikoliv. Že to je zásadní rozdíl, bude patrné také z odpovědi na otázku paní Capkové ohledně ceny:

Nové šatní skříňky pro 320 žáků budou stát cca 490 tisíc korun. Ředitelka školy na ně písemně požádala o mimořádné navýšení příspěvku od města, což projednala rada města i zastupitelstvo 24. července. Pak objednávka, dodávka do 2 měsíců. To je standardní postup, který ale dříve nenastal (žádost o výměnu skříněk dříve nezazněla/nepřišla, o jejich stavu jsme nevěděli).

Nové centrální šatny s centrálním vchodem, což se opravdu objevuje v koncepcích již delší dobu, jsou rozsáhlou stavební akcí (nikoliv nákupem nábytku). Je zpracována studie, nyní se bude dělat projekt atd. Stavební náklady se nyní odhadují na 6-7 milionů Kč, realizace asi nebude dříve než za několik let, protože prioritní byla a je tělocvična/hala a půdní vestavba.

Město škole nařídilo odvod z investičního fondu v roce 2011, který byl kritický z hlediska rozpočtu i "cashflow", šetřili a škrtali jsme po tisících. Uvědomte si prosím, že v roce 2010 město za předchozího vedení prodalo dva domy, aby mělo na běžné provozní výdaje, např. na svoz odpadu. To, že jsme pak v kritickém roce 2011 v rámci sanace městských financí přesunuli část peněz v rámci města z účtu na účet, opravdu není zločin. Naopak v dalších letech město do školy investovalo nad rámec ročního příspěvku do investičního fondu školy (např. v souvislosti se zateplením budovy Komenského, projektové přípravy tělocvičny/haly, půdní vestavby), tj. v krizi přesunuté peníze se bohatě vrátily.

Tuším ale, že i když tyto i další věci mají racionální vysvětlení a byly opodstatněné, pro otce i dědečka jistě neschopným a zlovolným lumpem zůstávám ;-). V pohodě, máme svobodu názorů a jsme za ni rádi...

Re: Začátek školního roku
Autor: hrdlička (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2014 17:46

Tak už si to sakra přiznejte, že jste s tou novou ředitelkou udělali ohromnou chybu a před volbami jste si podřízli větev. Nasadili jste sem osobu neznalou poměrů a značně nezkušenou s vedením takového kolosu jako je škola, která čítá tolik žáků a zaměstnanců.
To, co mělo předcházející vedení, nahradit nelze asi nikdy - znalost, zkušenost, lidský přístup, matematickou logiku a přesnost a hlavně lásku ke škole, kde strávilo tolik let svého života !!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: holoubek (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2014 08:56

Hrdličko, učitelko moje drahá, tak už si to sakra přiznejte, že vytváření pseudokauz ohledně šatních skříněk apod. nemůže novou ředitelku reálně poškodit, jak byste asi s kolegyněmi rády. Chápeme, že heslo "tak my jim to teda ukážeme, jak špatně vybrali!!" je třeba živit a házet další a další hnůj, ale ono už je to trochu ohrané a trapné.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2014 10:53

Ehm....

Při čtení této diskuse dostávají moje idealistické iluze fest na pr*l... :-)

Prosím vás, tak kupte těch několik skříněk za ty, které holt shnily a koukejte se, k sakru, už zase dopředu.

Co se stalo, stalo se..., zpět to vzít nejde, tak to řešte věcně, ne? :-)

Jinak, z dob mého "učitelského působení" si dobře pamatuju, jak se děti ke skříňkám i k novým lavicím chovaly. Třeba po měsíci tahání věcí s sebou při vyučování si budou konečně těch skříněk víc vážit. Za mých mladých let jsme měli jen šatny-klece a taky se svět nezbořil... :-)

Nekonečné téma.... :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: hrdlička (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2014 12:15

Zase pátrání po autorovi, takže holoubku ujištění, že nejsem ani učitelka ani kuchařka ani školník, prostě žádný zaměstnanec školy, tudíž "s kolegyněmi" NEE.
To je jen můj osobní občanský názor při čtení diskuzí a poslouchání ostatních ohledně stávající situace ve škole....ale je mi jasné, že se s tím nedá nic dělat

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2014 10:16

pro odlehčení, zajímavé, jsou tam i titulky (vpravo dole).
[www.ted.com]#

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2014 10:38

česká verze
[www.ted.com]

Re: Začátek školního roku
Autor: Jirka Mudr (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2014 17:03

Když tu vidím ty tuny najednou se vynořivších kritiků, dere se mi na mysl ten vtip o tom, jak se po válce baví Čech s Jugoslávcem.

Re: Začátek školního roku
Autor: Krkonošská pohádka (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2014 19:17

Vypravěč: Jednoho dne byli ve stavení všichni už od kuropění na nohou.

Kuba (Trautenberkovi): Jemnostpane, kuřata se nám už dlouho nevejdou do kurníku, říkám vám to už několik let. Kdy už jim konečně postavíme nové?

Trautenberk (chlácholivě): Rád bych, Kubo, rád bych, vždyť víš, jak to je. Podívej se, jedna kapsa prázdná, druhá vysypaná, nemám na nic peníze.

Anče: Jemnostpane, a co kdybychom jim koupili nová krmítka? Ta už by to taky potřebovala.

Kuba: Vždyť už jsem to jemnostpánovi říkal, ale nemá na nic peníze. A dobrý hospodář beztak nakupuje krmítka až do nových kurníků, ne naopak.

Trautenberk (nadšeně): Anče, to je nápad! Ano, koupíme jim nová krmítka! A kurníky postavíme časem tak, aby se tam ta krmítka dobře vešla.

Hajnej: Jemnostpane, neračte se zlobit, ale copak Anče s těmi holátky kuřátky udělá, až vyrostou?

Trautenberk: Rád bych ti to řekl, hajnej, ale nemůžu. To je Ančete autorské dílo. A ty, Kubo, řekni mi, to jsi byl ty, kdo vyprávěl ve vsi, že mi z lesa utekla všechna zvěř?

Kuba: Já to nebyl, jemnostpane. Vždyť já v lese nebyl, ani nepamatuju.

Hajnej: Neráčej se zlobit, jemnostpane, to jsem byl já.

Trautenberk(rozkřikne se): Mlč! Dobře vím, že to byl Kuba!

Anče (nechápavě): A proč po tom, jemnostpane, pořád tak usilovně pátráte?

Trautenberk (vítězoslavně se usmívá): Protože máme svobodu názorů a jsme za ni rádi …

Sojka (sedí na okně a obdivně švitoří): Trautenberk je skvělý hospodář! Hospodářství zbavil dluhů tím, že čeládce zvednul daně na maximum! Čistě v jejich zájmu!

Trautenberk (usmívá se spokojeně): A uspořádám referendum o tom, jestli smí Krakonoš hospodařit na svém panství, nebo ne!

Vypravěč (patetickým hlasem): Tak tak, to dobrotisko Trautenberk zase všechny přechytračil. Inu, jak se tak říká, na světě už je to zařízeno tak, že v Krkonoších si zase zvolí pánem Trautenberka, aby je všechny mohl neomezeně další čtyři roky sekýrovat jako malé děti.

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 01.10.2014 21:18

Zápis z rady města 22.9.

2.22 ZŠ Černošice - Mokropsy - vestavba pěti tříd do podkroví nejstarší školní budovy ZŠ - dodatek č. 1 ke smlouvě na prováděcí dokumentaci
Předkladatel: Martin Votava, Odbor investic a správy majetku Důvodová zpráva:
OISM předkládá ke schválení smluvní dodatek č. 1, ve kterém je upraven termín pro odevzdání kompletní projektové dokumentace pro provádění stavby „vestavba pěti tříd do podkroví ZŠ Černošice“. Zpracovatel požaduje prodloužit termín z důvodu nutných úprav projektu oproti původní dokumentaci ke stavebnímu povolení. Pro zpracování prováděcí dokumentace bylo nutné nechat podrobně zaměřit stávající prostor půdy a provést další potřebné průzkumy a rozbory. Z těch následně vyplynula řada změn, které je potřeba v projektu provést oproti dokumentaci pro stavební povolení. Protože změn je poměrně mnoho a mají vliv na celou koncepci projektu, který se tak musí kompletně přeřešit, projektantská firma není za těchto okolností schopna dodržet původní termín zpracování prováděcí dokumentace a žádá o jeho prodloužení.
V příloze č. 1 k důvodové zprávě je přiložen podrobný soupis změn, kterých projektová dokumentace musela doznat, vzhledem k tomu, že stavba byla podle dokumentace pro stavební povolení neproveditelná. Tato skutečnost je známa až po provedených podrobných průzkumech a měřeních, které v době zpracování projektové dokumentace pro stavební povolení nebyly známy. Tyto změny budou vyžadovat navýšení ceny, kdy samotné navýšení nesmí překročit 20% původní hodnoty zakázky.
Konec citace.

Zajímavé. Před půl rokem a před žádostí a získáním grantu na půdní vestavbu jsem si dovolila vyjádřit pochybnosti o její proveditelnosti a i rizika s cenou, načasováním vzhledem k nutnosti navýšit prostorovou kapacitu školy. Z toho co je výše se dá vyvodit, že se již projektová část této stavby pozdrží, což je běžné a dalo se očekávat. Další zdržení mohou nastat při realizaci o navýšení ceny nemluvě. Dále je jasné, že došlo ke změně která mění celou koncepci projektu, takže reálně řečeno, půjde o zásadně jinou stavbu.

Příloha s podrobným rozpisem změn není součástí záznamu z rady (pokud jsem ji nepřehlédla). Jaké jsou ty změny? Proč se o nich nedozvídáme ve stejném rozsahu, jako jsme se dozvěděli, že máme grant a že příští rok bude mít škola o pět tříd více? Nepřijdeme o tento grant, který byl udělen, pokud tomu rozumím, na již konkrétní projekt? Je ještě reálné, že bude mít škola za 11 měsíců o nějakou učebnu navíc? Jaká jsou záložní řešení tak napjaté prostorové kapacity školy?

Re: Začátek školního roku
Autor: kolemjdoucí (IP zapsáno)
Datum: 13.10.2014 22:47

Teda černošičtí, jakou my máme smůlu, že ta paní Capková nekandidovala. Ta všechno ví a všechno zná!

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 14.10.2014 23:19

Neví a nezná. Proto se ptá, ale jaksi nedostává odpověď.

Re: Začátek školního roku
Autor: Otec (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 08:42

Vážení diskutéři na tomto fóru,
pro úplnost celé diskuze o škole přikládám vyjádření Krajské hygienické stanice k mému podnětu, který byl označen jako částečně oprávněný a byla přislíbená náprava stran výuky žáků II. stupně ve třídách určených pro I.stupeň.

Vyjádření Krajské hygienické stanice středočeského kraje:
"V době kontroly bylo zjištěno, že šatní skříně žáků II. stupně byly odstraněny z důvodu renovace a zakoupení nového vybavení šaten. Žáci i rodiče byli o této skutečnosti informováni na třídních schůzkách v září 2014 – tedy na začátku školního roku. Po dobu instalace nových šatních skříněk se žáci nepřezouvají a osobní věci a svrchní oděv si mohou odkládat ve třídách nebo ve vyhrazeném prostoru na přístupových chodbách. Úprava šaten nebyla dosud ukončena - v době kontroly probíhala instalace nových skříněk.
Přes skutečnost, že se žáci nepřezouvají, byly všechny prostory základní školy shledány v čistotě a pořádku, podlaha nejevila žádné známky nečistot. Po dobu probíhající rekonstrukce šaten žáků byla v celém objektu školy zvýšena četnost úklidu.
V rámci kontroly bylo dále zjištěno, že výuka žáků II. stupně probíhá v omezeném rozsahu z kapacitních důvodů a v rámci půleného vyučování také v učebnách I. stupně. Tyto učebny jsou sice vybaveny typizovaným výškově nastavitelným školním nábytkem, velikost nábytku je však upravena pro potřebu žáků mladšího školního věku (I. stupeň). V případě využití žáky II. stupně tak stávající školní nábytek v předmětných třídách nezohledňuje rozdílnou tělesnou výšku žáků a nezajišťuje podporu správného držení těla, v rozporu s požadavky stanovenými na základě zákona v § 11 odst. 1 vyhlášky. Zjištěný nedostatek byl projednán s ředitelkou Základní školy Černošice, která ihned přijala opatření k jeho odstranění.
Podnět, v rozsahu spadajícím do kompetence orgánu ochrany veřejného zdraví, byl přešetřen a s ohledem na zjištěné skutečnosti byl vyhodnocen jako částečně oprávněný.
Hygienické podmínky v provozu Základní školy Černošice budou nadále orgánem ochrany veřejného zdraví, v rámci výkonu státního zdravotního dozoru, sledovány."


Celá situace a veřejná diskuze kolem ZŠ Černošice má jeden pozitivní závěr a to, že radnice bude muset do školy investovat mnohem mnohem více peněz, než tomu bylo v posledních deseti letech.

Věřím, že další vývoj ve škole budete všichni bedlivě sledovat.

Všechny zdravím.

Otec z Černošic

Re: Začátek školního roku
Autor: Máma (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2014 08:58

Tak konečně nějaká pozitivní zpráva.

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 28.10.2014 23:25

Zápis schůze Školské rady ze dne 16. 10. 2014

Přítomni: Evženie Němečková, Iveta Radová, Magdalena Capková, Jana Jasková,

Petr Hopfinger, Andrea Bergmanová

Omluveni: Michaela Dvořáková, Vladimíra Ottomanská

Nepřítomni: zástupce města po rezignaci pí Göttelové

Hosté: Romana Lisnerová

Program schůze:

1) Projednání a hlasování o Výroční zprávě školy za ŠR 2013/14 ze dne 18. září 2014

* Výroční zpráva schválena všemi přítomnými, tj. 6 hlasy s podmínkou vypuštění 2. věty na str. 15, kapitola 12.

2) Projednání a schválení Školního řádu ZŠ Černošice ze dne 1. září 2014

* Školní řád schválen všemi přítomnými, tj. 6 hlasy v rozsahu kapitol I – VII, tzn. bez části „Hodnocení žáků“ – tzv. klasifikačního řádu. Schvalování jeho nového znění se plánuje na konec stávajícího školního roku.

3) Bezpečnost ve škole – diskuse

* Zamezit vstupu a pohybu cizích osob po škole prostřednictvím zřízení vrátnice s vrátným. Každý host by byl ohlášen hostiteli, který by jej na vrátnici vyzvedl a převzal za něho odpovědnost.

* Požadavek na město:

o Uvolnit finanční prostředky na pozici vrátného a kamerový systém.

Hlasování o požadavku – schváleno 6 hlasy

4) Problém větrání, resp. výměny vzduchu v pavilonu A -diskuse

* Požadavek na město:

o Naplánovat a realizovat řešení.

Hlasování o požadavku – schváleno 6 hlasy

5) Výuka pomocí metody CLIL – diskuse

6) Členové ŠR byli informováni paní ředitelkou o současném stavu připravované půdní vestavby, tj. některé změny v projektu, zvětšení oken a chodby. Dále byli seznámeni se záměrem, provádět stavbu za chodu školy a s navrhovaným řešením pro případ nedostatku učeben v září 2015.

Zapsala Andrea Bergmanová

Re: Začátek školního roku
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 00:26

Zajímalo by mne, čím byl motivován požadavek na, dle mého názoru, nepřiměrená bezpečnostní opatření ve škole. Není mi známo, že by se vyskytoval nějaký závažný problém s cizími osobami ve školní budově, naopak jsem měl pocit, že už nyní je občas celkem problém se do školy dostat, když potřebuji vyzvednout děti. K navrhovaným opatřením bych měl tři zásadní výhrady. Zaprvé jsou to již zmíněné praktické důvody, neboť člověk často nemá čas ani náladu překonávat různé zbytečné obstrukce, kterých je v dnešní společnosti i bez toho požehnaně. Toto hledisko je ovšem nejméně důležité, protože se týká především rodičů. Závažnější je, v případě instalace kamerového systému, porušování soukromí dětí. To, že se to děje i jinde a dalšími rozličnými způsoby, není žádným argumentem. Nejhorší na celé věci ovšem je to, co si z toho děti odnesou. Že je normální být sledován a že je to nutné, protože jinak jim hrozí nějaké strašné nebezpečí...

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 10:15

Zajištění školy není dostatečné. Není ani srovnatelné s jinými o hodně menšími školami. K incidentům dochází. Sama jsem bránila žáka svým hřmotným tělem proti inzultaci příchozím rodičem jiného žáka. Škola má ze zákona povinnost chránit majetek a bezpečnost dětí. Pokud není kontrola nad pohybujícími se osobami, lze to obtížně. Běžně dochází k tzv. podání kliky. Odchozí vpustí příchozího dovnitř. Ten se pak může volně pohybovat po budově. Žádná opatření nejsou stoprocentní, to je jasné. Proti kamerovému systému jsem také. Řeší totiž navíc jen důsledky, ale ničemu nezabrání. Osobně bych se přikláněla k vrátnému.

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2014 23:42

za nás tam bejval školník...

Re: Začátek školního roku
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 04.11.2014 10:44

Dnes už ale školník může jen stát a salutovat, případně se klanět až k zemi.
Viz nedávný případ, kdy si školník dovolil chtít po nějakém fakanovi čistit si boty, a řešilo se to pomalu až v OSN. Korektnosti zdar!

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 04.11.2014 11:08

Já zase nechápu proč musí rodič lézt do školy a vyzvedávat uvnitř děti.Rodič má navštívit školu na schůzky nebo projednat průšvihy a ne šmejdit po škole.U 1.tříd bych dal přechodné období na zač. školního roku, ale jinak zákaz vstupu.

Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 04.11.2014 18:10

Právě jsem se vrátil z Kladna od vnoučat. Jedna škola striktně oddělený vstup pro žáky a učitele (turnikety na čip) od ZAMČENÉHO vstupu pro návštěvy (zvonek). Druhá pustí prakticky kohokoliv až do jídelny a u šaten jen cedulka o "Zákazu vstupu rodičů do šaten".
Člověku se maně vkrádá myšlenka, na co že máme přeslavné ministerium školství a tělesné výchovy. Vkrádá se i pádná odpověď... Náprava nastane až po nějakém velkém průseru, jak je v této zemi mléka a strdí obvyklé.
Nikterak nekritizuji stav černošických škol, ježto synkové už tyto ústavy opustili před desítkami let a tudíž mě tam nic netáhne.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kancius Minor (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 02:00

Milé dvojité x, mohu vás ubezpečit, že pokud nemusím, tak tam nelezu. Jenom mne napadá, jestli množství všemožných zákazů, omezení a nařízení není přímo úměrné míře nevraživosti ve společnosti.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 10:07

Děkuji Vám za hezke oslovení pane KM.Vaše sdělení má váhu a oceňuji.Přistupujete k tomu jako rozumný rodič a dítko to také ocení.K druhé větě pouze ano, souhlasím s Vámi.Hezký den všem.

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 10:29

Po nedávné tragédii ve Žďáru se toto téma znovu dostalo do diskuse nadřízených institucí. Ve Žďáru se neštěstí zabránit nedalo. Otázka spíš zní, jak snadné to případný agresor bude mít. ČŠI obcházela namátkově školy. Podle nedávné návštěvy inspektora v naší škole to u nás je příliš snadné.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 19:11

Dobrý večer, dneska jsem hrůzou zjistila od syna, že se mu budou opět měnit
učitelé! Odchází prý dalších 6 učitelů!! Mám teda dvě dotazky na p.Kořínka
kam to pujde dál??? A proč o odchodů učitelů se dovídám od syna?? Myslím si, že tohle už není vinnou učitelů... Děkuji za odpověd

Re: Začátek školního roku
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 20:22

Už na Slivenci se to nové ředitelce moc nepovedlo, tak proč se ted divit.

Re: Začátek školního roku
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 20:50

Skoro bych řek, že nám na škole chyběj osobnosti typu pana Horkého, nebo paní učitelky Andrštové.....škoda

Re: Začátek školního roku
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2014 23:52

šumáka sem se bál,až sem v pozoru stával...
a přece sem pilou ocaskou facku dostal,když sem nestihl včas rašpli zastavit :-)))

jaruna pro mne byla a bude ztělesněním ženský bestie...

Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 4 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.