cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Informační listy leden 2010 :-)
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2011 19:38

V Informačním listě se nám "podařilo" udělat chybu v datu - místo ledna 2011 jsme výtisk označili jako leden 2010.
Možná si toho ani mnozí z vás nevšimnou, přesto se tímto za ni omlouvám.
Nejmladší dcera moje zjištění komentovala slovy:" My jsme měli v prvouce taky chybu, a taky v matematice, a vůbec, víš, mami, kolik chyb už jsem v učebnicích viděla...". Věřím, že budete mít stejné pochopení jak ona:-))
V nejbližších dnech vybereme externího redaktora, který bude IL pro vás vytvářet -a jistě bez podobných chyb.
DG

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2011 22:16

A neměl to být náhodou prosinec 2010?
M.S.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: d.gottelova (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 01:34

No, tak i tak :-))
Vzhledem k výměně redaktora Il jsme uvažovali i o "vypuštění" jednoho měsíce,resp. s posunem, samozřejmě tak, aby nevznikl problém s informováním občanů. Aktuální číslo je distribuováno od čtvrtku 30.12. a bude pokračovat ještě v prvních lednových dnech. Předpokládáme, že další IL-únorové vyjdou v průběhu února. A tak by to mělo i zůstat. Připadalo nám nesmyslné, že např. listopadové číslo bylo ve schránkách v prosinci.
DG

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 02:31

Proč se tedy posunula uzávěrka na 10. každého předchozího měsíce před vydáním? Výroba a distribuce se tak předpokládá 3 týdny, což v době vydání už nebude moc aktuální. Např. informace pana Hlaváčka podat v rámci změny ÚP do 20. ledna (termín zasedání zastupitelstva) návrhy na změnu je už teď na těsno. Pokud by návrh usnesení zadání změny ÚP měl být zastupitelům zaslán týden před jednáním a měl by zároveň obsahovat zapracované návrhy občanů, tak jim na podání zbývá v podstatě cca + - 10 dnů.
M.S.
P.S.1-: Mimochoden, pan starosta se sice hezky pochválil, ale nikde jsem se nedočetl, že by mi popřál všechno nejlepší do nového roku :-)
P.S.2- : Stále jsem neobdržel zápis z minulého zastupitelstva (9. prosince). Termín ověření je max 14 dnů.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Strejcek (03.01.2011 02:35)

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: lojzaryba (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 09:55

filip je asi vopatrnej a tak nechce dělat moc velký kotrmelce po vládě aleše :-)))

vše nejlepší do novýho roku,michale...

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 11:13

:-)
Sekce "Co jsem moc necekal..." a "Neuvolneny starosta na plny uvazek" me musim rict opravdu rozesmaly. Ale byl to horky smich, rozhodne ne od srdce. To zejmena proto, jak jsem si vzpomnel na jiste "chytroliny" na zastupitelstvu, co pana Strejcka castovali vyrazy jako "ze se ted angazuje asi z jakesi frustrace ci urazenosti a pychy", a ted se ukazuje, ze v podstate jeho pripominky byly naprosto vecne a zcela na miste (coz sam svymi slovy potvrdil i prave Filip Korinek). Vetsina tech "necekanych" veci se dle meho skromneho nazoru naopak dala cekat zcela jiste, a timto doufam, ze VC jiz z naivity timto vyrostly (spise je to ale jen prani, protoze tomu prilis neverim, a dalsi prekvapeni z naivity nas zrejme jeste cekaji). K tomu ze zustane jen u prani me vede predstava Filipa Korinka, ze se mu podari venovat starostovani POUZE polovinu casu co ted, a k tomu se dal bude naplno venovat sve firme. Dle meho je to opravdu naivni predstava - a to i kdyz si odmyslim, ze se ubrani dalsim fotkam s "krumpacem v ruce". Holt delat POUHEHO zastupitele v opozici je proste neco jineho, nez tu obec (navic poverenou) ridit...

O kolik lepsi sluzby za mene penez obec dostane, na to si take rad pockam :-)

A co se tyce zadluzeni, zcela jiste za to nemuzou POUZE projekty Bike and Ride apod. Ale proc to obcanum sdelovat ze ??? Preci koho by zajimalo kolik stala destova kanalizace pod paternimi komunikacemi (a kolik z toho musela zaplatit obec), a kolik staly samotne rekonstrukce vsech jiz opravenych ulic (po polozeni vodovodu, plynu a kanalizace), a kolik z toho vseho opet slo za obci a jejimi penezi (a jak se tedy dluh vyvijel a odkud se vlece, vcetne vnitrni zadluzenosti obce z dob vlady komunistu). Proste nektere veci politici asi nikdy rikat nebudou, a to je skoda pro nas pro vsechny. No nic...

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 19:29

"kolik stala destova kanalizace pod paternimi komunikacemi"
Je teprve 3.1. a už kandidát na hlášku roku! Pod některými páteřními komunikacemi byla dešťová kanalizace sice vyprojektována, ale fyzicky neexistuje. Jestli byla i vyfakturována nevím, tanečník od tyče se mi nesvěřoval.
Dokumentace skutečného stavu dešťové kanalizace v Černošicích by asi leckoho rozesmála, jiní by ale zaplakali a rvali by si vlasy... Mimochodem, neexistence dešťové kanalizace je hlavním důvodem devastace povrchu komunikací, protože se zvyšuje hladina podzemní vody ve spodní stavbě. A tato voda v zimě potvora mrzne a trhá. Markantní na II/115 v průtahu městem, Husova a další.
K neuvolněnému starostovi - v civilizovaných zemích má takový člověk qartál (100 dní) hájení. Navíc je sympatické, že pan Kořínek své záměry dal včas a srozumitelně vědět veřejnosti. Nevidím důvod, proč by měl obětovat svoji firmu kvůli jakémusi "veřejnému blahu", za které si nejen nic nekoupí,ale za které dostane od nespokojené části obyvatelstva stejně vynadáno. Nejvíc od Tommů...

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 22:54

:-D :-D
Tak jsem se rozesmal podruhe. Prave proto jsem o te destovce psal. Protoze predstavte si to, pod paternimi komunikacemi, tak jak byly po pomerne dlouholete a ostre prestrelce mezi politiky i obcany a odbornou verejnosti schvaleny, uz je a funguje. Svete div se, napriklad Slunecna by bez destove kanalizace byla jiz nekolik let po rekonstrukci znovu tankodromem, a napriklad na Dr.Janskeho neni v klasickem provedeni, ale byly obnoveny dlouhymi roky proverene a funkcni vsakovaci strouhy po stranach (kam je pokud vim vyvedena i voda z pod komunikace - vedeni destovky klasicky potrubim bylo na Dr.Janskeho polozkou v radu pokud vim desitek milionu, a napriklad nakonec z realizace vypustena DUN pro Slunecnou taktez pokud se pamatuji asi 40mega...). Jak dopadla Karlicka a Mokropeska a skolni v tuto chvili nedokazu presne popsat, ale silne pochybuji, ze by pod temito komunikacemi (schvalenymi jako paterni) nebyla. Prave pod tlakem zejmena odborne verejnosti se destovka stala hlavnim problemem rekonstrukci, protoze jak sam pisete, bez ni to prakticky nejde. Ano, vsude pod kazdou komunikaci v Cernosicich destova kanalizace NIKDY nebude, protoze je straslive draha. A ze bude pod II/115, tak to alespon slava. Jenze ta opravena destova kanalizace stala spolu s temi komunikacemi opravdu dost krvave penize (kvuli cemuz se musely brat uvery a prodavat nemovitosti). Ze to nevite Vy a dalsi obcani Cernosic me ani neprekvapuje. Tragicke je, ze to s nejvetsi pravdepodobnosti nevedi ani zastupci VC (bez ohledu na to, jake tabulky vydaju a na co ukazalo minule vedeni mesta a i sam urad a jeho urednici), a primo katastrofou bych nazval, kdyby to vedeli, ale umyslne by to nerikali. A odtamtud se vlece dluh Cernosic uz nekolik zastupitelstev. Zadne v minulosti zvolene vedeni mesta nad tim neprojevovalo natolik naivni udiv

Co se tyce 100 dnu hajeni, pokud jsem si vsimnul, ja sam jsem s zadnou kritikou zatim neprisel. Ale kdyz nekde ctu blbost, tak neni mym zvykem k ni mlcet, a zadne lhuty v takovem pripade nebudu ctit nikdy a u nikoho ;-) A je mi uplne jedno, ze to nekomu vadi :-)
Navic mi podsouvate neco, co jsem nerekl ;-). At si pan Korinek ridi firmu. Nic proti tomu nemam a je to plne legitimni. Ale jako logictejsi by mi prislo, aby se (pokud ma zmena vest k lepsim vysledkum) starosta venoval obci naplno, a to jako uvolneny, a za dobrou praci at dostane klidne i kvalitni plat (znatelne vyssi, nez tomu bylo u starostu v minulosti - ja nejsem zastance minimalistickych platu a minimalistickych cen bez ohledu na vysledky). A nebo mel starostu delat nekdo jiny, treba pani Gottelova, kdyz k tomu ve volbach jednoznacne dostala mandat. Mimochodem, to byl presne navrh pana Strejcka na ustavujicim zastupitelstvu a prisel mi naprosto legitimni. Skloubit totiz 100% casu prace pro svou firmu a dobre starostovani lze dle meho skromneho nazoru jen tezko. Ale to jiz se opakuji, ze v tomto je naivita VC do oci bijici. Ale kdo chce kam, pomozme mu tam. Jak si to hosi a devcata z VC vymysleli, takove to ted maji. Jen z toho holt (asi) jsou prekvapeni :-) :-) K tomu neni moc co dodat, a neni v tom zadna zast nebo manipulace nebo utok, jak se mi snazite debilne podsouvat ;-) :-)

A jeste k te destovce. Pomerne dobre se mi vybavuje, jaky byl docela problem zaustit destovku z Karlicke nekam dal (podle dokumentu, co jsem nasel ted na webu by mela vest pod Fugnerovou do Svarcavy ??). Podobne pokud vim ze Slunecne do tehdy nefunkcni (a opravene) destovky v okoli Luny a namesti. Nebo mam opravdu tak spatnou pamet ??? :-) :-)
A s Husovou. Ona uz probehla jeji kompletni rekonstrukce ??? Ne ??? Tak kde by se tam vzala destova kanalizace (a za co) ?? No nic...

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2011 22:55

Všechno nejlepší do novýho roku Lojzorybo ...
M.S.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 12:23

Pobavila mě pasáž o stolech a židlích.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 14:32

Moc me to nepobavilo, zvlast pasaz o cernosickych pohledavkach.
Chci se zeptat ohledne zamyslenych parkovacich mist v ulici Zdenka Lhoty.Bude se nejak resit parkovani take u cernosickeho nadrazi??Dnes je tam zakaz zastaveni a k vode je jen par mist.Ze by Myslivec uvolil parovani u Slanky o tom pochybuji.
Diky

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: misak (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 16:18

Pasáž o závazcích města je vskutku smutné čtení. Zvlášť o potenciálních závazcích za nerealizovaný (navíc, dle mého názoru, zbytečně megalomanský) projekt u mokropeského nádraží.
Obecně se rozumné finanční a investiční strategie používají v podstatě dvě: 1) mohutnější investice při únosném zadlužení (dluhová služba až cca 35 procent), 2) menší investice při vyrovnaném rozpočtu. Je jen věcí politického rozhodnutí, kterou z nich vybrat a na které akce potom peníze směřovat - jestli "pomníkové", nebo smysluplné. Doufám, že v Černošicích už budou jen smysluplné, a to nejen v tomto volebním období!
A parkování u černošické zastávky vyřešit racionálně nelze. I v případě, že by vznikla, řekněme padesátka nových státní, stačit to nebude. Nové parkoviště, stejně jako nová silnice, přitahuje vždy další a další automobily. Jen zvyšuje provoz. Navíc - každý by nejraději zaparkoval hned u nástupiště... Podobně jako u zimního stadionu: vozy často stojí v křižovatkách, parkoviště v Poštovní zeje poloprázdnotou... Velmi rozumná je naopak myšlenka z IL stání na některých úsecích černošických silnic zpoplatnit. Osvědčená cesta ekonomické regulace. Díky za ni!

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 16:31

Bohuzel tato cesta se mi nezda moc rozumna, i kdyz Dusickovo rozdavani pokut a zakazu parkovani po cele obci k tomu uz delsi dobu smeruje.
Problem je, ze ne kazdy ma moznost parkovat na zahrade a platit si misto pred vlastnim domem zavani Prahou.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Misak (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 16:41

Jde o poměrně logickou věc - kdo zabírá veřejný prostor (umístěním reklamy, stavebním záborem, krátkodobou deponií materálu, zaparkováním automobilu), ať platí. Daň za "luxus"...
To je ovšem extremní stanovisko, to uznávám. To bychom taky mohli za chvíli platit daň za vydýchaný vzduch :-). Ovšem zpoplatnit stání třeba na místech v Karlštejnské u samoobsluhy, několika místech v Riegerově a podobně mi přijde rozumné. Musí jít výhradně o místa, která mají sloužit ke krátkodobému, nikoli dlouhodobému parkování, jak je tomu v současnosti.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: xyz (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 17:27

no vono na ten vydýchanej vzduch asi brzo dojde
stačí kouknout na městskej web - zatím se všechno točí jen kolem poplatků a pokut
brzo to bude i daň z komínů a voken..

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 17:35

Tak to jsem hned klidnější, že dešťová kanalizace všude je a funguje! Budu ale muset zajít k očnímu, protože já ty vpustě leckde nevidím. A ty erozní rýhy, které po přívalových deštích produkuje Karlická a Vrážská určitě dělají najatí trpaslíci. Ucpávají hajzlové tu deš´tovou kanalizaci (a vsakovací jámy jakbysmet) tak, že to občas i bouchne!

My dva se neshodneme, ale já už to nějak vydržím. Vydržel jsem i horší věci. A propos, nemáte na čele takové jakoby čtverečky?

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: xyz (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2011 17:50

vydrž honzáku vydrž
neuvolněný starosta potřebuje mluvčího

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2011 01:39

:-D :-D
Vy to proste bez lhani a podsouvani nevyrcenych slov neumite, ze ?? Ale preci jen jste udelal dobry skutek ;-). Udelal jsem si, a to nejen kvuli Vam, krasny vylet po Cernosicich, a pote jsem mel velmi prijemnou naladu a usmev na rtu :-). S usmevem se tedy vyhnu hodnoceni, zda to co je u Vas spatneho je Vas zrak nebo neco uplne jineho, a zdrzim se i doporuceni, co by se s tim dalo delat (od toho tu jsou jini machri, co takova doporuceni umeji mnohem lepe nez ja :-) )

Takze. O kterych komunikacich se vlastne da v Cernosicich mluvit jako o paternich ? Zacneme krajskymi: II/115, Karlstejnska a Dr.Janskeho (i kdyz, ta uz je mozna "nase", obecni). A pak uz ciste obecni: Slunecna, Mokropeska, Skolni, Husova, Karlicka, Kladenska. Je mozne, ze do paternich jeste nejaka dalsi ulice spada, nemam ten dokument u sebe, ale verim, ze od voleb uz budou na urade jen sami sympaticti urednici, kteri Vam ten dokument ochotne, zdarma a rychle vyhledaji k nahlednuti ;-)

A poporade.
II/115 - neopravena, nerekonstruovana, bez destove kanalizace . Slusi se na zacatek rici, ze destova kanalizace ve skutecnosti neni to, co zaruci, ze silnice bude unosna a nebude se propadat - to zaruci pouze spravne provedeni vsech vrstev vozovky, vcetne odvodneni plane pod samotnymi konstrukcemi vozovky, coz muze byt od destove kanalizace oddeleno zcela; destovou kanalizaci jsme si vyminili my lide, protoze jsme od davnych dob trochu dosti zpitomeli, a nechapeme, ze nejlepsi je proste nechat destovou vodu odtect z kopce (nebo na stranu), a pouze se postarat, aby cestou dolu nenadelala vetsi skody. Bohuzel, obcane podel komunikaci povazuji destovou vodu za obrovske zlo, ktere pres jejich pozemky proste nepotece (navic, takova drzost, od nejakych sousedu nahore...). No, a tak holt musi (voda jedna zlobiva) draze pod zem :-)
Karlstejnska - opravena, pokud vim i s destovou kanalizaci (nemohu slouzit svyma ocima, tu jsem ze sveho vyletu vypustil - ale budte v klidu, uz jsem se za ten prohresek potrestal sam)
Dr.Janskeho - opravena, voda z pod komunikace, ale i destovka, odvadena do otevrenych struh podle komunikce, ktere byly za timto ucelem pri oprave silnice znovu obnoveny a opraveny po nasich predcich
Slunecna - prvni vpust je zhruba v polovine useku mezi ulicemi Javorova a Lipova. Od zhruba Lipove je pod silnici provedena drenaz pro odvod podzemnich vod, ktere jsou v miste velmi blizko povrchu (kdo neveri, muze do te prvni vpuste, kam tato drenaz usti, obcas nahlednout). Od Dobrichovicke po Lipovou neni pod silnici zrejme nic vodu odvadejiciho, vodu tam nebylo pokud vim potreba nejak extra resit Pak jsou vpuste vicemene pravidelne az na Masopustni namesti, kde se jednak potkavaji se starou rourou od propustku pod trati pro potok z rokle z Lad a podel Skolni, a kde vizuelne odchazeji ulici Ke Hristi, a pozor velke prekvapeni, zrejme do reky (coz se od destovych stok skoro nedalo cekat...)
Mokropeska - jak je to v useku Vrazska - Skolni netusim. Ale od Skolni az po Slunecnou destova kanalizace je. Zrejme prekvapenim bude, ze se napojuje na stoku pod Slunecnou
Skolni - to je opravdu velke prekvapeni. Destovka je tam opravena (byvala tam i driv), a je zaustena do prilehle vodotece, a dale propustkem pod trati vedena zrejme puvodni starou rourou az k Masopustnimi namesti, kde se potkava se stokou ze Slunecne a Mokropeske
Husova - nerekonstruovana, tudiz i bez destovky
Kladenska - rekonstruovana, s destovkou, a to minimalne od krizovatky s Jicinskou az po Skolni, kde se opet velmi prekvapive napojuje na stoku ve Skolni
No a na zaver ona "slavna" (to diky uspesnemu barikadovemu boji mistnich vlastniku) Karlicka - rekonstruovana jen castecne, s destovou stokou minimalne ve spodni casti (ve zbytku v soucasnosti zdatne prikryta snehem), a co jsem mohl videt, tak se vizuelne zda, ze neni napojena do Fugnerovy, ale do stare stoky ve spodni casti II/115. Co se tyce Vami zminovanych vymolu v Karlicke, vzhledem k tomu, ze vsude je tam asfalt, az na ten soukromy usek u bytovek, tak tam se diry a vymoly tvori. Ale ja mam pocit, ze Vy jste jednim z tech barikadniku, a presto se mi zda, ze z toho uspesneho boje velkou radost nemate ?? :-) :-) No, ani bych se tomu nedivil, taky by me stvalo chodit po dirach a vymolech coby "vitez". Ted uz je ale zajiste klid zbrani, barikady casem asi pomalu zmizi, jen ted na opravu te casti nebudou penize. Tak ale tomu rikam uz opravdu poradny PECH a poradne PREKVAPENI... :-) :-)

Takze, bud v Cernosicich doslo k nejakemu desnemu spiknuti, a byvale vedeni nechalo do paternich komunikaci zadelat vpuste a roury ruznych prumeru, ktere ale nikam nevedou, ac (podle "odborniku a znalcu") byly vyfakturovany jako destova kanalizace, a nebo jen obec investovala odhadem do zhruba 6-7km destovych stok a oprav tech komunikaci (cenu v radech desitek milionu si bud kazdy dokaze spocitat/odhadnout sam, nebo muze najit starsi tabulky a dokumenty), na coz ale nikdy nemela, nema a nikdy nebude mit vlastni rozpoctove prostredky (dokud nebude mozne si do obecniho rozpoctu vybirat primo dan z nemovitosti), a i s dotacni pomoci se holt musela zadluzit a pomerne hodne veci prodat.

Stale s usmevem na rtu preji vsem krasnou dobrou noc :-) :-)

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2011 10:25

Ej, jsem to hlava derava :-). Malem bych po tom vyletu zapomnel na odvod destovych vod v serpentinach na II/115. Pri stavbe "delfinaria" se tam totiz propustek pro destovou kanalizaci opravoval, a vzhledem k tomu, ze tezko tam nekde bude dira do stredu zeme, kam by se voda mohla "ztracet", tak vede destovka (opet prekvapive) dolu. Jestli je zaustena do Svarcavy u nadrazi, a jestli je pak do ni napojena i Karlicka, to v tuto chvili opravdu nedokazu rict. To uz je opravdu nutne overit nahlednutim do projektu na stavebnim urade.

Jinak, pokud me pamet neklame, tak dokud byvaly (alespon nejake) strouhy kolem II/115 alespon v jakz takz rozumnem stavu, tak se nestavalo, ze by treba na urovni bytovek za vlhkych obdobi uprostred II/115 vyveral pramen vody :-). Asi nasi predci dokazali preci jen trochu premyslet, ze tam ty strouhy meli. V dnesni "moderni dobe" jsou ale strouhy kazdemu u jeho pozemku na obtiz, takze je nejlepsi je preci zrusit :-) :-). Jak takove zruseni dopada si na rade ulic muzeme vyzkouset nazivo. V miste toho vyverajiciho pramene v zatacce u bytovek a v posledni zatacce smerem z kopce si to s prichodem jara opet budeme moci prohlednout v primem prenosu (snad tam nikdo, ani ja, neurve napravu, a neprorazi kolo :-) :-) ).

Jj, stredocesky kraj, to je "opravdovy raj" ("nejlepsi silnice" kam se podivas :-D ). Cim to asi jen je, ze zrovna ve stredoceskem kraji mame tak uzasne krasne silnice ??? :-) :-) Ruznou dopravou zdarma, a zdravotnictvim zdarma to ale urcite byt nemuze :-D :-) [praha.idnes.cz]

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: jindra (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2011 13:23

Tak tahle vodoteč vyvěrá po každém větším dešti pod školkou do Karlické, první vpusť se ucpe bahnem a štěrkem, další něco pobere a další voda teče buď po Vrážské k nádraží nebo Riegerovou k lékárně. Někdy se tam ani nedá přebrodit.Ale zase proti třeba Kongu ...

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2011 14:52

:-)
jj, potvora jedna, vzdycky nakonec najde cestu az uplne dolu, ale casto bohuzel uplne jinudy, nez si homo sapiens usmyslel, natoz ocekaval :-)

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2011 16:49

Abychom si to ujasnili, princi! Bydlím tu teprve 31 let. A jako starý technokrat neslyším na krasokecy, ale zajímá mě jen tvrdá realita. Takže když napíšu erozní rýhy, tak myslím pouze a jen erozní rýhy. Doporučuji znova v této věci navštívit Vrážskou vodárnu (Karlická) např. v době silného tání či silného deště. V jednom z mých počítačů se skrývá i dokumentární fotografie podemleté "kapličky" přípojky vodárny (ale nemohu to najít v reálném čase). Také zkratka serpentinami Vrážské ukáze pozornému pozorovateli, že je cosi shnilého v v provedení deš´tové kanalizace. Loni srážková voda téměř podemlela stromy, vysázené podél chodníku na počest tanečníka u tyče. Ucpaná dešťovka u viladomů opravdu bouchla, na vlastní uši jsem to slyšel a druhý den ráno i viděl. Na kombinované vedení dešťovky pod zemí a na povrchu mohou mít různí lidé různý názor. Můj je jednoznačně negativní. Tu povrchovou část dříve nebo později rozjezdí kamiony ALSETu, protože se do těch zatáček NEVEJDOU. Doporučuji osobní účast při jejich průjezdech - je to úžasné! A to nemluvím o návěsech převážejících cement do betonárky. To je teprve hukot.
Ostatní ulice si bedlivě prohlédnu až k tomu bude příležitost. My co se živíme prací zatím chodíme domů za tmy.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: dude55 (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2011 17:25

přátelé inženýři, založte si téma "dešťová kanalizace" - mnoho lidí to třeba zajímá a nekouknou se na "informační listy leden 2010 :-)" a navíc to je důležitá věc! A vůbec, dešťová voda zde dělá problém nejen v dešťové kanalizaci!

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: Tomm1 (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2011 18:07

:-D :-D
Ach boooze. Budeme se castovat, kdo tu je jak dlouho ???? :-D Ano ano anoooooo, klasicka cesta malost, tu tak miluju. Takze kdo je tu dyl, je vetsi starousedlik, vetsi borec, vice do vseho muze kafrat, a ma vetsi prava ??? Tak to by jste mel v pripade nas dvou mlcet jako hrob!!!! :-D Ale predpokladam, ze se shodneme, ze trumfovat se tu "starousedlictvim" asi nebude ta prava cesta a reseni ;-)

Co se tyce vyletu, kdo rikal, ze jsem ten vylet delal pres den, za svetla a v pracovni dobe???? Opet vkladani nevyrceneho ??? Chapu. Kde nejsou argumenty nelze nic jineho pouzit.

Co se tyce krasokecu, tak to jste konecne uhodil hrebicek na hlavicku, protoze tech mate (nejen Vy) opravdu zdatne zasoby, zato prace pro sve okoli ve svem volnem case uz kazdy takovy ma zalostne malo (kdyz erozni strouhy jen "dobre monitorujete"). Zadna destova kanalizace ani prikopy totiz nedokaze pojmout KAZDY dest s JAKOUKOLIV intenzitou, a navic beze skod. A svete div se, kazda vpust a kazda storuha na destovou ci jinou vodu se proste musi udrzovat, stejne jako sterkove cesty. Kdyz bych u nejake vpuste bydlel, prselo by a ja videl, ze je ucpana, tak bych asi vylezl a aspon vstup do ni ocistil. To je reseni. Volani na technicke sluzby to mozna vyresi, ale az kdyz bude uz pozde, nebo v dobe, kdy to uz nebude na nic potreba. Kdyz se totiz KAZDA cesta neudrzuje, tak drive nebo pozdeji vzniknou erozni ryhy nebo vymoly a diry. Az pred bytovkami budou majitele o tu cestu a sve okoli pecovat (misto staveni barikad jako komunikacnich, tak v podobe kvetinacu), zadne erozni ryhy Vas ani nikoho jineho nerozhodi ;-). A podobne je to s obcany bydlicimi podel te jak rikate zkratky. Kdyz to tamnim lidem nevadi, tak tam holt maji ryhy od vody. Me (a nejen me) to vadi, a predstavte si to, uz vice nez 20 let nemam na komunikaci u sveho pozemku zadny problem s eroznimi ryhami - ale krasokecy za to opravdu nemohou, to mi verte, zato podobnym kritikum Vaseho formatu mam chut obcas hrabemi, lopatou a krumpacem rici, co si o nich myslim, kdyz maji k pripadne udrzbe v mem volnem case chytracke kecy (pri chuzi/jizde kolem), pripadne se tam chovaji jak namysleni a bezohledni uhlobaroni (po nas potopa...).

Zadna destova kanalizace jeste nikdy nespasila zadnou cestu, vse se musi udrzovat. Jen nejak homo sapiens zapomina, ze je potreba se o veci obecni starat i jinak nez krasokecy. A bohuzel, ma zkusenost je takova, ze cim blize Praze, tim vice lidi akorat melou hubou, misto toho, aby sli sami neco udelat (krome pro sebe), vcetne uklizeni snehu na obecnim (jenze prace ve svem volnem case, ze ktere ma navic prospech i soused, se dnes proste nenosi). Takze zrejme bychom to podle slov klasika meli zkratit jen na homo, protoze moudrost jaksi mizi prave diky takovymto Vasim kecum...

A co se tyce provozu a rozjezdeni cehokoliv v okoli silnice. Pokud by krajska II/115 byla udelana poradne, tak by s tim nebyl zadny problem, a to vcetne odvodu destovky po povrchu. Kdyz to funguje v Nemecku i jinde na zapade, tak to asi spatne reseni neni. Jen Cesi holt vymysleji vlastni ceske kraviny, ktere vetsinou stoji mnohem vice penez nez osvedcena reseni na zapade (viz cena za nase "nove" dalnice), a kdyz nefunguji, tak pak kvuli tomu prudi sve okoli (tady tedy obec a TS). Jestli se Vam nelibi, ze auta jezdi pres obec, tak by jste mel podporovat ten tunel, ze ??? Ale pochybuji. Proti tomu samozrejme jste taky, protoze to je preci ptakovina. A jine reseni ? Mate ho ? Prd stary Blazkovy, mate akorat jen ty krasokecy. Jestli tam delaji nakladaky rachot a neco nici, tak jen proto, ze ta silnice je derava a kriva - logicky, nikdo se o ni nestara a neudrzuje ji. Ale zadne extra lepsi reseni neni. Jen II/115 opravit, vcetne odvodu destovych vod, a pak ji udrzovat. Podle IL bude mesto stat spoluucast 400000,- prave na te destovce. Takze moc nevim, proc porad mate nejaky problem...

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: JA (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2011 15:03

Vloudila se chybička asi nejen v datu Informačního listu, ale i v článku „První měsíc nového vedení“ na straně 3.
Myslím si, že na hlavu starosty Města Černošice určitě nebudou padat otázky médií a stížnosti řidičů na omezení dopravy kvůli riziku zřícení kusu skály u Vranovské přehrady, která se nachází na Dyji.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: obyvatel (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2011 07:42

Vážení,
když je již řeč o dešťových kanalizacích, co se také podívat k nám na Habřiny. Tam sice byla vloni nově rekonstruovaná dešťová kanalizace současně s novostavbou Maruška, ale s jakým výsledkem. Dešťová voda která se hrne po Dobřichovické od křižovatky u Transformátoru kolem Koníčků je sice svedena pod Dobřichovickou ulicí do kanalizace, ta má i dvě horní vpustě, ale vyústění kanalizace v prapůvodní vodoteči (rokli) je neprodyšně ucpáno (asi zabetonováno) majiteli zahrad v této rokli. Kdysi kdosi tady totiž výhodně rozprodal tyto pozemky a majitelé samozřejmě nyní nechtějí aby jim voda uprostřed zahrad udělala nový kaňon. A tak dešťová kanalizace tady sice je, ale kdyby nebyla, bylo by to pro nás asi lepší. Voda z této ucpané kanalizace vyrve okamžitě horní zadeklovanou vpusť a hrne se jako potopa po nezpevněné štěrkové komunikaci V Habřinách. Vždy po každém tání i po průtržích mračen v létě tak doslova odplave veškerá vynaložená práce technických služeb a jak nyní po tání naše příjezdová cesta vypadá, je nejlépe se přijet podívat. Vloni v létě byla komunikace perfektně technickými službami opravena a tato nákladná a dobrá práce vydržela celý jeden jediný den, pak přišly dva silné lijáky a navezený materiál byl opět pryč. Minulé vedení radnice nad tím vždy jen mávalo rukou, to nebylo v jejich zájmu. Tak jsme zvědavi zda nové vedení projeví víc rozumu a bude toto nějak řešit.

Re: Informační listy leden 2010 :-)
Autor: MichalT (IP zapsáno)
Datum: 15.01.2011 17:16

Tak když už se tu řeší ta kanalizace, tak jedna je z Vráže svedena do lesa v blizkosti křižovatky ulic Majakovského a Tyršovy. Tam se po dešti řítí voda lesem prodkým srázem ku Švarcavě a vyhloubila tam třímetrový kaňon. Až tam někdo vleze, nebo se s ním utrhne sráz, tak ho to tam taky může klidně pohřbít.



Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.