cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3637383940414243444546Následující
Aktuální stránka: 45 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: Martin Ocred (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2015 19:36

Zajímavá diskuze, kde je bývalá ředitelka ZŠ Řevnice pánem, tam je s dětmi a výukou ámen. Najděte si k této paní všechny informace a vybírejte s rozmyslem.

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 09:51

Nechcete, mi říct, že Kořínek a celá radnice chce zase podstupovat vše jako lonský rok???? Opět bude zase ředitelovat osoba ,která má nějaký škraloub???
Prominte , ale at jde Kořínek a spol do háje!! Slušně řečeno!!

Re: Začátek školního roku
Autor: Klasika (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 10:40

Jak typické pro toto fórum... Kandidáti odevzdaly přihlášky, jejich jména nejsou zveřejněna. Osm z nich bude pozváno na pohovor 4.11. (info z městského webu). Pak teprve konkursní komise někoho vybere a následně pak městská rada. Nevíme tedy v tuto chvíli, kdo se vůbec přihlásil, natož pak kdo bude vybrán, ale zdejší horké hlavy už výsledek umí předvídat a Kořínka (který se navíc z konkurzní komise stáhnul a v radě má jeden hlas ze sedmi) za tento předvídaný výsledek patřičně plísnit. Jen tak dál.

Re: Začátek školního roku
Autor: MichalT n. (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 10:49

Kdyby bylo vše transparentní, jak VČ požadovaly a slibovaly, když byly v opozici, kdyby bylo fórum na městském webu, jak bylo slíbeno, kdyby nebyly zkušenosti s předešlou ředitelkou, kácením stromů (teda spíš s vyráběním povolení ex post), tak by nebylo tolik dez (informací) zde.

Re: Začátek školního roku
Autor: Bába Dymáková (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 11:18

MichalT n. naprostý souhlas.

Re: Začátek školního roku
Autor: x (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 11:38

A to ještě nevíte, že vše je to spiknutí, do výběru budou zasahovat ilumináti a Aštar Šeran

Re: Začátek školního roku
Autor: qqq (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 11:47

Tak spiknutí je to každopádně. Slyšel jsem, že v tom má prsty i izraelská tajná služba! Loni to prý podcenili, ale letos na to nasadili už zkušenější agenty!

Re: Začátek školního roku
Autor: Bába Dymáková (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 11:49

A to ještě nevíte že pan x má 5 dimenzi i v hlavě.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 11:53

nějak to dopadne. A asi bude lepší se spíš postavit za učitelky než proti řediteli(ce), kdyby se tedy naplnily ty nejhorší představy, o čem pochybuji. Volbu bych příliš nepřeceňoval, ukáže až praxe. A vedení města si je snad už vědomo, že nelze řešit věc jen z "akademického" pohledu, ale brát zřetel i na situaci ve městě, kde se názory "trošinku" rozchází, tudíž to chce někoho nevyhraněného a provozně schopného. Uvidíme. Nikde není psáno, že někdo s kým nesouhlasím v mnoha věcech, nevybere dobře, i třeba dílem náhody :-) A jeslti je něco domluvené a kandidát je opravdu špatný (??) pak bych užil výše napsané. Nechme prach sednout a pak jej utřem...

Re: Začátek školního roku
Autor: Budulínek (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 19:08

Jen si počtěte, jak se starosta „stará“ a už zase zasahuje do pedagogických věcí ve škole!!!
Snad každý soudný člověk ví, že nejdůležitější je, aby žáci ZŠ byli kvalitně připraveni pro život.
Nějaká inspekce a „šaškování“ pro inspekci je nesmysl. Důležitá je příprava dětí pro další vzdělávání, proto se také škola jmenuje ZÁKLADNÍ a má dát kvalitní základ.

Dobrý den,

na konferenci České školní inspekce o vzdělávání jsem se seznámil s výsledkem několikaletého projektu NIQES. Výstupem projektu je mj. kompletně nový systém, podle kterého se v budoucnosti má hodnotit kvalita českých škol. Účastníkům konference představili sadu kritérií, podle kterých se budou školy posuzovat.

Prezentace mi přišla natolik zásadní, že jsem přednášejícího zástupce ČŠI požádal, zda by nám věc přijel osobně představit přímo do Černošic. Tento týden mi z ČŠI potvrdili, že by to bylo možné, a to v termínu 5. listopadu. Jsem rád, že se zprostředkování této odborné prezentace a diskuze povedlo – s předstihem se budeme moci dozvědět, na co se připravit a co od ČŠI v budoucnosti čekat.

Rád bych Vás tedy pozval na prezentaci a setkání se zástupcem/zástupci ČŠI, a to na čtvrtek 5. listopadu v 17:00 hodin. Po dohodě s vedením základní školy se setkání uskuteční v budově školy v Černošicích-Mokropsech.

Pozvánka je určena zejména pedagogům a zaměstnancům školy, zástupcům zřizovatele, členům školské rady a komise v oblasti školství a také omezenému okruhu zástupců rodičů (členům/kandidátům do školské rady a zástupcům tříd pro komunikaci s vedením školy z loňského školního roku).

Z organizačních důvodů Vás prosím o (alespoň) nezávazné potvrzení zájmu o účast. Setkání není vzhledem ke svému odbornému obsahu a z kapacitních důvodů určeno širší rodičovské veřejnosti.

Filip Kořínek

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2015 20:33

a že vás to překvapuje. Cesta od zdání k podstatě, přesně tahle cesta dovedla školu tam, kde je nyní. Máme obal bez obsahu, nebo s obsahem zuby nehty díky učitelům. Moucha si na opičárny nepotrpěl, na obal nedostal prachy a nedal na zdání, prostě šel po podstatě. Šít školu na míru tak často se měnícím kritériím jakéhokoliv úřadu je krátkozraké a povrchní. Ale co nás překvapuje? V obci, kde tolik lidí dá na uhlazený zevnějšek, na skvěle zvládnuté PR našich mocipánů a tak málo dá na osah jejich činů a jednání.

Re: Začátek školního roku
Autor: Fax mentis honestae gloria (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2015 12:47

"You can get a lot done if you are prepared not to take the credit" Sir Norman Winfrid Moore R.I.P. [www.telegraph.co.uk]

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 23.10.2015 16:58

Super citát! Jen to teď moc nefrčí....

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 27.10.2015 05:30

[www.mestocernosice.cz]

a kompeteční tes, ten by mne zajímal, doufám, že jeho znění bude po konkurzu zveřejněno včetně hodnocení a obzvláště by mne zajímala osoba, která ho bude vyhodnocovat!

a také prodleva mezi vlastním konkurzem a jeho vyhlášením po rozhodnutí rady, která je naplánována na 14 dní, věci neprospívá. Doporučení konk. komise by měla být zveřejněna neprodleně, není důvod je tajit.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 29.10.2015 14:48

a dobré je se i zamyslet nad tím, co že to vlastně jsou ty testované kompetence.

Ve školství se tohoto termínu užívá k označení dovedností nebo schopností, nikoliv ve smyslu dříve obecně uživaném, označujícím pravomoci.

Pokud bychom to tedy vnímali, jako testování povědomí o pravomocích a s tím související odpovědnosti, je to celé nesmysl, protože to má za úkol prověřit komise, která se na to přesně ptá, z kraje na pravomoce při financování, na pravomoce z pohledu pracovně právního, z čši na pravomoce ve výchovně vzdělávacím procesu atp. a i zřizovatel si zde může ujasnit jak budoucí ředitel vnímá své postavení v "závislosti" na zřizovateli.

Budeme-li na kompetence pohlížet jako na dovednosti a schopnosti, pak nejčastěji zmiňované v ped. profesi naleznete zde: [wiki.rvp.cz]

pro ředitele zde:[epedagog.upol.cz]

Je to dlouhé, ale poučné čtení. Ať čtu jak čtu, nedovedu si představit, že by jakýkoliv test dovedl relevantně poměřit tyto kompetence. Bude-li uchazeč alespoň trochu poučen o standardech, které vlastně ČR nemá vlastní, pouze převzaté, bude umět na otázky poučeně odpovědět. Nijak to však neprověří jeho reálné kompetence.

Zamýšlím se tedy nad tím, proč naše radnice, která si ke konkurzu přidala vlastní pohovory těch nejlepších před radou města, přidává ještě tento test. Nemohu se zbavit dojmu, že jde o alibismus. Mám tedy pro naši radnici asi překvapivou informaci: "Neexistuje způsob, který by vám zajistil, že se znovu neseknete! Minimalizovat to můžete otevřeností, hrou s vyndanými kartami a komunikací s komunitou!"

Re: Začátek školního roku
Autor: (IP zapsáno)
Datum: 01.11.2015 20:19

Pro a. Ty jsi hotová studnice moudrosti. Co kdyby byla zase ředitelkou Kahounová nebo Bočková, bylo by to přijatelné?

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2015 19:14

a o tom tady uvažuje už jen fň.

Re: Začátek školního roku
Autor: adam (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2015 20:43

Kdo ví, co je pravdy na tom, že prý že je jisté, že na post ředitele Černošické ZŠ nastoupí ředitelka ze Řevnic? Je vidět ,že se vedení města loňským výběrovým řízením neponaučilo.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2015 10:34

Ano je to tak, a novým starostou bude Milouš Jakeš.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2015 11:58

a to jsou zbytečné řeči, zavádějící téma do coby kdyby a to by oni by a to nikam nevede. Nás by měla zajímat kritéria, která si, jak doufám, rada města stanovila pro svou volbu nejlepšího z nejlepších. Víme my, co považuje naše rada města za důležité pro naši školu? Jak bude probíhat druhá část konkurzu před radou města, budou nyní umět klást otázky, které budou šity na míru potřeb místní školy a nebo se dají "okouzlovat" jako minule? Tomu by totiž měla předcházet důkladná analýza stavu školy, která jak víme neproběhla.

Re: Začátek školního roku
Autor: Kuzmic (IP zapsáno)
Datum: 03.11.2015 17:46

Škola je v dobrém stavu a analýzu bych udělal 5 měsíců po nástupu nově zvoleného. A já předpokládám, že to nevyhraje ten, o kom se ví, že s ním můžou být potíže. Vedení města určitě nestojí o potíže s novým ředitelem školy. A pokud ten novej ředitel nebude podle představ místní obyvatel, tak se tady dlouho neohřeje.

Re: Začátek školního roku
Autor: Žádost (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2015 15:44

45 stran - výsledek 0,-. Jen zde exhibují debilové a jim podobní. Zrušte toto diskuzní, zbytečné forum! Děkuji a, b, c, vyberte si

Re: Začátek školního roku
Autor: Grimm reaper (IP zapsáno)
Datum: 05.11.2015 16:36

a ted tu o Cervene karkulce: [www.merca20.com]

Re: Začátek školního roku
Autor: Pro "Žádost" (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2015 10:43

Proč byste to chtěl/a rušit?

Tohle diskusní fórum přece nic neřeší. Nenese ani "vinu" na dějích ve škole.

Je to jen přehlídka názorů, bolístek či problémů i nálad obyvatel, tak jak to vnímají a cítí. Rozumný člověk si z nich vybere to důležité a některým (včetně vedení města) to může někdy i pomoci k orientaci v různých problémech.

Někdy (díky anonymitě) sklouzne k tomu, co asi nelze nazvat distingovanou diskusí dle přísné etikety, ale přesto si stále uchovává jistou úroveň (oproti mnohým jiným na internetu).

Můžete zrušit internetové diskusní fórum, můžete se tisíckrát zlobit, že diskuse nejsou dle Vašich představ, ale myšlení a názory lidí nezrušíte. Stejně tak "nezavřete ústa" lidem na nádraží či v hospodě, pokud budou cítit jakési nesrovnalosti apod.

Mimochodem, ke které kategorii se řadíte Vy, pane/paní "Žádosti", když máte pocit, že všichni, kteří přispívají do tohoto fóra, jsou "debilové"?

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2015 10:56

a máme po konkursu. A nikde nejsou výsledky doporučujícího pořadí výběrové komise. Mlčenlivost se vztahuje pouze na dobu od rozbalení obálek, do vynesení pořadí konkurzní komisí! Má za úkol vytvářet uchazečům rovné podmínky. Pak je již nejen nepotřebná, ale i divná. Vzhledem k tomu, že se jedná o veřejnou instituci, není na čase zveřejnit, z čeho bude rada města vybírat?

Re: Začátek školního roku
Autor: honza (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2015 13:07

Ano, určitě by bylo pro některé zdejší pisatele vhodné jména zveřejnit, aby mohla být ještě před projednáním na radě vyvolána dostatečná histerie, provedeny lustrace kandidátů a doporučeno radě koho má vlastně vybrat.

Podmínky (vč. okamžiku zveřejnění) jsou nicméně už dost dlouho vyvěšeny na webu města [www.mestocernosice.cz], takže dočkejte času.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 06.11.2015 13:25

a to máte pravdu. Takhle bude pro jistotu histerie z dohadů. To je lepší? A jistě někdo histerický byl a bude, ale nic to nemění na tom, že je to věc, která se týká celé komunity a její názor by měl radu zajímat. Navíc právě to chození kolo toho tomu škodí. A to máme otevřenou radnici....

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2015 12:21

a zvláště, když už si ta jména štěbetají vrabci na střeše, je tohle podivné tutlání k smíchu, navíc, když tato diskuse jedno z jmen předvídala.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 16.11.2015 08:13

Myslíte tohle jméno?:
[praha.idnes.cz]
M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: a (IP zapsáno)
Datum: 16.11.2015 21:37

a ano pane Strejčku, tohle jméno jsem myslel.

Jméno dalšího přispěvatele si myslím protiřečí s obsahem příspěvku, takže zřejmě někdo, kdo použije cizí jméno jako svůj nick nás tu obviňuje z "uřvanství".

Je to přesně to, co říkám od samého začátku, protahování konkurzu a skrývání jeho průběhu v době, kdy to již nemůže mít vliv ani na množství a kvalitu uchazečů ani na jejich výkon před komisí, nemá opodstatnění a vzbuzuje dohady a nedůvěru na všech názorových stranách a do budoucna ztěžuje pozici šéfovi naší ZŠ. Ne nadarmo je v zákoně věta neprodleně, která se dá žel vykládat různě.

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...3637383940414243444546Následující
Aktuální stránka: 45 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.