cernosice.org :  Černošice
Diskuzní fórum občanské společnosti v Černošicích 
Jdi na stránku: PředchozíPrvní...345678910111213...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 8 z 46
Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 19:28

Jako syn učitele podporuji názor, že učitelství NENÍ povolání, ale DIAGNOZA. Existují samozřejmě výjimky, pár jich i znám.
Že to je těžké (obzvlášť dnes, kdy děťátka/parchanti "rozvíjejí svoji osobnost") naprosto chápu, dělal jsem vedoucí na letních i zimních táborech. Vydržel jsem do roku 1994, pak už to fakt nešlo.
Ředitelem/ředitelkou (nejen) školy by měl být někdo, kdo má odborný i morální kredit a patřičně dlouhou praxi.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 19:32

to xx: reagoval jsem na GGG, Váš výklad je také jeden z možných, ale v každém případě navrhuji ještě chvíli pokračovat v zákroku a pozvolna zmírňovat bolest - na výsledek vyšetření (a o ten jde) to beztak nemá vliv - jde jen o vzpomínku na zákrok. Příklad s tímto experimentem jsem si nevymyslel, jen mi přišel trefný a navíc se do něj dá dobře vcítit.

Re: Začátek školního roku
Autor: jakub špetlák (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 19:34

honzaku, jako bratr železničního nadšence řeknu to samé o lidech od železnice a myslím, že je to ctí :-D

Re: Začátek školního roku
Autor: H.Řepová (IP zapsáno)
Datum: 13.11.2014 22:35

Ahoj Michale,
díky za Tvůj příspěvek...souhlasím,kytek třeba..ale u některých přispěvovatelů jsou rady zbytečné. Chybí jim boxovaci pytel a náplast na frustraci.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 09:08

Pane Strejček

podívejte se na to takhle. Přihlásíte se na konkurs na ředitele (školy, firmy to je jedno) a vyhrajete. Část vašich nových podřízených, ale s volbou nesouhlasí a rozhodne se napadat každé vaše rozhodnutí, pomlouvá vás za zády (jako např. Capková ve třídě dcery p. Hlaváčka), dělají zákulisní akce (i já jsem dostal údajnou "oficiální pozvánku" na setkání ve ŠR o které většina účastníků ŠR jak jsem se dozvěděl z dalšího oficiálního emailu ani nevěděla) a další schválnosti. Je lehké říct, že je něco špatně (např. rozvrh), ale otázka je zda to lze udělat líp. Výsledkem je chaos na škole a otravování rodičů e-mailama. Takže asi by jste tyto zaměstnance nezahrnul květinami za zásluhy ale zbavil se jich. Tvrdíte že zastáváte pravicové názory, ale ve výsledku podporujete "diktaturu proletariátu". Demokracie je pěkná věc v parlamentě, ale ve firmě i na školách je jasně stanoveno kdo má jakou odpovědnost, kdo má koho poslouchat a to je potřeba respektovat.

Mějte se krásně a připomínám, že dobrá opoziční politika nespočívá v tom, že se bezmyšlenkovitě spojim s každý křiklounem, který je proti městu. Víte naše děti na tu školu chodí a mají se tam učit a nikoliv poslouchat pomluvy o paní ředitelce a je jedno zda jsou pravdivé nebo nejsou. Pokud máte s uvedenými učitelkami dobré zkušenosti tak jim samozřejmě kupte kytku z vašich soukromých peněz.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 09:39

Pane FFF, podívejte se na to takhle. Namísto toho, abych se bezmyšlenkovitě spojil s každým křiklounem, požádal jsem pedagogy o setkání. Ne proto, abych jim vyprávěl, jak mají pravdu a paní ředitelka je špatná. Spojil jsem se s nimi především proto, aby právě moje uvažování o tom co se ve škole děje nebylo bezmyšlenkovité. Nevím zda je to pravicové, nebo levicové, ale domnívám se, že je to zodpovědné a myslím, že nejlepší z možných právě proto, aby se i vaše děti mohly ve škole v klidu učit. Doposud jsem byl s hodnocením celé situace hodně zdrženlivý a nějaký čas jistě ještě budu. Nicméně, nic netrvá věčně a pokud se situace nezmění, bude nutno ji řešit na úrovni zřizovatele. A jak jsem již napsal, existují pouze dva druhy zastupitelů, informovaní a neinformovaní.
M.S.
P.S.: Kytku samozřejmě koupím ze svých peněz.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 10:00

Pane Strejček já situaci vnímám tak jak je popisována zde na fóru v IL nebo z emailů, které teď dostávám ze školy jak na běžícím pásu. Z ní mi jednoznačně vyplývá, že část zaměstnanců školy se rozhodla nerespektovat výsledek konkursu a rozběhla zákulisní tahy, které trvají až dodnes. Jak jinak lze hodnotit údajnou oficiální pozvánku na ŠR, o které část členů ŠR ani netuší? Nevím zda máte všechnu tu korespondenci pokud ne rád Vám jí pošlu. Problém nové paní ředitelky je v tom, že včas nepředvídala, že nevraživost části zaměstnanců vůči její osobě je tak velká, že jí nelze překonat a měla se jich zbavit v průběhu letních prázdnin, kdy by bylo více času na získání náhrady a neovlivnilo by to výuku. To že někdo v minulosti vykonával svojí práci dobře, ho neopravňuje k tomu, aby si začal dělat co se mu zlíbí a nerespektoval vztah podřízený a nadřízený.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 10:02

Pane FFF, přečetl jsem si Váš příspěvek a mám dojem že jste asi :
1. buran (všechny zmíněné oslovujete pan,paní ale paní Capkovou jste vynechal)
2. zaujatý (oslovení jste úmyslně vynechal z tohoto důvodu)
3. buran zaujatý
Osobně se přikláním k variantě č 2.

P.S.:Michal je „stará“ škola a ví co se sluší a patří i když jsou rozdílné názory.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 10:16

Pane FFF,
dovolte mi osobní dotaz.

Jak dlouho bydlíte v Černošicích?

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 11:29

Pane xx vzhledem k tomu, že jste neuvedl možnost č.4 prosté opomenutí tak se mi z nabízených možností jeví jako nejvhodnější č.3. Paní Enzila - je to presně 10 let i když nevím co to má s tématem společného. Mně by spíš zajímalo kolik z vás by si pod sebou nechalo podřízeného, který není ke Vám loajální? Nemyslim to ve smyslu, že Vám musí držet tašku nebo nosit svačinu nebo tak podobně, ale spíš tak, že respektuje vaše rozhodnutí a způsob vedení (případné výhrady sdělí vám osobně) a neprovádí Vám za zády partizánské akce (typu svolání schůzky rodičů bez vašeho vědomí). Možná to z mých předchozích vyjádření znělo vůči pí. Capkové nebo Němečkové tvrdě, ale jde jen o to, že správný manažer se musí ve vlastním zájmu zbavit takovýchto lidí, jinak se bude potýkat s problémy.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 12:17

Pane FFF,

děkuji za odpověď.

Víc to rozebírat nebudu. Nevidím do toho, moje příspěvky byly projevem snahy zlehčit velmi vážnou situaci nejen tady na fóru.

Jinak - nejspíš jste nechtě odhalil část jádra pudla.

Co je vlastně škola - firma, veřejná služba, výchovný ústav, demokratická instituce ....???

Od toho se nejspíš odvíjí i filosofie přístupu k řízení školy a výchovného procesu.

Uf.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 12:22

Pane FFF děkuji za doplnění.Věřil jsem že 4. variantu případně doplníte ale netroufl jí formulovat.Váš příklad má logiku, ale i předpokládá celkovou znalost problému.Ve firmě je to vždy jasné ,tam jsme u zdroje, zde ne.Takže mohu hodnotit pouze kroky vedlejší, ale ne podstatu problému.Samozřejmě že názor mám, ale nebude objektivní, protože nevím vše.

Za sebe a své děti mohu prohlásit : škola fungovala dobře a děti naučila. Ostatní problémy jsem vždy vyřešil.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 12:34

Jinak, když už jsem se tady holedbala svoji "učitelskou minulostí", tak si dovolím dotaz.

Řeší někdo z kompetentních osob, jak budou zamýšlené změny ve škole (byť dobře míněné) zapadat do celkového celorepublikového výchovného procesu?

Nenarazí "sluníčkové děti" tvrdě na středních školách?

Korespondují zamýšlené změny s celkovými záměry vyšších výchovných institucí?

Nejedná se o jakýsi "experiment"?

Tímto nechci nikoho urazit, není to myšleno nijak. Spíš realistické otázky...

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 12:47

Milá Enzilo, zde řešíme kdo „má/nemá“ dostat kytku a ejhle hned vytáhnete takový kalibr.

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 12:54

Kytku vždycky žena, chlap raději flašku, co by dělal s kytkou... :-)

Aneb, jak říkával můj profesor na střední:

"Lepší brandy řezané, nežli květy řezané" :-DD

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 13:05

Pane FFF zajímalo by mě jestli jste měl, nebo máte dítě ve škole???? Protože jinak by jste větu měla se jich zbavit už o prázdninách v životě nenapsal!! Já mám děti ve škole dvě ! Můžete mi říct jak muže paní ředitelka vést tuhle školu a je tam jen dva dny v týdnu???Vše za ní řeší (jestli se to teda dá takhle napsat )
její povedenej zástupce. Měla jsem problém a paní ředitelku jsem po dvou týdnech nemohla dostihnout,tak jsem se obrátilaa na pana zástupce!! Arogantnějšího chlápka jsem ještě nezažila! Už opravdu nemám zájem s ním něco příště řešit, ale ským teda??? A to je jen jedna věc!

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 14:02

Paní Karolína dítě na škole mám, ale zatím jsem se na pí.ředitelku neobracel. To co píšete je pro mně nová informace. Já se vyjadřoval k problémům, které zde zatím zazněli (respektive které jsem si přečetl) a to, že je špatný rozvrh aniž by někdo předložil lepší alternativu a že konzultační schůzky žák učitel rodič jsou zatěžující aniž by se někdo zmínil, že jsou vlastně dobrovolné. Napsal jsem také, že správný manažer se zbaví všech zaměstnanců, kteří by se k němu chovali jako pí. Capková nebo Němečková a za tím si stojím! Ani škola není holubník kde si může každý dělat co chce a nerespektovat hierarchii.

To o čem píšete nijak nesouvisí s tím že podřízený pracovník má respektovat svého nadřízeného. Pokud se pí. ředitelka nebo její zástupce chovají k rodičům jak píšete tak vám doporučuji obrátit se na zřizovatele ať s tím udělá pořádek (a pokud je to co píšete je pravda tak bych silně doporučoval i finanční postih - zase padni komu padni).

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 14:10

A paní Karolíno napište ještě i to další ať si můžeme udělat lepší obrázek. Jako rodič prahnu po každé informaci abych si mohl udělat lepší obrázek. Bohužel všichni jsou jak tajemný hrad v Karpatech. Pan Strejček něco ví ale nechává si to pro sebe a vy také. Jak se má člověk v těch tajnostech orientovat???

Re: Začátek školního roku
Autor: Karolína (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 14:28

Je pravda, že informací je málo a tajemní jsou všichni. Na sto procent je jen to co si člověk prožije sám! Další věc je družina... a její povino nepovinné kroužky!
O schůzkách nás naše paní učitelka informovala, že jsou dobrovolné!!
Já si prostě přeju, aby byl zase ve škole klid a děti učil pedagogický zbor, který s furt nemění! Nejsem pro odvolání ředitelky, ale jsem pro změnu která je nutná!!! Ředitelka,která se věnuje jen jednomu a neučí ještě někde jinde atd atd

Re: Začátek školního roku
Autor: hela (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 15:04

Chápu dobře, že paní ředitelka takto velké školy zároveň sama
učí na jiné škole? To se přece nedá zvládnout....ale třeba se mýlím...

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 15:14

Také si myslim, že alespoň na začátku by bylo vhodné věnovat se škole naplno.

Re: Začátek školního roku
Autor: Michal Strejček (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 15:21

Pane FFF, máte pravdu, že jsem trochu tajemný. Pokusím se to vysvětlit proč. Absolvoval jsem dvě schůzky. 1. na radnici, kam byla pozvána panem starostou paní ředitelka školy, vedení města, zastupitelé, zástupce zřizovatele (města) ve školské radě a předsedkyně školské rady. Jednání bylo svoláno jako neveřejné, z čehož vyplývá, že nikdo není oprávněn veřejně informovat o tom, co na jednání proběhlo. Nebyl učiněn žádný zápis, ani žádné rozhodnutí. Byla to čistě informativní schůzka pro pozvané, aby dostali zejména ze strany paní ředitelky informace, které ona sama předložila, případně odpověděla na vznesené dotazy.
2. jednání jsem absolvoval spolu s panem Špetlákem a panem Prskavcem na základě naší vlastní žádosti. Sešli jsme se s některými pedagogy cca 10 - 15 (nepočítal jsem je, nijak jsme si nevybírali a kdokoliv se v budoucnu ozve, že by se mnou chtěl mluvit, nebude odmítnut), abychom stejně jako na jednání prvním získali informace od samotného pedagogického sboru. Jednání to bylo opět neveřejné, protože jsme o něj požádali z čistě vlastního zájmu a nemáme žádný mandát svolávat jakákoliv veřejná jednání.
Resumé, omlouvám se, pokud někdo cítí, že se děje něco za jeho zády, ale jistě chápete, že jde o to, aby si zastupitelé, kteří rozhodují o chodu obce udělali pokud možno ucelený vlastní názor na to, co se ve škole děje. Nikomu nejde o to, aby v tuto chvíli používal jakákoliv vyjádření či získané informace z uvedených jednání k obhajobě toho, či onoho názoru.
Obě dvě jednání považuji za velmi přínosná a pokud mohu, prosím nežádejte ode mne více, než co jsem uvedl. Osobně nejsem s tímto stavem spokojen, nemám žádný zájem jednat za zavřenými dveřmi, ale v situaci, která není jednoduchá a navíc emotivně vypjatá je to asi jediná možnost, jak k celé věci přistoupit s chladnou hlavou.
Děkuji za pochopení M.S.

Re: Začátek školního roku
Autor: FFF (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 15:25

Možná by bylo nejvhodnější svolat zase setkání ředitelky s veřejností, kde by se dali všechny záležitosti a nejasnosti projednat. Přizvat určitě i všechny učitelky a zástupce ŠR a zřizovatele a vlastně všechny kdo má pocit že může debatě něco přinést. Vést to jako diskusi a nikoliv jako monolog. Mám pocit, že v létě po prvním setkání se situace trochu uklidnila a o to nám jde! Pane Kořínku pokud sledujete diskusi zvažte zda by to nebylo nejvhodnější. Návrh sejít se na ŠR mi přijde nevhodný, jednak se tam zamýšlí řešit něco jiného a jednak to bylo svoláno bez souhlasu většiny členů.

Re: Začátek školního roku
Autor: čtenář (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 15:51

[www.csm-praha.cz]


..zde je další činnost paní ředitelky....

Re: Začátek školního roku
Autor: M. Capková (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 16:00

O mém otci se ještě dlouhé roky po jeho odchodu z Nerudova gym. v Praze hovořilo na třídních schůzkách. Jeho pití čůča a pouštění gramo desek spolužačkám za varhanama zanechalo na profesorském sboru hluboké stopy dlouhé roky. Paměť je zrádná....

Potřebují-li Černošice ke svému lepšímu pocitu grázla Capkovou, nechť si poslouží.

Re: Začátek školního roku
Autor: xx (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 16:48

„Padouch nebo hrdina – my jsme jedna rodina!“

Re: Začátek školního roku
Autor: honzak (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 17:06

" Implementace Taneční a pohybové výchovy (TPV) do praxe základních škol"

Patrně se budou děti v tanečních skupinách a tanečním krokem přesouvat do jídelny na obědy. Jistě jim bude lépe chutnat a budou dosahovat lepších studijních výsledků. Jen mě trochu zaráží, že tak zásadní věc neobjevil už dávno Cimrman...

Re: Začátek školního roku
Autor: R (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 17:11

Pane xx jste demagog a ubožák.
Sleduji chvíli tuto diskuzi, která se konečně obrátila ke konstruktivitě. Proto teď už nemohu mlčet k vašim rádoby vtipným výlevům.
Tento citát z filmu Limonádový Joe působí urážlivě.

Další váš citát Williama Shakespeara je hrubě vytržen z kontextu.
Je to od vás opovážlivé, že si dovolíte překrucovat jeho slova, s vašim dovětkem v závorce!
Cituji xx:"Antonio/Enzila : Bláznovství obchází kolem světa jako slunce. Není místa, kde by nesvítilo.
William Shakespeare
(u nás se jen na chvilku zastavilo aby dalo více paprsků)"

Celý básníkův text je o překrucování slov, které vy v této diskusi ukázkově předvádíte.

William Shakespeare:
"ŠAŠEK: To je mi dneska doba! Slova jsou jak rukavice z kozinky. Každý je obrátí naruby, jak se mu jen zachce.
VIOLA: To je pravda. Slova začnou být dvojsmyslná, když si s nimi někdo moc zahrává.
ŠAŠEK: V tom případě chci, aby moje sestra neměla jméno, pane.
VIOLA: Pročpak to, příteli?
ŠAŠEK: Jméno je slovo, pane, a kdyby si s ním někdo zahrával, moje sestra by pak z toho byla celá dvojsmyslná. Ovšem od doby, kdy místo slova platí dluhopisy, jsou ze slov pěkní prevíti.
VIOLA: Chci důkaz, příteli.
ŠAŠEK: Ten nesvedu beze slov a slova jsou dneska tak falešná, že svedou každou pravdu.
VIOLA: Jsi samý žert, příteli, a nezáleží ti na ničem.
ŠAŠEK: Ničema nejsem, pane. Občas mi na něčem záleží. Ale popravdě řečeno, na vás mi nezáleží. Jestli to znamená, že mi nezáleží na ničem, pak vy jste nic, pane, a měl byste se urychleně rozplynout do vzduchu.
VIOLA: Nejsi ty blázen slečny Olivie?
ŠAŠEK: Ne pane. Slečna Olivie není přece blázen, a proto si nevydržuje blázna. Až to ale jednou nevydrží a provdá se, bude doma jednoho mít. Neboť blázni se mají k manželům jako sardinky ke slanečkům – manželé jsou větší. Blázni, samozřejmě. Ne, nejsem její blázen, pouze její dvorní prznitel slov.
VIOLA: Viděl jsem tě u hraběte Orsina.
ŠAŠEK: Blázni, pane, obcházejí zem jako slunce. Svítí všem stejně. Přišlo by mi líto, kdyby blázen nebyl stejně často u vašeho pána jako u mé paní. Myslím, že jsem Vaši Moudrost u ní taky jednou viděl.
VIOLA: Jestli ze mě chceš dělat blázna, nemusím u toho být. (Dává mu peníz) Tady máš za námahu."

Významů je tomto textu mnoho. O vás básník jasně mluví na několika místech.
Moudrý ať vidí a hlupák ať se vzteká a chrlí jízlivosti.

Na vaši neomalenost odpovím jiným citátem.

William Shakespeare:
"Žak: Strakatý kabát dejte mi, ať smím
svobodně mluvit. Já už pořádně
pročistím tělo zkaženého světa,
když trpělivě bude brát můj lék."

Re: Začátek školního roku
Autor: Enzila (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 17:39

Teda, já mám pocit, že mi asi už cvaklo v bedně taky, když to tady čtu..

Ředitelka, která si vezme na hrb školu o více jak sedmi stech dětech a přitom s klidem Angličana dělá ještě někde jinde, paní Capková, která se cítí být padouškou, pan R, který vůbec nepochopil, o čem je tohle celé fórum...

Jen tak na okraj.

Bývalý říďa býval ve škole už kolem sedmé hodiny ranní a ve večerních hodinách, když už dávno všichni, krom školníka, odešli domů, ještě pobíhal často kolem školy...

To je den, to je den.

Pane R., jestli to měl být fór, tak sorry... :-)

Re: Začátek školního roku
Autor: xxx (IP zapsáno)
Datum: 14.11.2014 19:09

A co říkáte novince konzultační hodiny?
žáci sve rodiče již nemají kam zapsat.Papiry jsou přepisované a nepřehledné
K jedné paní učitelce je volno 25.11.a k druhé až 27.11.Takové obtěžování všech.Màm zde dvě děti, než-li vsechny obejdu, strávím tam 5 dní.Jen tak dál....

Jdi na stránku: PředchozíPrvní...345678910111213...PosledníNásledující
Aktuální stránka: 8 z 46


Jméno: 
Email: 
Téma: 
Prevence SPAMU:
Níže uvedený kód vložte do vstupního pole. Toto je prevence proti automaticky vkládaným příspěvkům.
CAPTCHA
This forum powered by Phorum.