cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 9 z 10
Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 09:41

:-)
jj, vidim to s tim "vytiranim zraku vychcankum" naprosto stejne :-) :-). Holt, lacine politicke body jsou proste pro nekoho cennejsi, nez cokoliv jineho, vcetne spravedlnosti :-).

A pokud jde o vyse zminenou "vladu lidu", ano, to uz tady taky bylo :-) (akorat ze ted se to schovava za prosazeni referend o pokud mozno kazdem prdu, neboli, sami vime, ze nejsme schopni ani ochotni udelat rozhodnuti a prijmout za nej odpovednost, a radeji to budeme resit dotazy na vetsinu volicu - vysledek se da celkem dobre odhadnout, kdyz dnes neni schopno se poradne domluvit ani 11 zastupitelu z 21). Opravdu si potrebujeme dat "vladu lidu" jeste alespon jednou ? Nebo kolikrat jeste ? Kolikrat, abychom konecne z vetsiny pochopili, ze zastupitelska demokracie je to nejlepsi, co muzeme mit i se vsemi svymi nevyhodami (pokud na svou odpovednost nebudeme obecne vsichni kaslat, a nebudeme ji neustale zuzovat POUZE na hazeni hlasovacich listku do uren, a ve zbytku casu se starat jen o sve oplocene pozemky, nadavat po hospodach a nebo doma u televize...)

Re: volby do parlamentu
Autor: daniela gottelova (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 15:07

[www.parlamentnilisty.cz]

Fakta, na víc nemám nyní čas:
ve straně vv jsem byla od roku 2006
vstoupila jsem do ní v době, kdy byla POUZE komunální stranou na Praze 1
ve chvíli, kdy vstoupili VV do velké politiky, jsem začala uvažovat o odchodu, ale nejsem zbrklík :-), a na rozdíl od toho, co tvrdí MS jsem týmový hráč a jsem loajální, ALE jen do určitého momentu
rozhodující okamžik byla dohoda čtyř zastupitelů zvolených za VV do zastupitelstva města Černošice o tom, že se osamostatníme - listopad 2009
při resignaci na členství ve vv jsem vyhověla vedení strany vv, abych figurovala na kandidátce do PS PČR a nechala jsem se tam napsat jako nezávislá na nevolitelné 5. místo
kandidát přede mnou MUDr. Navrátil odstoupil a já se posunula na možná volitelné místo
strana si dělá průběžné průzkumy a vyšlo jim, že by se do parlamentu mohla dostat
předložili mi k podpisu onu obskurní smlouv a...
další vývoj asi znáte
Aktuální informace viz odkaz

zdravím všechny a volte nejen hlavou, ale i srdcem
:-))
DG

Re: volby do parlamentu
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 15:40

Myslíš Karle, že jsem to nějak hrotila? :-)

To jsem neměla v úmyslu.
Ty moje kecy, to bylo spíš na zamyšlenou, nic víc. :-)

Doufám, že jsem se paní G. ani nikoho nedotkla. To nebyl záměr.

S těmi odkazy máš samo pravdu, letos je to fakt síla. No, pozítří bude zase na chvíli klid :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 15:51

Uff. Tomme1, možná mi vysvětlíte jako jeden z minima lidí, kteří tomu rozumí. Co je na tom správně? Kdybych např. se nechal zvolit v jednom volebním období s tím, že po celou dobu s vekým nasazením poukazuji na netransparentní jednání, na střety zájmů, na podezřelé zakázky, na zakládání realitních firem s utajenými vlastníky přímo na radnici, na neefektivní rozhazování prostředků města, na zbytečné a drahé projekty zadávané teměř monopolně jedné firmě, která přináší dost děsivá řešení, na podezřelé transakce a rozhodnutí, na cenzorské zásahy, na totální rozprodej obecního majetku, na selektivní přístup k občanům a na prosazování osobního prospěchu na úkor města, na poťouchlé hraní a podrazy, na sebepropagování se a vyřizování si účtů prostřednictvím IL placených městem a jiné nepřeberné formy zneužívání moci.
Pak, když jsem na to konto podruhé zvolen a přimknu se k druhé straně a nenápadně uzavřu něco připomínající soukromou oposmlouvu o neutočení. A už mi nevadí, téměř nic z toho proti čemu jsem vystupoval, naopak cílím teď na druhou stranu vehementně do kritiků, oslabuji opozici, do které jsem byl koalicí odsunut a snaživě přiživuji aroganci těch držících moc. Bojkotuji snahu o nápravu. Stavím se jako zastánce nedotknutelnosti soukromého vlastnictví a zároveň strpím pokus přihazovat 10% z cizích pozemků k dosažení plánu mého spoluvyjednavače. Nakonec se nabízím na starostu.
Mohl bych získat váš hlas?
PK

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 16:15

Tomme, protože tou "potrefeno husou" jsem já:
1 - nenápadně jsem nic neuzavřel, naopak udělal jsem gesto o "neútočení" tak veřejně, že jsem za to okamžitě sklidil kritiku.
2 - Stále mi vadí střety zájmů, což se dá zcela prokazatelně podložit mým negativním hlasováním v případě žádosti o změnu pozemků, které vlastní někteří zastupitelé.
3 - Na drouhou stranu cílím vždy, když se mě jakákoli strana snaží podpásově zdiskreditovat (Dalmatin, Moravec atd.)
4 - Nejsem si vědom toho, že bych někdy podporoval jakoukoli aroganci, nebo byl sám arogantní.
5 - Snahu o nápravu nebojkotuji, naopak o nápravu se snažím. Nikoli však bojem s radnicí, ale snahou napnit alespoň něco z volebního programu VPM.
6 - Žádný pokus o přihození 10% jsem nestrpěl, což se dá opět podložit mým hlasováním.
7 - Kdo to se svým angažmá v politice myslí jenom trochu vážně, musí být také schopen převzít osobní odpovědnost. VPM do toho šla vždy s cílem zvítězit a vládnout a ne s cílem zvítězit a pak nechat vládnout někoho jiného.
Tak Tomme, mohl bych získat Váš hlas?
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 16:42

:-)
Nedovedu dat svuj hlas nekomu, kdo POUZE kritizuje, aniz by to bylo zalozeno na skutecnych faktech (v hloubi nejen teto diskuse je spousta MYCH starsich vyhrad jak vuci panu Strejckovi, tak treba drive vuci panu Koubkovi a VPM jako celku, a z posledni doby zejmena vuci VC). Stejne tak bych nedal svuj hlas nekomu, kdo je s nejvetsi pravdepodobnosti namocen az po usi (v nasem lokalnim provedeni tedy jednoznacne ODS pri jejim soucasnem mistnim i celostatnim slozeni/vedeni).

Dokud VPM a pan Strejcek prave a jen HLAVNE kritizovali, nedal bych jim ani jemu svuj hlas. Stejne tak to dnes plati pro VC. ALE, a to je podstatny rozdil, pan Strejcek udelal v mych ocich neco, co dokazi ocenit, a co bohuzel v dnesni spolecnosti neni bezne - podal ruku v situaci, kam takove gesto patri, at uz si o pripadnem "protivnikovi" myslite co chcete. V ramci naprosto beznych lidskych pravidel slusneho chovani prestal kolem sebe POUZE "kopat", a zacal se snazit prosadit (a mit pod primou kontrolou - byt "u toho") alespon NECO z volebniho programu uskupeni, za ktere byl zvolen. Jestli naznacujete, ze ho nekdo uplatil, ci ze se nechal koupit, nebo ze opustil zasady uskupeni, za nejz "hraje", predlozte dukazy. Ty a jedine ty maji v pravnim svete vahu a smysl. Pomlouvani a nesmyslne spekulace patri do bananistanu (dnes treba zpravodaj VC, drive napriklad 25228). Takze pro me je volitelny ten, kdo s tim jak volici debilne (ne)voli zkousi pracovat, a snazi se v te pomerne divoke zmeti neco pozitivniho prosadit - a to vse jiz bezohledu na osobni sympatie nebo antipatie. Blokovat neco umi kazdy pitomec, a jen uplny idiot by stejne neefektivni reseni aplikoval vice nez jedno volebni obdobi (jako neefektivni pro prosazeni vlastniho programu uz VPM doufam vyzkousela, ze trvaly boj proti "koalici" nikam nevede, natoz k cemukoliv prinosnemu pro obec)

Takze ano, ja osobne nemam s VPM vetsi problem. A to prave a hlavne diky tomu, ze uz se nesnazi zbytecne veci hrotit, ale RESIT, a byt "u toho" (bez toho, ze by se nejdrive snazil nekdo takovy ziskat vetsinu od volicu v zastupitelstvu, a do te doby se s nikym o kompromisech bavit nebude...). A to je zatraceny rozdil.

K tomu jen dodam, ze ja nemam patent na rozum, a kazdy at si zvoli co chce. Za me plati, ze jako stat si jednoznacne zaslouzime vladu socanu a komousu se vsim co dovedou (kdyz jsme ochotni se nechat uplatit 30,-Kc a pivem zadarmo), a v Cernosicich vetsinove zastoupeni VC, s pani Gottelovou jako starostkou. Ja ale ani jedny volit nebudu a nikomu to ani nemuzu doporucit

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 16:50

:-) :-)
Ja jsem pochopil na koho ta narazka je, jen nevim, proc maji VPM (nebo jejich priznivci) zapotrebi si vzajemne podkopavat zidle :-) :-) Od pana Kubina i pana Holuba tomu rozumim opravdu hodne malo...

Ano, letos bych vas jako VPM i Vas osobne volil. V minulych volbach urcite ne :-). Duvody jsou snad pochopitelne z te odpovedi panu Kubinovi

Re: volby do parlamentu
Autor: duss (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 17:58

Nejak zapominate ze toto vlakno se tyka "velkych" statnich voleb. Nejak moc se tu resi mistni "prkotiny".

Mrzi me rozpor mezi pani Gottlovou a panem Strejckem, mam pocit, ze oba vidi stvet podobne, jen kazdej na nej kouka z jineho uhlu.

Obecne o obou mam dobre mineni.

Pani Gottlova se ve snaze delat mistni politiku "zapletla" se stranou co ted miri do parlamentu. Tato strana je "totalne" necitelna a GRATULUJI ji za to, ze ji VYKOPLI, nic lepsiho jste si nemohla prat.

Pan Strycek je urcite clovek co to s touto obci mysli dobre a je velmi aktivni (jako pani Gottlova), jen ma v posledni dobe nalepku toho "kdo se namocil". Doufam, ze to je jen blba predstala.

Ale za sebe. Pane Strejcku, mrzi me to, mam pocit "ze dalmatini na Vas neco maji a drzi Vas pod krkem".

Fandim Vam pane Strejcku, jen se zbavte "okov".

Re: volby do parlamentu
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 18:29

Michale,
podání ruky vítězi voleb ti nevyčítám. Vadí mi, že ses stal trojským koněm v opozici. Čekal jsem takový krok dlouho dopředu a varoval jsem před ním dávno. Pak se objevily články starosty v IL dělící opozici na konstruktivní a na škůdce. Bylo jasné, že špek je nastražen. Věděl jsem, že to bude vyhovovat klice na radnici a možná i Tommovi1, z nějakých důvodů, když tě nasměřují proti VC budou si mnout prsty. Získají "klid na práci". Vyšlo jim to bezezbytku. Pak jsem věděl, že tom uskupení nemám co pohledávat.
PK

Re: volby do parlamentu
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 18:42

Moniko,
jak je známo, kdo nic nedělá, nic nezkazí. I se všemi chybami, které u ní tak srdnatě anonymně kritizujete má paní G. asi tak dvěstěpadesátkrát větší zásluhy o zkvalitnění chodu obce, než Vy. A protože Vás neznám (začala, nebo začal jste sem psát teprve teď a ještě anonymně), svoji budoucí kandidaturu Vám neprozradím - nechám si to jako takové mé malé tajemství. Co byste mi radila Vy, se svým břitkým rozhledem?

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 28.05.2010 20:49

Co bych Vám radila? Pokud chcete být politikem, tak abyste se choval jako politik. Takže důvěryhodně, transparentně, vizionářsky, přesvědčivě, komunikativně, vstřícně, charismaticky apod.

Mezi své tajemství si zahalte počet milenek, velikost spodního prádla, zažívací a jiné obtíže, svoji politickou orientaci a názory však ne. Na to byste moc voličů nesbalil.

Co se týká politických názorů, doporučuji se zaměřit spíše na propagaci Vašich řešení skutečných problémů Černošic než na diskuze typu je DG dobrý koník tahoun či jankovitá kobyla :-)

To začíná vypadat jako na velký kill vpm, ale asi si za to pane Strejčku opravdu můžete sám.

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 01:40

Karel s Petrem mají svoje názory, které jim nijak neberu. Naopak, oba dva, stejně jako kdokoli z VPM dostali možnost svoje postoje jasně formulovat, získat podporu, převzít osobní odpovědnost a postavit se do čela VPM. Zůstali pouze u kritiky, což ovšem zbytku VPM nestačilo k tomu, aby nějak radikálně přehodnotila moje fungování (to však neznamená, že si mohu dělat co chci). U velkých stran se tomuto procesu říká primárky. Občas je potřeba si natvrdo věci vyříkat a já se tomu rozhodně nevyhýbám. Není v tom nic osobního, normální vývoj. Jediné co mi vadí, že veřejně kopou do vlastní branky. Takže kill se nekoná. Petr Kubín spolupracuje již delší dobu s VV, Karel kope spíše sám za sebe. Kam přestoupí, nebo zda se na to všechno už vykašle nemám tušení.
M.S.
P.S.: "Co se týká politických názorů, doporučuji se zaměřit spíše na propagaci Vašich řešení skutečných problémů Černošic než na diskuze typu je DG dobrý koník tahoun či jankovitá kobyla :-)"
Přesně v tomhle je zakopaný pes.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (29.05.2010 01:41)

Re: volby do parlamentu
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 11:12

Michale,abych se dozvěděl, za koho vlastně kopu, přečetl jsem si náš volební program, na těchto stránkách vyvěšený a došel jsem k názoru, že jedu stále po stejném prkně. Zkus si to přečíst taky a zamysli se, jak jsme vybojovali náš proklamovaný boj zejména za "skleněnou radnici", "svobodné informace", "změnu koncepce IL" apod. A opravdu musíš posléze uznat, že v tomto směru daleko více učinily VČ a rozjížděla to hlavně paní G.
A myslím, že Petrův výčet hlavních rysů chování současného vedení města v příspěvku z 28.5. (Uff, Tomme....) není žádným hysterickým výlevem. Abych proti tomu nadále vystupoval, nemusím se nikam přesouvat. Třeba k tomuto závěru dospěješ i Ty.

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 11:25

Karle, já jsem ten poslední, kdo by ti bránil prosadit v současné konstelaci změnu I.L. Proč jsi to neudělal?
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 12:41

Protože už Tě začali tisknout ;-)

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 13:19

Aha, a není to spíše tím, že je jednodušší něco kritizovat, než se pokusit skutečně něco změnit? Pokud máš koncepci I.L. a znáš způsob, jak ji v zastupitelstvu prosadit, tak sem s ní. Pokud ne, tak je to zase jenom kritika, což ovšem ke změně čehokoliv nestačí. Je to stejný případ, jako když se odvolávalo vedení města bez toho, aby navrhovatel navrhnul jiné vedení města. Stejný případ, jako když VV kritizují starostu bez toho, aby aspoň řekli, kdo by tedy měl být starostou. Za osm let jsem keců (včetně vlastních) slyšel dost. Jenže ty k žádným změnám nikdy nevedly a nevěřím že kdy povedou. Howk, valím se k televizi skouknout, co nás příští čtyři roky čeká.
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 18:52

CHA !!! Tak jsem zas hrdá češka:-) I když lidem není úplně nej, raději volí pravici ... a navíc je doparoubkováno. Třeba se k nám vrátí slušnost, úroveň vystupování a víra ve společné cíle.

Podle preferenčních hlasů to vypadá, že je i dorádlováno :-) alespoň v parlamentu, ale v černošicích asi už více méně také...

Tak gratuluji všem, kteří stejně jako já, mají z výsledků voleb hodně dobrý pocit.

Re: volby do parlamentu
Autor: Kubín Petr (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 19:05

Michale, koncepci IL máš v šuplíku přece ty a údajně čekáš na poptávku. Je i návrh VČ, proběhlo k tomu i hlasování a kdyby jste se lépe vyladili(měli jste dohromady už většinu) změna byla na světě.
PK

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 21:55


Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 22:22

a Černošice mají opět poslance v parlamentu, tedy poslankyni


[aktualne.centrum.cz]

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 22:27

No, tak to bude na podzim hodně zajímavé. Když to srovnám s krajskými výsledky, tak ODS by měla začít vážně uvažovat o tom, proč dostala v Černošicích od TOP 09 tak na frak.
M.S.
P.S.: Myslíš vyladit se s ČSSD?

Re: volby do parlamentu
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 29.05.2010 22:29

Dobré, rovnou dva :-) Tak ještě teď dotlačit Kalouska na ministerstvo financí a mohli bychom dorazit tu školu.
M.S.

Re: volby do parlamentu
Autor: tma (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2010 02:09

Šprte, nelísej se k Helče, neopouštěj dalmatiny!!!

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2010 02:53

pane strejcku,

duvod, proc ods v cernosicich oproti roku 2006 ztratila 30 procent podpory (tedy proc ma misto 54 jen 24 procent), je vsem krom vas jasny jak facka: proste uz mame tech primitivnich usoplenych mlaskajicich zlodeju po krk (pocet preferencnich hlasu, ktere ten spinavy zkurvyzmrd radl v cernosicich dostal, je myslim dosti vymluvny). doufejme, ze v komunalkach dopadnou v podobnych intencich (cili dostanou maximalne 10 - 15 procent) a pujdou pozasluze doprdele, kde si s nimi budete moci do sytosti vyhledavat pruseciky. jen se ted tesim, co jeste se budou snazit pod vidinou odehnani od koryta do voleb napachat.

Re: volby do parlamentu
Autor: Lojzík Nedělů (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2010 04:41

Pane meles
Tak to by nešlo
Todleto takhle

Sme se přece jasně
V COS domluvili
Že budeme slušní

Kde si budou
Vyhledávat průsečíky
Je jejich věc

Myslete na to
Článek XB/7853k našich Stanov
Je přece jasný

Berte to
Jako první
Varování

Váš Lojzík Nedělů

Re: volby do parlamentu
Autor: Monika (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2010 08:09

Ještě by bylo zajímavé mít k dispozici informace o tom, jak torzo voličů ods tady kroužkovalo, asi by výsledky voleb v Černošicích byly ještě pikantnější :-)

Bude moc milé od pana starosty, jestli zůstane v linii svého stylu a v IL nám bude za své znovuzvolení děkovat. ODS se snad teď nějakou dobu (minimálně do komunálních voleb) bude zbavovat lidí, kteří začnou smrdět, tak třeba Rádl upřednostní budoucnost poslance před vyhrabáváním kostiček pro dalmatiny.

Jo a buďme slušní, když už i Paroubek jde do p.... :-)

Re: volby do parlamentu
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2010 11:13

slusnost vocamcat pocamcat,
jezevec ty mas slovnik,to te povim cece (diky lado) :-)))


jo a mam radost z navratu nedelaka!!!

Re: volby do parlamentu
Autor: m. meles (IP zapsáno)
Datum: 30.05.2010 12:09

lojzo i lojziku,

zastavam nazor, se vulgarita vyrazu je dana kontextem. napriklad, pouzil-li bych v souvislosti dejme tomu s matkou terezou vyraz "flandacka", je to milionkrat vulgarnejsi, nez pouziji-li v souvislosti s radlem vyraz "zkurvyzmrd", kteryzto je v danem pripade donebevolajicim eufemismem.

kazdopadne, je hezke podivat se na vysledky ods v okolnich obcich - procpak ma asi ods nejnizsi podporu prave u nas?

Re: volby do parlamentu
Autor: Karel Holub (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 00:15

Melesi, souhlasím s Lojzíkem, že takto ne - chlapci se nadále vyprofilují sami, aniž byste je musel nějak "extra" cejchovat. Volební výsledky v naší obci nasvědčují tomu, že triumvirát našich borců stihl během svého působení "ideje" ODS
i těm nejnaivnějším voličům dostatečně zhnusit. Potěšilo mne vysoké procento černošických voličů zelených a celkově vysoká volební účast, která je se zdá být již tradiční. Ale - jak už jsem tady někde psal - pro mne jsou daleko zajímavější komunální volby. Myslím, že každá nastávající schůze zastupitelstva bude velice atraktivní!!!

Re: volby do parlamentu
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 31.05.2010 10:10

:-D
Pane Kubine, prave to predjimani (vcetne Vaseho vuci me) od velke casti Cernosickych, "co by komu ASI vyhovovalo, vcetne me, resp, co kdo ASI predjima nebo chce", je cely ten problem. Dokud po sobe lidi k tomu "asi" predjimani budou navic jeste pokrikovat a nadavat si BEZ DUKAZU do gauneru, zlodeju (nebo i jinak a hure - to zastupitelstvo v klub kinu bylo v tomto ohledu dist huste), a bude zde absence jakekoliv slusnosti, a k tomu i absence jakekoliv vecnosti reseni, navrch jeste okorenena lidovymi soudy, a obvinenimi bez dukazu (zcela zamerne zverejnenymi tak, aby NIKDO NEMOHL byt potrestan podle zakonu a prava CR), tak to tady bude vypadat porad jak na hnoji, nebo i hur.

Je tragicke, ze tak zakladni veci spousta lidi nechape. A mimochodem, pokud by VPM odstrelila Strejcka prave z podobnych duvodu, co jste zde vyspekuloval Vy, tak pro me by to pak byla nevolitelna strana (znamenalo by to pro me, ze dal je pro jeji cleny dulezitejsi vest permanentni revoluci a boj bez smysluplneho prosazovani potrebnych veci, a ze nemaji ochotu byt u reseni, a nahlizet do rizeni obce v rade mesta). Osobne bych pak jednoznacne volil mistni Top09, a tedy Langsadlovou (zeleni pokud vim tady zatim nekandiduji...)

Jdi na stránku: Předchozí12345678910Následující
Aktuální stránka: 9 z 10


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.