cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678910
Aktuální stránka: 10 z 10
Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 10:52

pane holube,

dobra, budu tedy dalmatiny temito slovy castovat jen v soukromych rozhovorech, i kdyz trvam na tom, co jsem napsal o kontextu.

kazdopadne to vypada do komunalnich voleb nadejne a zrejme uz tu sebranku nebudeme muset snaset dalsi 4 roky.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 11:13

Tomme, mohu se zeptat na důvody proč volit paní Langšádlovou? Z mého pohledu roky dělala dalmatinům zástěrku, táhla to s nimi, co se týká například schvalování centra Vráž a nadstandardních vztahů s investorem Pánkem nebo stavitelem Řehořem mi také nepřijde, že bych jí mohla považovat za člověka s čistou minulostí, úřad moc efektivně zrovna nefunguje, což vidím především jako její nezásluhu... Jak už jsem psala, téhle političce vůbec nemohu věřit pravicové přesvědčení, které top09 hlásá - což sice není pro volbu starosty až tak důležité, důležitější pohled je pohled na politického přeběhlíka a názorovou promiskuitu, tím pádem i nedůvěryhodnost.

Takže sepsal byste její skutečné zásluhy jako námět k zamyšlení? Děkuji

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 12:52

:-)
Moniko, a proc bych to mel delat ? Kazdy ma svou vlastni hlavu a v ni doufejme mozek, tak at se kazdy rozhodne jak chce ;-)

Nicmene, vsechna ta propojeni, o kterych pisete, jsou dokazana kde ?? Centrum Vraz me opravdu nevadi (nebyt te nedokoncene vezicky, tak mi to ted v soucasnosti prijde v poradku, a trhy mi tam prijdou logictejsi, nez dole v Karlstejnske). Jednou se schvalilo, ze vyska muze byt vyssi, nez urcila pozdejsi zmena UP, takze vetsinu bordelu ma na hlave obec diky chaosu, ktery zacal uz prvni zmenou UP na Ladech (je zajimave, ze tehdejsi zastupitele ale nikdo z niceho nepodezira, ani jim nenadava, spise naopak je vyzdvihuje jako super zastupitele, ac to byla nejvetsi bota v rozhodnuti zastupitelstva :-) :-) )

Po obci se toho rika a pise hromada. Z meho pohledu jsou to vsechno jen "ASI" domnenky, spekulace a zhusta umyslne lzi, jak je zde vyslovuji jini (nekteri dokonce tvrdi, ze maji i dukazy, ale jaksi je nikde nezverejnuji, takze to pro me zadne dukazy nejsou a v pravnim state ani byt nemohou - po hospodach na jakekoliv zanzmay si totiz muze rikat kdo chce a co chce, to je DEMOKRACIE, coz spousta lidi porad jaksi nechape ;-) :-) ). Pani Langsadlova za celou dobu co je v zastupitelstvu, nikdy nemela problem se vecne bavit o jakemkoliv problemu, a byla to PRAVE ONA, kdo v pozemcich pod skolou, i ohledne Stredni, navrhl VECNE reseni prijatelne pro obec, obcany i vlastniky pozemku. A jestli mam chut nekoho volit, tak toho, kdo se neboji delat rozhodnuti, a stat si za nimi. Urcite nebudu volit slibotechny, co navic radi utraceji obecni penize za "obecni blaho" (treba nesmyslny vykup pozemku pod komunikacemi ve Stredni - at si je majitele nechaji jako tankodrom, kdyz je jim i zatezko dat PROSTY souhlas s jejich rekonstrukci za obecni penize, tedy i za Vase penize)

Ale jak jsem napsal, VPM zrejme vnitrne uznala, ze bud tam neni nikdo, kdo by byl lepsi nez pan Strejcek, nebo ze jeho smerovani rozumi a podpori ho v tomto smerovani, a nebo tam neni nikdo dalsi, kdo by jako pan Strejcek byl ochotny jit se podilet na reseni (dat svou hlavu na pomyslny spalek), byt nekdy je to srovnatelne s opravou cerpadla na sracky ponoreneho hluboko v zumpe. A prestoze je potreba NECO i takovehoto nepopularniho delat (aby nas diky tomu "nefunkcnimu cerpadlu" ty sracky nakonec nazalily vsechny), tak se neboji do toho jit, stejne jako treba Langsadlova (ani u jednoho z nich si netroufam rici, ze by do neceho byli umyslne a dobrovolne namoceni). A co ostatni zastupitele a strany ? Cast se jen tise veze :-). A zbytek si radeji NECINNE "myje ciste ruce" - cimz ale v mych ocich jen dokazuje, ze se proste boji delat JAKAKOLIV rozhodnuti, navic ze se neumeji dohodnout s ostatnimi, a cekaji tedy jen na vetsinovou MOC (Paroubek ji taky moooooc chtel :-) ). To ze maji strach z vlastnich rozhodnuti ve me pak jen utvrzuje, ze chteji spoustu veci rozhodovat "vladou lidu", tedy referendy. Ale na to pak nepotrebujeme zadne zastupitele, to se nas pomoci referend mohou ptat rovnou urednici.

At se na to koukam jak chci, tak "dohodnout se" si realne umim predstavit u Langsadlove (nebo chcete-li Top09), u Strejcka (VPM - myslim si, ze je cas, aby VPM ukazalo, jak dokaze starostovat obci - Langsadlova uz tam byla :-) ), a pak paradoxne i u ODS (protoze i kdyz je mi to proti mysli a je to trochu tragedie ceskeho naroda, tak porad se spise dohodnete s clovekem, ktery z toho ma i "malou domu", nez s kovanym revolucionarem typu pani Gottelove). A to radeji ani nemluve o tom, ze CSSD ani komouse osobne nemuzu volit z principu. Mohl bych volit jeste nezavisle a hasice apod :-), ale tak nejak jsem si nevsiml, ze by se snazili neco extra resit, a nebo na to nemaji politickou silu. Radeji tedy na 4 roky podporim nekoho, kdo je relativne silny, a pak se uvidi, jestli mu dam znova hlas, nebo to radeji dam nekomu uplne jinemu.

Kazdy ma ale vlastni hlavu, tak at si to kazdy rozhodne sam za sebe. Nejhorsi je nedelat nic a svuj hlas tupe odevzdat bez krouzkovani, nebo nevolit vubec (jsem moc zvedav na ty komunalni volby v Cernosicich)...

A neco k tomuhle vlaknu, je super, ze sel do ... Paroubek :-). Ted se uvidi, co se bude dit :-). Za 4 roky pripadne muzeme vykrouzkovat dalsi, a kdo vi, treba uz potom nebude kandidovat ani Radl (uz to nebude ODS stat za to - jak tady zcela spravne rikal prave pan Strejcek, ze to koho si ODS postavi na kandidatku je ciste jejich vec, a on jako zastupitl pak musi pracovat s tim, jak volici rozhodnou), a nebo si ho lidi uz nezvoli (jako ted na dalsi 4 roky).

Re: volby do parlamentu
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 13:50

Pane Tomme1, nic předjímám, konstatuji jen, že nynější směřování Michala Strejčka Vám vyhovuje. Sám se k tomu hlásíte. Urážky a nadávání nepoužívám. Nemusím příliš spekulovat, změna jeho postoje je např. zde dobře čitelná. Přestože si nyní téměř nerozumíme, byli jsme schopni před lety vytvořit, domnívám se, obecně dobře přijímané alternativní stránky města www.cernosice.org s tímto fórem a řadou užitečných informací bez ideologického balastu. Ty se ze značné míry podílely na úspěchu VPM. Pak přišel zlom a s jeho novým pohledem jsem se nestotožnil a musel zarazit i dost našich voličů. Asi důvodem byla netrpělivost a malověrnost, která ho vedla podpoře jedné části kontraverzního současného vedení, v domnění, že tak naplní body našeho volebního programu. Jak jsem psal např.je zde změna koncepce IL z toho programu, která už měla většinu a teď zdá, že by nemusela projít kvůli ideologickému harampádí. Tedy věcný přístup postrádám v Michalově postoji.
PK

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 15:55

:-)
osobne si nemyslim, ze by to bylo smerovani typu "s Radlem a Jiroutem jsem nejvetsi kamarad", jak to prezentujete bohuzel nejen Vy. Ale samozrejme, muzete to videt jinak, to Vam neberu, a Vase rozhodnuti nepodporovat VPM diky "smerovani" pana Strejcka je jen Vase, a nikdo Vam ho nevezme.

Ja to smerovani ale spise vidim smerem: "ac s nekym nekamaradim, tak je potreba se pokusit neco resit" - protoze bohuzel volici takovehle slozeni zastupitelstva chteli (coz VC zda se odmitaji stale pochopit, a cekaji na vetsinovou moc), a ODS se radeji dohodla s temi, u nichz se dala ocekavat realna moznost stale dohody, coz se ostatne potvrdilo ("koalici" i pres vsechny ty "kauzy" v podstate za 4 roky nikdo nerozbil...). A to rozhodne nespociva v pouhe kritice, ani v osocovani bez dukazu, ze nekdo je zlodej (na zaklade "faktu" jeden pan v hospode povidal), apod. Stejne tak to nespociva v populistickych nesmyslech, ze napr problem s komunikacemi vyresime dalsi sekerou do rozpoctu obce tim, ze pozemky pod komunikacemi budeme vykupovat, coz vubec neni potreba (a zaroven tvrdime, ze jsme zasadne proti korupcnimu prostredi - nevim uz, jake jine druhe nejvetsi korupcni prostredi po zmenach v UP by tady jeste mohlo byt :-) ), nebo ze mesto komunikace neopravuje, protoze to nevedou VC ale Jirout s Radlem :-).

Je pro me opravdu zvlastni, ze je pro spoustu lidi natolik tezke oddelit kamaradeni (to mezi Jiroutem, Radlem na jedne strane a panem Strejckem na druhe strane opravdu nevidim), uplatnost (opet nevidim u pana Strejcka zadnou) a vecnou praci pro obec (snaha nenechat o vsem rozhodovat ty namocene - kdyz uz nejsem v rade mesta, protoze buhvi jak by to dopadlo potom, kdyby to jako uzasne "ciste" VC nechali napospas...). Ale co se divim. V nedavnych volbach se lidi nechali uplatit 30,-Kc, nechali tim udelat zasek do verejnych financi jako prase, a ted ty same POUZE vystrasilo Recko (nebyt Recka, tak jsem presvedceny, ze to tu uz bylo hezky oranzovo rude - jesteze aspon nejaky strasak na takove volice funguje...). A mimochodem, to ze se s nekym nemluvi (vzor VC) - nazorne nam CSSD predvedla, ze NEMLUVIT "s nekym" (CSSD letos s medii, "opozice" v Cernosicich s "koalici") se muze zatracene nevyplatit (i kdyz v pripade CSSD v letosnich volbach jsem tomu rad, a VPM uz si efekt takove "nemluveni" taky vyzkousela).

Ale jak jsem rekl, nejdrive je potreba pockat na vysledek komunalnich voleb, a pak muzeme byt chytri jak radia :-) :-). Do te doby by se mely resit opet jen vecne veci (vcetne programovych). A kdo bude pomlouvat a utocit na druhe osoby bez vecnych reseni, ten u me rozhodne nema zadnou sanci ziskat hlas

Mimochodem, kdyz jsme u te vecnosti, kdyz to tedy podle tvrzeni Vas a pana Holuba vypada, ze slo prosadit zmenu v koncepci IL, a pan Strejcek to "kamaradsky" pro Jirouta a Radla nezkusil prosadit, proc ten "napad" nezvedl nekdo dalsi ???? Pan Holub ?? VC ??? Nebo ta pred chvili zminena "vetsina", co by to prosadila ??? Trochu moc otazek, uznavam, ale kdyby to prosadit slo, verim, ze mezi opozicnimi kritiky je cela rad "cistych slusnaku", kteri to mohli navrhnout misto pana Strejcka. Ale, NEUDELALI TO !!! A ted svoji neaktivitu hazeji na pana Strejcka ??? No jo, obcas zapomenu, ze porad zijeme v Cechach, kde logika veci a vecnost nefunguje a jeste dlouho fungovat nebude. NA PRVNIM MISTE jen spina, pomluvy a lzi (pripadne uplatky - viz tech 30,- Kc v minulych krajjskych volbach).

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 16:15

klobouk dolu tomasi :-)))

nesel bys na pivo,az dohasime domu???
ja mam po tech tvejch vhledech do ceskejch dusi vzdycky takovej hrejivej pocit v hrudniku,ze bych to hnedle plachnul pivem :-)))

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 16:18

:-)
je to tak, tyhle "hlody" patrej jednoznacne k pivu do hospody :-)

Az Petre prijedes, klidne s Tebou na pivo pujdu (pokud je to mysleno vazne ;-) ), myslim ale, ze si budeme povidat o spouste jinych veci nez zrovna o "politice" a politice :-). A pokud jeste nevis kdo jsem, tak mozna by to bylo i male prekvapeni :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 16:31

to si pis,ze to myslim vazne!!!

prekvapeni mam rad,pac ja tady se serlokovanim skoncil uz davno,kdyz mi tu moje vlastni jmeno neverili :-)))
se vozvu,jo???

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 16:33

Petře, jestli tě to uklidní, tak změnu I.L. opět najdeš v programu VPM. Prioritou VPM ovšem nadále zůstává ÚP (stále je mnoho nedořešeno a tlak bude značný) a vyrovnaný rozpočet.
M.S.
P.S.: No, asi skutečně patříš spíše k VV, než k VPM. Ti také tvrdí že na každém konkrétním bodu budou hledat podporu napříč politickým spektrem bez "ideologického harampádí". Neumím si ovšem představit, jak by to dlouhodobě mohlo fungovat a již vůbec si neumím představit, jak by se s tímto názorem chtěli s ostatními dohodnout na prioritách svého vládnutí. Pro mě je taková profilace naprosto nečitelná.

Re: volby do parlamentu
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 17:41

Michale, mohu tě ubezpečit, že VV jsem v sobotu do urny nevhodil a ani si nezískaly mé sympatie. Marnotratnost a vyhazování městských peněz u nás předvádí ale někdo jiný. Za 3 miliony díra v zemi s trubkou po B&R, projekt nového kulturního sálu u ZUŠky, v době kdy se dostavoval objednaný sál na Vráži, "skvostný" kalendář a avizovaná reprezentativní kniha o Černošicích, odhaduji, s patřičným úvodním slovem starosty vycházející před komunálními volbami. Jsi v klidu?
PK

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 17:44

Nejsem :-)
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 18:00

Tomme, děkuji. Jen mě zajímalo, jestli nejsou nějaké zásluhy a argumenty pro paní místostarostku, o kterých nevím. Nejsou :-) VPM pana Strejčka bych v současné době asi taky viděla jako nejlepší variantu vedení města (dalmatinů bych se zbavila se vším všudy a v tomhle směru je pan Strejček daleko méně "pošpiněn" než paní Langšádlová), akorát prezentaci VPM nedávám moc velké šance.

Třeba se ještě objeví nějaký zajímavý nezávislý kandidát nebo přímo nové uskupení:-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 18:35

:-)) no, nevím, jestli paní místostarostce to poslancování zrovna závidím :-)

[ona.idnes.cz]

Re: volby do parlamentu
Autor: tramp (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 00:43

Dobre Moniko, H.Langsadlova nepatri do Vaseho tabora oblibencu, budiz, na to mate pravo, ostatní jsou jen spekulace a kecy (vit Tomm), co fakta?! Pokud Vám to neco rika a nejste pouze ctenar (ka) Blesku najdete si odpovidajici udaje, napriklad - pocet referencich hlasu (oproti p. starostovi x 4), atd. atd.,chyby delame vsichni, je roztomile jak je lehke soudit jine ......

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 00:43

Což paní místostarostce, ale když jsem viděl co s výrazem Jehovisty dnes předvedl v TV pan Bárta, tak to bylo vážně na prášky.
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tramp (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 00:58

to jsem nevidel, co provedl muz v pozadi?!

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 07:26

Nevěděla jsem, že se o paní místostarostce psalo i v Blesku, kdyžtak dejte Trampe odkaž :-)

S místostarostkou mám osobní negativní zkušenosti, nevolila bych jí ale kvůli jejím posledním 10 rokům na radnici.Doufám, že existují lepší varianty vedení města. Na její zásluhy jsem se zeptala doopravdy, nejsem vševědoucí, nechtěla jsem jí křivdit.

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 08:28

To co se dalo asi čekat:
[www.novinky.cz]
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 12:06

No, s tim rozhodovanim "za zasluhy" bych ja osobne byl hoooodne opatrny. Staci si vzpomenout, jak se CSSD kasala, ze diky jejich "zasluze" tady za jejich vlady byl hospodarsky rust :-D :-D

Ale pokud mate spatnou zkusenost, tak to je holt jina :-). Kazdopadne, pokud by existovala prima volba, a mohl bych si vybrat, tak ve stavajici situaci bych jako starostu volil pana Strejcka, pokud by se VPM rozhadala podobne jako zeleni, tak Langsadlovou. Urcite ne ani Radla, ani Jirouta, ani Gottelovou. A urcite bych nevolil podle zasluh ;-)

Skoda, ze tenhle prvek prime demokracie tady zatim nemame (tedy volit primo osoby jak do parlamentu, tak do zastupitelstev, stejnym principem, jako do senatu - tedy uplne stejnym ne, protoze to by muselo tech volebnich okrsku i v ramci obce byt kybl, ale proste presne podle poctu hlasu jednotlivym kandidatum vcetne tech preferencnich krouzku, a ne podle hlasu stranam a po nejakem zoufalem prepoctu mandatu...)

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 12:08

:-)
Tak az tady budes a budes mit naladu, tak dej vedet. Pokecam rad

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 01.06.2010 13:19

Tomme, vnitřní rozklad VPM hrozil pouze jednou - po odvolání VPM z rady města v roce 2003. Byla to celkem šlupka, zvláště pro nováčky, kterými jsme tehdy byli. Rozdílné vnitřní názory má každá strana. Na venek to sice může působit poněkud podivně, když Petr s Karlem v podstatě střílí do vlastních řad, nebo spíše ani ne tak do VPM, jako do mě, ale to je dáno pouze tím, že já jsem první na ráně. VPM ovšem nejsem jenom já a věřte tomu, že veškeré svoje kroky konzultuji s lidmi, kteří sice vidět nejsou, ale buďto přímo pracují v nějaké komisi, nebo nám poskytují tzv, support. ta struktura není nijak složitá, ale funguje. Jinak dík za podporu, o vlákno vedle jsem to právě pěkně schytal :-)
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 09.06.2010 11:04

:-)
[zpravy.idnes.cz]

Tak ted se asi ukaze, jestli je to vydesi ke zmene k lepsimu (jsem skeptik, obavam se ze ne :-) ), a nebo k politicke sebevrazde :-D :-D . Jestli strany nepochopi, ze stranicke lokty uz nebudou hrat prim, nebo se dokonce pokusi omezit posledni primy volicsky vliv, tak bude posledni sance v pristich volbach je poslat do pryc. Pak uz bude zbyvat zase jen nejaka revoluce :-)

Obrovska skoda je, ze tohle "krouzkovani ve velkem" prislo az ted...

Jdi na stránku: Předchozí12345678910
Aktuální stránka: 10 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.