cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 5 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 08:56

V dnešní korektností strachy pokakané době by se o chudáka Šumáka zajímaly soudružky Šabatová a Fischerová a nakonec by seděl na Borech za fyzické násilí. Dej mu pánbůh lehké odpočinutí. Na vzduchem svištící pilku ocasku, hrábě či nerosty se nedá zapomenout. Dnešní škola by potřebovala víc mužů a myslím tím chlapy, ne individua v růžovoučkých tričkách.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 11:18

Pane x máme spolu nejen podobný nick, ale i názorovou shodu.

Re: Začátek školního roku
Autor: A. Seruti (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 11:45

stačí malinko upravit inzerát a učitelé se jen pohrnou:
Město Černošice vyhlašuje výběrové řízení na pozici
VEDOUCÍ ODBORU STAVEBNÍ ÚŘAD, vedoucí úředník
Jsme otevřený a přátelský úřad. Trvale hledáme cestu jak zprůhlednit veřejnou správu města a být
transparentním úřadem. Našim klientům nabízíme pomoc při řešení životních situací. Hledáme
do našeho týmu nového kolegu, aktivní a komunikativní osobnost s orientací na měřitelný výsledek.

Re: Začátek školního roku
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 12:22

Vážená paní Capková,

právě jsem se od vlastní dcery dozvěděl, že jste celou dnešní vyučovací hodinu strávila pomlouváním paní ředitelky. Údajně jste jí mj. opakovaně označila za lhářku. Současně jste prý před dětmi hanlivě mluvila o členech městské rady a upřeně při tom pozorovala jejich děti! To vše v průběhu celé vyučovací hodiny.

Myslel jsem, že ubohost Vašeho počínání již dosáhla svého maxima, ale vidím, že jsem se mýlil.

Velice Vás prosím, přestaňte do Vaši osobních sporů s paní ředitelkou tahat děti!!! Pokud máte pocit, že jsem já osobně nebo někdo jiný z členů městské rady nebo paní ředitelka v čemkoliv pochybili, seberte odvahu a komunikujte prosím se mnou nebo dotčeným člověkem přímo. Já se vlastní odpovědnosti nebojím a kritiku jsem připraven unést, ale vybíjet si zlost na dětech, které vůbec netuší, co se děje, je vrchol pedagogické neprofesionality a ubohosti!!!

Vážená paní Capková, přeji Vám ve Vašem novém zaměstnání vše dobré a přestaňte prosím naší škole - a jejím dětem (!!!) - soustavně škodit.

Děkuji za pochopení a přeji Vám hodně štěstí

Tomáš Hlaváček



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (06.11.2014 15:32)

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 13:21

Jmenuji se Igor Hnízdo a udělám zde pořádek!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Eva (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 15:50

Pane Hlaváčku, ani já nesouhlasím s tím, aby učitelé místo učení říkali dětem svoje názory. Vadí mi ale, že školu měníte tak, aby byly zvýhodněné Vaše děti a děti ostatních radních!Proč je ta speciální výuka s lektory cizích jazyků jenom ve třídách, kam chodí děti vedení města a jejich kamarádů 4. B, 5.B, 7.B a ostatní děti takovou možnost nemají? Moje kamarádka má chytré a talentované děti, ale na tohle vyučování chodit nesmějí, i když o to paní třídní učitelku žádala. Když jsem vloni slyšela, že některé děti volají paní Gottelové, aby si stěžovaly na učitelky a paní Gottelová pak volá do školy, nevěřila jsem tomu. A teď tady píšete, že se domluvíte s třídní učitelkou na tom, kteří učitelé Vaši dceru učit nebudou? Uniklo mi něco, nebo to můžeme všichni? Já bych třeba chtěla pro dítě jinou učitelku češtiny. Můžeme si přizpůsobit rozvrhy, nebo to může jenom někdo?

Re: Začátek školního roku
Autor: Eva (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 15:59

Pane Hlavačku, teď vidím, že jste tu větu radši sám odstranil. Jenom tím potvrzujete, co jsem právě napsala. Nevěděla jsem, že jste takový zbabělec!

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 16:04

Chodil jsem do této školy, moje děti též.Když to zde čtu,tak si připadám že jste všichni na cvokaře.Děti radních mají protekci, paní Eva chce jinou učitelku, další pán chce chodit volně do školy, děti si stěžují na učitele, město následně řeší ve škole.Mám pocit že na prdel už potřebují jak děti tak i rodiče.Jste se všichni už zbláznili ????

Re: Začátek školního roku
Autor: Eva (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 16:15

Já jenom chci, aby všechny děti měly stejný přístup a stejné podmínky!

Re: Začátek školního roku
Autor: A. Seruti (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 16:51

"S třídní učitelkou naší dcery se domluvím, že Vaše hodiny nebude naše dcera až do Vašeho definitivního odchodu ze školy navštěvovat, ale s jinými dětmi nadále - bohužel - v kontaktu budete."

Re: Začátek školního roku
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 17:00

Paní Evo,

nechávám stranou, že mě za zbabělce označuje někdo, kdo nemá dost odvahy se podepsat.

Toto "Vadí mi ale, že školu měníte tak, aby byly zvýhodněné Vaše děti a děti ostatních radních!" je samozřejmě naprostý nesmysl! Vůbec nechápu, kde jste na to přišla. Rada města vybrala dle doporučení hodnotící komise novou ředitelku školy, nic víc, nic méně.

Původně jsem napsal, jak sem další chrabrý anonym briskně nakopíroval, že se s třídní učitelkou naší dcery se domluvím, že nebude hodiny paní Capkové naše dcera nadále navštěvovat (tj. že bych jí z těchto hodin jako rodič zkrátka omluvil), protože mi připadalo naprosto absurdní, aby další hodiny - místo vyučování - trávila poslechem pomluv ředitelky a rady města. Později jsem si to ale rozmyslel, protože by na to nakonec zřejmě doplatila jen ona sama.

Já samozřejmě také chci, aby děti měli rovné podmínky, ale hlavně chci, aby se ve škole učily a nebyly vystavovány propagandě odcházející učitelky, které má potřebu děti zatahovat do svých osobních sporů.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Hlaváček (06.11.2014 17:03)

Re: Začátek školního roku
Autor: Volič (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 19:14

Pořád je tu ještě možnost poslat děti do Radotina. Nápadně se to blíží scénáři ze Slivence...

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 20:23

Dobrý večer pane Hlaváčku!

Je to tedy zvláštní, že mne oslovujete vážená, když mne pak urážíte.....

V zásadě se dnes opravdu stalo, co píšete. Je to však dětská interpretace, kterou Vaší dceři nezazlívám, má na ni nárok.

Vracela jsem opakovaně pohled na Vaši dceru, protože jsem si byla vědoma, že jí může tato situace být nepříjemná. Rozhodně jsem však nehovořila jen s ní, protože ve třídě Vaší dcery je hodně dětí, které mají výrazné osobní názory a postoje a rády je vyjadřují. Musela jsem na ně velmi pohotově reagovat a korigovat je.

Seznamovala jsem děti s faktem, že ze školy odcházím. Pro Vaši představu, výpověď jsem podala již před měsícem, čímž jsem dala paní ředitelce o tři týdny více času na hledání náhrady za mne.
¨
Tehdy se však testovaly děti ze šestých ročníků a to nebyla vhodná chvíle....
V minulých hodinách jsem se zase snažila z dětí vymámit jejich sešity a doladit je k plnění povinností. Ani tehdy, jsem to nepovažovala za vhodné, bála jsem se, aby to někdo nevnímal jako mstu. Až dnes, kdy žel je již atmosféra ve škole značně zhoustlá odchodem dalších učitelů, měla jsem příležitost svým žákům říci, že i já odcházím. Děti reagovaly neobyčejně živě a měly mnoho informací z domova a ujišťuji Vás, že to bylo velmi nelehké. Kladly mi mnoho otázek na tělo a nebyla jsem to já, kdo začal s odpovědností rady města za stav školy. Samotnou mne to překvapilo. S tímto názorem jsem souhlasila, jelikož to veřejně dělám už dva roky a nebudu tvrdit náhle něco jiného.

Co se týče paní ředitelky, ta si mne dnes zavolala a své názory jsme si ujasnily. To co jsem řekla dětem, jsem jí dnes zopakovala do očí, ale nebyly to pro ní žádné novinky, protože to byly záležitosti, které jsem komentovala již na poradách a na školské radě. Paní ředitelka mi jasně sdělila, že si do mého odchodu nepřeje abych o těchto věcech s žáky mluvila, což budu respektovat.

Nic to nemění na tom, že si o tom nadále mohu myslet své a zákaz o věcech mluvit se žáky, kteří mají své informace z domova a ptají se mne, považuji za hodně diskutabilní. Domnívám se, že se blíží popírání svobody slova. Jsem si však vědoma, že ta hranice je velmi tenká.

Překvapuje mne, že mne vyzýváte k přímému kontaktu a sám mi píšete tudy...

Dva měsíce jsem se já a mí kolegové snažili mnohé kroky nového vedení, které jsme považovali za málo šťastné především vydiskutovat ve škole se samotným vedením, na což máme naštěstí asi tak 50 svědků. Za celou tu dobu od nás k dětem neprosáklo zhola nic. Naopak jsme mnohé lapsy vykrývali vlastním tělem. V situaci, kdy zjistíte, že pro vás tudy cesta nevede a dáte výpověď, musíte a chcete to být právě vy, kdo to svým žákům řekne. A oni se následně ptají. Lhát jim nebudu a ujišťuji Vás, že jsem jim řekla jen zlomek a to ten, který se jich týkal (šlo o skříňky). Ale to by bylo dlouhé psaní. Rozhodně mne mrzí, že si to Vaše dcera brala tak osobně, snažila jsem se jí totiž naznačit, že to na náš vztah nemá vliv. Evidentně se mi to nepovedlo, což mne mrzí a za to se OMLOUVÁM.

Mohl byste však popřemýšlet, proč si takovou věc bere Vaše dcera tolik osobně.

M. Capková

Re: Začátek školního roku
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 21:57

Není samo o sobě zvláštní PROČ školu opustilo již tolik lidí? To přece není samo sebou, to je jasné i laikovi...může se stát, že si nesednou dva lidi, ale tolik? To náhoda není, a proto si myslím, že ryba smrtí od hlavy.
Z e školy v Černošicích v předcházejících letech neodešlo tolik lidí ani omylem a ještě k tomu v průběhu školního roku!!!!!
Slovy klasika: "něco shnilého je ve státě dánském" a to musí vidět každý....tudíž i děti, které do školy chodí

Re: Začátek školního roku
Autor: Tomáš Hlaváček (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2014 22:45

Vážená paní Capková,

nepochybuji o tom, že dětská interpretace může být zkreslená a tak to i beru. Ale je velký rozdíl mezi "seznamováním dětí s faktem, že odcházíte" a pomlouváním ředitelky (lhářka?) a členů rady města. Tyto diskuze zkrátka do školní třídy nepatří - nechte z toho děti prosím stranou, o nic jiného Vás nežádám (a děkuji za omluvu, i já jsem se jí snažil přesvědčit, že jste to tak jistě nemyslela, ale to jen ilustruje, že toto opravdu není téma pro děti).

Děkuji za pochopení.

Tomáš Hlaváček

Re: Začátek školního roku
Autor: Aleš Pražák (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 00:05

Černošice, přiznejte si konečně, že volbou nové ředitelky jste šlápli vedle!!! Jen se divím, že když už jednou někde neuspěla, byla dobrá právě pro školu mnohem větší, mnohem úspěšnější než je Slivenec. Je mi líto dětí, které nyní školu absolvují, protože nemají žádnou záruku kvalitní přípravy na další vzdělávání. Všichni víme, jak to se školstvím je, samá novota, pokusy, které končí neúspěchem. Co nový ministr, to nová koncepce, změny ze dne na den.

Nevěřil jsem, že současné vedení města podlehne takové ředitelce, která se už jednou neosvědčila!!! ( Viz Slivenec) A těch peněz, co do ní rada města vkládá!!! Nejdříve skříňky 600 tisíc, nyní 1 396 061, 10 Kč na nákup tabulí a vybavení kuchyně. Nevím, ale tabule snad tam jsou!!! Nebo ne?

Obdivuji ty učitele, kteří s touto změnou k horšímu nechtějí mít nic společného. Jednou by jim tato školní generace vyčítala, že se na tomto všem podíleli.
Asi to musí být hrozné učit v tak nepodnětném prostředí. Škoda, že nevíme více, co se tam skutečně děje, ale možná je to dobře, protože učitelé jsou trpěliví a vydrží hodně!!! A když už někteří nemohou snášet praktiky nové ředitelky, je jasné, že to nebyla správná volba dosadit do školy někoho tak neschopného. I rodiče už pochopili, že to byla volba proti jejich dětem. Nešlo o školu, ale o něco jiného! Jen nevím o co!

Ví to někdo???

Re: Začátek školního roku
Autor: občan K (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 00:20

Po neúspěchu ve Slivenci se paní Lisnerová neúspěšně pokoušela stát ředitelkou Duncan centra.Její původní profese je pedagog tance. Nepovedlo se!
Tak je tady.
A je konečně opět ředitelkou.
Radu města přesvědčila klidnou dikcí.
Je to tak prosté až se tomu nechce věřit...

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 09:59

Z příspěvků pana Aleše Pražáka a ,občana K je cítít zášť a nevraživost.Zřejmě spor v osobní rovině.Ty skříňky a tabule si nekupuje paní ředitelka domů ani nebudou mít špatný vliv na výchovu mladé generace.Pokud si rada pohlídala řádně cenu, netřeba zde vůbec zmiňovat.Na hodnocení paní ředitelky je příliš krátká doba,tak tu nebulte.Zatím zde čtu pouze závist, nepřejícnost, nevraživost.
Faktem je, že i město nese na situaci pořádný díl viny.Ve finále to ale odnesou nejvíce děti.Kašlu Vám na nový asfalt, toto je zásadní problém a priorita k řešení.Zde není třeba politické vůle, zde je třeba selský rozum a duševní zralost lidí.Všech!!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 11:10

Chce to sehnat do vedení školy CHLAPA!!!

:-)

Jinak nebude klid nikdy....

Re: Začátek školního roku
Autor: Ludva (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 11:36

jo jo, chlapa by to chtělo jako sůl. ale možná bude stačit, až tvrdé jádro dvou hlavních bojovnic v této vlně odchodu ze školy zmizí. to co tam ty dvě dělají za rotiku, to by jako ředitel neustál ani komenský. nechci řešit, kdo za co může, ale jako rodič chci aby se situace konečně uklidnila. šance, že starosta ředitelku v blízké budoucnosti vymění, je podle mě mizivá (ani proto zatím nevidím objektivní důvod), tak se spíš upínám k odchodu učitelek - bojovnic, SNAD se to pak posune trochu směrem k normálu

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 11:59

Neposune.

Chce to silného zkušeného charismatického CHLAPA. Nejlépe dva tři.

Jinak nebude klid nikdy...


(... ale kde brát...?)

Re: Začátek školního roku
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 14:58

Souhlasím s panem Pražákem - šlápli vedle a to hodně vedle. Zakročte dříve než bude pozdě, kdo bude ty děti učit?
Další vlna odchodů se chystá a ti povolávaní důchodci či studenti to opravdu nezvládnou. Není lepší odvolat člověka jednoho než lidí mnoho?

Re: Začátek školního roku
Autor: posluchačka (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 15:19

no... největší provinění ředitelky je to, že nemá v občance napsáno "kahounová". válka proti ní začala dávno před tím, než vůbec vkročila do školy. mají si snad ředitelku vybrat sami zaměstnanci, aby měli klídek a pohodičku?

já to vidím takto: pokud chtějí někteří zaměstnanci jít, ať jdou. výměna ředitelky jenom proto, aby zaměstnanci neodcházeli, je cesta do pekel. kde je záruka, že pod vedením jakékoliv jiné ředitelky neodejdou stejně? dovedete si představit, jak by asi taková nová ředitelka - vybraná zaměstnanci - měla reálnou sílu, když se bude bát cokoliv udělat, jen aby náhodou nějakého učitele nenazlobila, aby mu neodešel? ředitelka loutka..., škola řízená zřejmě odborovou organizací

doporučovala bych všem učitelům kverulantům okusit si práci v jakémkoliv tržním prostředí mimo socialistické poměry naší školy - za to, co předvádějí, by už všude jinde byli na hodinu vyhození

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 19:35

Po včerejším zastupitelstvu, kde byl problém školy otevřen přítomnými zástupci rodičů, je panem starostou na úterý večer svolána na radnici schůzka s paní ředitelkou Lisnerovou. Pozaváni jsou členové rady, zástupce zřizovatele (města) ve školské radě, předsedkyně školské rady a zastupitelé.

Text níže mi dnes spadnul do mejlu:

Základní škola Černošice
Milí rodiče,
potřetí v tomto školním roce si dovoluji Vás touto cestou oslovit s informacemi o naší škole. První dva dopisy, které rozesílali třídní učitelé, se věnovaly spíše dílčím věcem. V současné době se blížíme ke čtvrtině školního roku a je možné předložit již ucelenější pohled.
Ráda bych nejdříve zopakovala priority, se kterými jsem do školy nastoupila. Mojí vizí je proměna černošické školy na instituci, která je otevřená rodičům – sdílí s nimi nové pojetí výuky – pořádá metodická odpoledne, informuje o novinkách, reflektuje jejich potřeby; je moderní – využívá nové ověřené trendy ve vzdělávání (portfolia žáků, zážitkové učení, aktivizující metody) a je založena na vzájemném respektu učitelů a žáků. Chtěla bych společně s učiteli pracovat na rozvíjení takových dovedností žáků, které jim pomohou k úspěchu v oblasti pracovní, studijní i osobní. Vizí je vytvořit instituci, která se postupně stane inspirací a pro ostatní školy.
Uvědomuji si, že školu dělají hlavně lidé, učitelé, děti a rodiče, a věřím, že v tomto je v naší škole obrovský potenciál. Je nutné přiznat, že ne všichni změnu ve škole vítají, ale jsem pevně přesvědčena, že většina z Vás výše zmíněné cíle naší školy schvaluje a podporuje. Usuzuji tak z rozhovorů s některými rodiči a samozřejmě z rozvíjející se účinné spolupráce s mnoha učiteli.
Co se za uplynulé měsíce podařilo?
- Postupně zavádíme prvky nových přístupů – sebehodnocení žáků, komunitní kruhy, pravidla pro soužití ve třídě apod.
- Klademe větší důraz na komunikaci – umožňujeme žákům sdělovat vlastní názory a obhajovat je, dáváme jim prostor k seberozvoji.
- Zahájili jsme vzdělávání, které bude žákům pomáhat s orientací ve vlastním učení – učíme děti, jak se mají učit a jak mají či mohou řešit problémové úlohy, rozvíjíme u nich kompetenci k učení.
- Zařazujeme do výuky čtenářské dílny – rozvíjíme u dětí čtenářskou gramotnost.
- Spolupracujeme s jazykovou školou – rodilí mluvčí učí naše učitele využívat cizí jazyk také v ostatních vyučovacích předmětech.
- Zahájili jsme spolupráci se Základní školou nám. Curieových – hodláme se zaměřovat také na vzdělávání žáků mimořádně nadaných.
Záměrů a dalších aktivit, které pro žáky i vás rodiče připravujeme, je opravdu mnoho a my věříme, že všechny podpoří hlavní vizi naší školy.
V čem se naopak situace ukázala jako obtížnější, pokrok není zatím taky rychlý nebo je teprve před námi?
Jde především o vybavení školy, které v současné době řešíme (nové počítače, vhodné programy pro žáky, úložné prostory apod.); rovněž se potýkáme s nedostatkem prostor – již jsme ale zažádali o navýšení kapacity školy a věříme, že společně s rekonstrukcí půdních prostor se i tato situace podaří vyřešit. Nemáme ještě odpovídající zázemí pro výuku tělesné výchovy a dalších předmětů pohybového zaměření – což rozhodně vyřeší nová sportovní hala; také nám chybí větší prostory pro šatny žáků, ale rovněž se již pracuje na projektové dokumentaci, jež by měla tuto záležitost vyřešit.
Zásadní informace zcela jistě je, že od nás odchází šest pedagogů, a to v termínu 31.12. Jsem si vědoma, že takovou situaci rodiče mohou vnímat se znepokojením. Nutno říct, že odchody učitelů v průběhu školního roku, navíc před koncem pololetí a před uzavřením klasifikace, rozhodně nejsou standardním krokem s ohledem na zájmy dětí a mohou nám způsobit značné problémy. Je však na každém z nás, abychom zvážili svá rozhodnutí a jejich dopad na okolí. Není tajemstvím, že několik pedagogů mělo ke změně ve vedení školy výhrady, které jsem ostatně zaregistrovala již v době konkurzu a tedy před mým nástupem na pozici ředitelky. K odchodu se nyní rozhodlo několik z nich. Další z odcházejících obdržel zajímavou nabídku v zahraničí, a byť jako ředitel přijdu o kvalitního pedagoga, našemu mladému kolegovi tuto zajímavou příležitost přeji - třeba se po čase vrátí obohacen o zkušenosti, které bude pak předávat dalším generacím.
Chci Vás ujistit, že nastalou situaci intenzivně řešíme. Operativně jsme vypsali výběrová řízení na nové učitele. Zájem o spolupráci s naší školou je poměrně velký, s několika uchazeči jsme již v rámci pohovorů hovořili osobně. Jakmile budeme s novými učiteli domluveni na konkrétní spolupráci, představíme vám je.
Ve škole však k naší spokojenosti zažíváme i „personální úspěchy“. Většina učitelů aktivně spolupracuje, scházíme se a hovoříme o možnostech zavádění nových metod do výuky, diskutujeme organizaci vánočních akcí, mapujeme práci dětí s matematikou dle prof. Hejného, připravujeme podporu žáků mimořádně nadaných, plánujeme návštěvy jiných škol, abychom se inspirovali, setkáváme se s rodiči, diskutujeme nad pojetím školní družiny apod.
Věřím, že se nakonec podaří spojit celý pedagogický sbor a nadchnout učitele, žáky i vás pro spolupráci, jejímž výsledkem by měla být vzájemná otevřenost a celková spokojenost.
Budete-li mít zájem o osobní setkání se mnou, abychom tyto důležité záležitosti mohli společně prodiskutovat, prosím, napište mi, ráda pro vás další společné setkání zorganizuji.
Škola je pro mne zejména prostředím lidí a jejich dobré komunikace a spolupráce. Tímto směrem míří také nové pojetí konzultací s učiteli v podobě trojstranných schůzek, kterých se zúčastní společně s rodičem i samotné děti. Proběhnou ve dnech 24. - 28. listopadu a registrovat se na ně je možné ve škole již od 12. do 20. 11. (prostřednictvím dětí nebo přímo). Více informací o této možnosti, a jak z ní co nejvíce získat pro rozvoj Vašeho dítěte i Vaši dobrou informovanost, si Vám dovolím zaslat několik dní před samotnými schůzkami.
PhDr. Romana Lisnerová
ředitelka školy
rlisnerova@zscernos.cz
7. listopadu 2014

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 07.11.2014 19:56

Michale jsem rád za tuto informaci.

Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2014 07:42

"Zahájili jsme vzdělávání, které bude žákům pomáhat s orientací ve vlastním učení – učíme děti, jak se mají učit a jak mají či mohou řešit problémové úlohy, rozvíjíme u nich kompetenci k učení"

Opakuji, že nemám k současné škole žádný vztah a jen situaci sleduji. Nad citovaným textem se mi zastavil na pár vteřin dech a i po resuscitaci marně hledám překlad do hovorové češtiny, stejně jako reálný obsah. Důvodně se domnívám, že podobnými sluníčkovými pseudoaktivitami se použitelnost školy nezlepší...

Re: Začátek školního roku
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2014 15:38

Také ani nepatrná zmínka o tom, že by se snad něco nepovedlo, nějaká sebeflexe či připuštění si, že není všechno úplně růžové....ne to tam není, jen sebevědomí na rozdávání To že jsem už z jedné školy šupajdila předčasně, do další se nepropracovala /Duncan konzervatoř/ tak si své EGO hezky zvednu v Černošicích...vždyť o nic nejde. Já chyby nedělám, já vše umím a znám a celou partičku mám za zády a ta mě podporuje.
Prostě to, že nikdo není neomylný, zde opravdu neplatí.
Jdu přes mrtvoly a NAHORU hlava nehlava!!!!!!
Výborně.....jen tak dál

Re: Začátek školního roku
Autor: Pavel (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2014 15:48

Zajímavý článek:

[www.eduin.cz]

Vypadá to, že paní ředitelka je experimentátor. Nic proti tomu, ale myslím si, že zavádět poměrně zásadní změny do tak velké školy, jako je černošická, bez toho, že by měli rodiče a jejich děti (a samozřejmě učitelský sbor) možnost se na to jakkoliv připravit, není v pořádku. Chápal bych to u nové školu, která by nabírala žáky, a u níž by bylo jasně dopředu řečeno, jaký bude styl výuky. Ale u školy jako je černošická mi to nepřijde šťastné. Také si myslím, že tím vedení obce šláplo pěkně vedle. Navíc mi přijde čtyřletá pedagogická praxe paní ředitelky (nepočítám mateřskou a uměleckou školu) trochu málo na to, aby věděla, co je a co není při práci s dětmi dobré.

Naštěstí naše děti již černošickou školu opustily, takže mi to může být vlastně jedno...

Pavel R.

Re: Začátek školního roku
Autor: nezaujatý (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2014 18:06

Líbí se mi příměr "posluchačky" s tržním prostředím. Zažil jsem už několikrát, že byl do naší firmy poslán nový šéf, často z jiné země a s jinými představami. Pokaždé to s sebou přineslo řadu změn a vyšších nároků na zaměstnance a následoval odchod některých lidí, kteří se se změnami neztotožňovali. To je normální proces, který se i ve škole dal očekávat. Ovšem na rozdíl od školy si soukromé firmy neberou děti jako rukojmí.
Divím se, jak může někdo práci nového ředitele hodnotit po dvou měsících, zvláště když je veřejně známé, za jaké situace nastupoval.Že při tom ještě dokáže zavádět nové prvky a snažit se podporovat kvalitu výuky, je obdivuhodné. Musí tak ale dělat citlivě a pomalu, protože škola je sociálně citlivé prostředí a učitelé nejsou zvyklí reagovat flexibilně tak, jako je to v tržním prostředí běžné.

Zaráží mě poznámka "čtenáře", že další vlna odchodů se chystá. To může být zbožné přání některé odcházející rebelky, ale stejně tak varování dobře informovaného zdroje. Bude na ředitelce a její schopnosti komunikovat a naslouchat, jak situaci zvládne. Nicméně o tom, že je potřeba personálních změn na druhém stupni, se mluví v Černošicích už celkem dlouho.

Podle informací, které zde pan Strejček uveřejnil, vedení školy a vedení města situaci řeší. To mě jako občana uklidňuje.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejcek (IP zapsáno)
Datum: 08.11.2014 20:37

Nezaujatý občane :-), svolání schůzky ze strany města považuji též za krok správným směrem. Otázkou je, zda se na této schůzce bude něco řešit. Spíše si poslechneme informace ze strany vedení školy. Ale i tak je to dobře. Protože jsem toho názoru, že existují pouze dva druhy zastupitelů a to informovaní a neinformovaní, požádal jsem nezávisle na této schůzce též o setkání s pedagogy. Tak uvidíme.
M.S.

Jdi na stránku: Předchozí1234567891011...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 5 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.